En undran....

Som sagt.... jag simmar ju numer tre gånger i veckan och det ger nya insikter.
Det STORA samtalsämnet bland badande damer (och då menar jag de äldre damerna som klipper tånaglar och filar fötter bland mina kläder) är bruket av att duscha med badkläder på.  Jag kan förstå att man ska duscha innan man badar för att inte dagens eller nattens svett ska hänga med ner i bassängen eller nåt. Men vad jag inte förstår är varför det är en sån oerhörd synd att sätta på sig baddräkten i omklädningsrummet för att sen duscha och efter det hoppa ner i vattnet.....
Damerna är så enormt upprörda, idag var det nära slagsmål i duschen. Jag duschar naken om nån undrar, mycket för att undvika skäll. Men damerna skriker att det är ÄCKLIGT och OHYGIENISKT och jag fattar inte detta. Vari ligger det äckliga? Förklara gärna nån som vet.

Arg...

Förbannad! Ska ju då hem till mamma i eftermiddag. Jag är inte så lycklig över att åka på eftermiddagen i mörkret  ända till snöfyllda Dalarna,men jag har sagt att det är ok eftersom dotterns pojkvän inte slutar skolan förrän klockan tre. Och han ska med. Iallafall.... så sitter jag här på jobbet och ringer hem för att kolla hur det ligger till. Då har de struntat i att gå upp! De ligger fortfarande och sover! Och här offrar jag mig och åker senare för att han ska gå i skolan och så går han inte dit! Sen vill han hem tidigt på söndag, för att han och hans brorsa ska diskutera sin pappas begravning. Det är ju i och för sig ett bra initiativ men karln har varit död sedan långt innan jul och är inte begraven än! De hade väl kunnat passa på innan kan man tycka, när jag äntligen ska träffa mamma så sätter folk käppar i mina hjul och stökar till det. Jag gillar inte det.

Snö...

Usch jag mår inte hundra idag, så där halvt bra och halvt dåligt, kan inte riktigt sätta fingret på det. Lite ont i halsen, lite ont i magen, lite ont i huvudet. Jobbigt.
Men annars är jag glad. Ska åka till mamma i Dalarnar i helgen. Upp till en meter snö och mig sittande i en soffa vid brasan drickandes rödvin och uppassad som man bara blir av mamma. Ren och skär lyx. Bättre än alla spabehandlingar i världen. Jag gillar egentligen inte snö. Är mycket nöjd med att vi inget har i Stockholm, vill jag ha snö känns det bra att kunna åka till snön. Det blir liksom ett eget val då. Snö eller inte.... välj själv.

Hund igen...

Dottern och pojkvännen är ju med hund. Och man kan verkligen snacka om nyblivna föräldrar. Jag hörde på tv i helgen en biolog som sa att om en hona och en hane varit tillsammans i två år och förhållandet inte genererat i avkomma så händer det något med kroppens hormoner eller nåt som gör att de stöter bort varandra såsom inte bra för varandra då det inte producerats någon varelse som garanterar artens fortbestånd. Iallafall så rekomenderade han då par som inte hade tid eller lust med barn men lust att fortfarande behålla varandra att skaffa en hund. För att ha något att gemensamt fostra och få fart  på de hormonerna som sa ifrån. Och man kan iallafall konstatera att på dottern och hennes pojkvän har det funkat.

Plötsligt händer det....

Tänk er följande: Man är trött, det är grått och kallt, man har dåligt med pengar, livet känns rätt trist.
Du kommer till jobbet:
När du kommer in på kontoret och tänder lampan och tittar på ditt skrivbord. Tänk er att skrivbordet då är fyllt med skönhetsprodukter, allt man kan tänka sig från cremer till smink till sprayer och schampon, hela skrivbordet är bombat med grejer av olika kända märken och ALLT är till mig!!!!
Det visar sig att en kille på jobbet har en mamma som jobbar med tillverkningen av dessa produkter och har hela huset fullt med sånt som han behövde bli av med. Och så gav han det till mig. Det var en trevlig början på en grå dag.

Det här med hundar....

Det här med hundar nuförtiden fattar jag inte. Det är klart att man ska ha pli på sin jycke men det får ju inte gå till överdrift.
Makens dotter har hund och hon styr och ställer med den stackarn så att jag blir alldeles ledsen. Hennes senaste är att lägga en halväten hamburgare mellan tassarna på hunden och sen inte låta henne äta!! Eller om hon har fler besökare hemma än två, då stängs hunden in i sovrummet med motiveringen "hon blir så glad och exalterad då och det gör henne stressad" I min värld, och det har jag visst diskuterat förut så är ju en hund en medlem i familjen, som man har roligt ihop med och som förtjänar lite kul den med. Nu har min och makens dotter (eller egentligen är det pojkvännen) skaffat jycke. Den bor hos honom så jag är inte så inblandad. Men det senaste budet när det gäller deras hunddressyr är att hunden inte får leka med andra hundar än, för att den har inte lärt sig det!!! Den måste lyda först! Men vad fan..... Jag tror på tjänster och gentjänster, en glad hund som får träffa människor och hundar är en bra hund. Det är som med barn precis, det får ju vara nån måtta på diciplinen. De får ju inte bli kuvade.

Det sket sig!

Jag har ju nämnt förut att det är något läskigt med Dalarna... allt händer ju där (det är som Belgien ungefär lika läskigt).
När jag nu vet detta hur kan jag då gå på ett råd som kommer från min mammas granne? (mamma bor i Dalarna).
Rådet löd: När det blir höst så tar du bara dina pelargoner med blommor och allt, slår bort jorden och knölar in alla i en plastkasse och lägger i mörkret i källaren! Jag skyller på att jag var trött på blommorna i höstas och ville ha vinter och jul, så bekväm och lat som jag är så ner med mina hundra år gamla pelargoner, mina stoltheter i en plastkasse i källaren!
Det sket sig ... Vem hade kunnat tro nåt annat.?


hits