Aldrig mer.....

Jaaaaa.... aldrig mer matmatik. Det blev ett G tillslut. Dottern gjorde en bragd i sista skälvande sekunden och lyckades klämma till med ett godkänt nationellt matteprov, med 12 poäng till godo en vecka innan skolan slutar!!!!
Nu har vi bjudit in alla vi känner för att symboliskt bränna matteboken och dricka champagne och äta tårta.
Åååå vilket perfekt slut på en arbetsdag.

Ledsna saker.....

Jag kan inte låta bli att sätta känslor på döda ting....
Nu senast var det en liten svart hund i skinn som satt i en husvagn på en loppis i Dalarna som jag bara måste köpa för att han var så ledsen. Han kostade tio kronor och heter Klas men gillar inte att man kallar honom för Klasse. På fullt allvar brukar jag dessutom välja tallrikar och glas som är udda i köksskåpen när jag äter själv, bara för att det är synd om dem annars som aldrig får bli använda. Jag tar alltid den skrynkliga tidningen överst i tidningsstället för att den ska ju också få bli läst... den kan ju inte hjälpa att den blivit skrynklig. När jag köpte ny bil så såg jag noga till att den gamla inte fick träffa den nya. Tänk vad den skulle ha kännt sig övergiven. 

Osynliga krämpor...

Vad många människor i Sverige måste ha dolda krämpor... För jag antar att man inte skulle göra reklamfilmer på tv om man inte säkerställt att folk verkligen har problem.
Jag gillar verkligen den nya reklamfilmen som börjar med att en kvinnlig röst säger "när du fick diarre i morse....." eller att Talangjakten är sponsrad av ett piller för tillfällig förstoppning.
Sen har vi killen med fotsvamp, tjejen som dansar med hörlurar och kliande underliv (har hon svamp också?)  Eller den där damen som med allvarlig röst tittar in i kameran och frågar "har du problem med illaluktande flytningar?"  Sen har vi tjejen som inte kan bära upp sin son när han vill titta på fina fiskar i ett akvarium, och pappan som inte kan leka med sonen och hunden. Men de blir jättepigga i ryggen jättefort efter ett piller.  Visst är det bra!


Macka....

Huuu... här kommer en beskrivning av en macka som jag just såg tillagas och ätas, inte bara tillagas och ätas förresten.... utan tillagad med kärlek och äten med glädje!

En brödskiva av den nyttiga varianten (kallad GI-Ruta på förpackningen)
Smör, ett tjockt lager räksallad, skinka, tre tjocka skivor salami, viltost på tub ringlad över alltihop, en ny macka ovanpå, toppat med en vindruva på en pinne!!!!!  Mums......

Extrajobb....

Jag måste få fortsätta att berätta om dotterns telefonsäljar karriär.......
Hon har nu jobbat i cirka tre veckor....
På den tiden har hon lyckats få en titel!!! Hon är numer konsult! Och på anställningsbeviset står det: ambulerande tjänsteman. Hon har höjt sin lön med 12kr i timmen på tre veckor!  Hon tjänar nu 100kr i timmen, plus provision+semesterersättning+OB+extra på röda dagar. Hon hade i torsdags en timlön på 240kr! och hon är 17 år.
Hon har blivit utbildare för andra, nya telefonförsäljare eftersom hon har ju jobbat ett tag (tre veckor)!!!!
Föreställ er vilken personalomsättning det måste vara då! Jag har ännu inte upptäckt någon hake med det hela men nåt måste det ju vara. Såhär bra kan det ju bara inte vara?


Blandade tankar...

Linda Rosing gnäller i dagen tidning över att hon inte får nåt stöd av sin pojkvän.... Jag skule vara jäkligt glad om inte min pojkvän stödde mitt beslut att som 33 årig tvåbarns mamma bli porrfilmsstjärna.

Maken kom precis till jobbet  med 1500 kr i böter för ej användande av bälte. En kompis brukar säga med tanke på alla böter som drabbat oss på senare tid att vi ska vara tacksamma. För om poliserna har tid att åka runt och kolla bälten och 39km/t på 30 väg. Så måste ju det betyda att alla andra brott är lösta!! Alla tjuvar och banditer är fångade bakom lås och bom och nu ger de sig på oss vanliga människor i brist på annat. Och då känns det mycket bättre!

Dottern har börjat övningsköra... när jag äntligen har kommit så långt att jag kan somna fast hon inte kommit hem på kvällarna, då ska jag börja oroa mig för att "vims maja nr 1" ska ge sig ut i trafiken.

Annars så längtar jag till helgen, ska hem till mamma i Dalarna. Vi blir en brokig samling som åker. Det blir jag, dottern, min brorsas nio åriga dotter, en kille från dotterns matteklass som har sin pojkvän i samma by där min mamma bor och en flickvän till en jobbarkompis till mig som har sin mamma i Dalarna. Det blir nog kul....och konstigt.

Var är Marcus?

Undrar lite över före detta idol deltagare. Vi har Darin, hur stor och bra som helst, ligger på och spelar in skivor.
Samma år vann Daniel Lindström, inte jättehet kanske men har väl släppt två skivor iallafall.
Agnes är ju stor bland småtjejerna men ok, kanske inte så stor bland resten av världen. Sebastian var med i melodifestivalen och spelas på radio hela tiden. Samma år var de ju Måns också, hur stor som helst med överallt. Så har vi ju årets delatagare....Snygg Erik, två bra hits, har ihop det med Linda Bengtzing, Danny som blev utröstad tidigt två låtar på radio. Men han som vann .... Marcus...... var tog snubben vägen?????? Totalt dött, vad har hänt med karln? Det gäller väl att smida medan järnet är varmt? Skumt....

En vanlig dag ....

En vanlig dag på jobbet kan börja med att den unga pojken från Kurdistan som inte har någon mamma eller syster eller flickvän i Sverige känner sig tvungen att visa hur den hemska fotvårtan har blivit så mycket bättre sen han fick den nya salvan. Helt plötsligt har jag en naken fot på skrivbordet och förväntas att med stort intresse studera denna fotvårta.
En vanlig dag på jobbet kan det hända att en av pojkarna får blommor med blombud. Han firar tvåårsdag med flickvännen men eftersom det är tre dagar kvar till löning har de bestämt att inte fira förrän till helgen. Men hon kunde ju såklart inte hålla sig, så där står han med en blomsterkvast med ett meddelande fasttejpat att när han kommer hem så väntar en riktig överraskning. Oj vad förtvivlad han är, ingen present har han och inga pengar. Ibland är flickor inte snälla.
En vanlig dag på jobbet ringer cirka hundra telefonförsäljare. Oj vad jag har blivit snäll mot dessa sen dottern började med telfonförsäljning. Jag har helt plötsligt insett att de är människor de också och bara gör sitt jobb. (den insikten har inte sträckt sig till p-lisor och bötes-poliser än).
En vanlig dag på jobbet kan jag bli tvungen att gå i djupa diskussioner om varför tjejer inte är som vanliga grabbar och hur vi egentligen tänker. Det är ett stort mysterium uppenbarligen.
En vanlig dag på jobbet dricks cirka hundra koppar kaffe....
Och nu ska jag gå hem.

Funderingar....

Jag älskar som sagt sport i alla former, men det finns sporter som jag aldrig av princip tittar på och det är bedömningssporter. Jag tänker på simhopp, gymnastik, konståkning och dans och sånt där det sitter domare och bedömer utförandet på . Domarna är ju nästan aldrig helt överens och det känns helt slumpartat vem som vinner,
Jag vill se sporter där snabbast, högst, längst, starkast vinner. Annars får det vara.
Och då kommer vi automatiskt till en annan bedömningsfråga ..... betygen.... Jag läste häromdagen att tre tjejer i gymnasiet hade lämnat in tre identiska uppsatser, till tre olika lärare i tre olika skolor och fick tre olika betyg. Jag klarar inte av detta!!!! Jag blir galen!!! Man måste ju för sjutton kunna lita på att ungarna får rättvisa betyg. Men när det gäller sånt som uppsatser till exempel kan det ju aldrig bli annat än godtyckligt eftersom man (om man förutsätter att stavningen och grammatiken är riktig) helt och hållet får lita på läraren/domarens bedömning och smak. Och smaken är som bekant som baken och det gör mig förvirrad. Jag grubblar mycket över detta.
En annan sak jag grubblat över på sista tiden är översättare. Jag tänker att när jag läser en utländsk författare översatt till svenska och jag tycker att boken är jättebra, är det då den utländska författarens språk jag beundrar eller är det den svenske översättarens? Skulle jag kanske tyckt att boken varit sämre om någon annan översatt den? Vem har skrivit boken egentligen, storyn är ju författarens, men orden är ju översättarens. Slut på grubblet....


Koltrast...

Landet i helgen...
En koltrastdam hade inhyst sig och sina fyra fågelbebisar på vår veranda. När vi kom dit var det försent för henne att ändra val av boplats. Ungarna var kläckta och mat ville de ha hela tiden. Hon bestämde sig för att fullständigt nonchalera oss. Hon hade inget val helt enkelt. Så hela helgen var det vi som fick anpassa oss efter henne. Ville hon leta mask någonstans där vi ville gå så sket hon fullständigt i oss och vägrade flytta på sig. Vi fick vika undan helt enkelt. Och om jag någongång har gnällt över att det är jobbigt med barn så är det ingenting mot vad fågelmammorna får stå ut med. Fan vilket slit....

Skit helg....

Ja herregud, vilken sopig helg. Jag hade föreställt mig lördagen som den ultimata tv-kvällen någonsin. Både hockey och melodifestival på samma kväll. Men vad det sket sig. Jag orkar inte ens skriva mer om eländet. Kan ju bara säga att fel låt och fel lag vann. Men man får ju vara tacksam att inte den silverfärgade teletubbien vann iallafall och det var ju faktiskt nära. Som min vän Surr säger "när kommer den riktiga versionen?" För det måste ju ha varit ett skämt.
Upptäckte precis en fästing på benet också, inte konstigt för fästingar älskar ju mig, det konstiga var att jag har varit hemma hela helgen inte varit på landet eller i skogen. Knappt utanför dörren. Klippte gräset imorse det var också allt. Det betyder att fästingarna har hittat mig här i stan. Det vet var jag bor!!! Jag kommer aldrig mer undan!!

Slagsmål...

Det är underbart att jobba med enbart killar, livet blir så basic.... Igår blev två killar ordentligt osams vilket slutade i att de brakade ihop på golvet i ett riktigt slagsmål. .. De skrek och svor och slogs och så var det över, och nu är de kompisar igen, bara sådär.... Tänk tanken om två tjejer blir osams på en arbetsplats, då blandas hela arbetsplatsen in, chefer och kollegor blir inblandade och måste ta ställning. Stämningen blir dålig och det är en väldigt utdragen process med skitsnack, dödande blickar och isande tystnad.
Men här på min arbetsplats löses problemen snabbt: Osams, det smäller till, och sen är det över. Nu ska väl tilläggas att det inte är slagsmål så ofta det är mest hetsiga diskussioner men de löses snabbt och sen är det klart. Jätteskönt.


Pendeltåg....

Men vad jobbigt det är att ta sig runt i stan.... har upptäckt pendeltåget på senare tid. Har aldrig behövt bry mig förr men nu är det med detta medel dottern tar sig till extrajobbet och inte en enda gång (10 gånger om man räknar tur och retur) har det varit i tid. Hon måste alltså ta ett tåg tidigare än det tänkta tåget för det verkar vara en regel att det är försenat. Hur kan det bli så? Man vet ju hur långt det är mellan stationerna, och hur lång tid det tar. Har nån klant räknat fel får man väl göra om tidtabellen. Det är ju inte direkt kallt och isbildning nu så det kan ju inte vara problemet. Tunnelbanan har ju inga såna problem. Och sen har vi ju dessa mattelektioner i Hjorthagen på kvällarna dit jag brukar skjutsa henne i bil. Då stänger de av hela stan för vägarbeten så jag får sitta i en timme för att ta mig hem därifrån. Roligare saker kan man göra en onsdagskväll. Men jag hann se hockeyn iallafall.

Bom...

Om nåt kan hända så brukar det hända mig, även idag. Jag skulle hämta dotter som pluggar extramatte på kvällarna nu hos en privatlärare jag hittat i Hjorthagen till det facila priset av trehundra kronor i timmen.
Hon skulle alltså hämtas där i Hjorthagen i kväll och jag är inte alls hemma i dessa trakter så jag tänker när jag kommer fram till skylten där det står Hjorthagen att "jag tar en genväg".Vilket nästan alltid brukar vara en bra idè eller..... Iallafall så följer jag efter en bil som jag tycker kör åt rätt håll men det visar sig att bilen har lurat upp mig på en återvändsgränd i ett fabriksområde. Jag vänder bilen och  tänker att jag får väl ta den rätta långsamma vägen då men upptäcker då att området har spärrats av med en bom och där stod jag...... en halvtimme fick jag stå där innan jag fick tag på en cyklist som kunde släppa ut mig.
Jobbig dag på jobbet också, vi har en internutredare på plats för ett av våra bilmärken, han ska kolla att vi gör rätt med arbetet med just deras bilar, det är inget problem med det förutom att han är från Danmark. Vi går på tå för att inte störa honom för han är enormt pratsam och vill gärna berätta och underhålla oss, förmodligen är han jättesocial och känner sig ensam i sverige för han gör allt för att få kompisar men det är ju ingen som fattar vad han säger. Men det verkar inte bekymra honom ett dugg.


Helg igen..

Ännu en helg till ända, vi var hemma i helgen för maken håller på att gör båten klar för sommaren. Vi har den på tomten och han har slitit som ett djur hela helgen. Han är pedant när det gäller såna saker och trots att jag erbjudit mig att hjälpa till så tog jag tacksamt emot ett nej tack då han inte trodde att han skulle vara nöjd med mitt slipande och putsande. Han tog priset när jag kom på honom med en rosa tandborste i handen glatt putsande i hörnen där han inte kom åt annars..... sånt petande klarar jag inte av.Så jag begav mig till en kompis och fikade i solen i stället. Dotter däremot har slagit oss alla med häpnad genom att visa sig vara en fantastisk telefonförsäljare, hon har nu jobbat ett par dagar efter skolan och på helgen och lyckades sälja mest av alla på lördagen. Men varför är jag egentligen förvånad? Prata i telefon både gillar och kan hon ju det visste jag och så mycket pengar vi lagt ut på telefonräkningar och telefonkort så borde hon ju vara expert på telefonprat.

Orientering....

Orientering är väl inte en sport som utövas av de flesta människor? När jag frågar dottern varför hon inte gick till skolan får jag svaret. "det är orientering igen". Hitills har de i hennes skola lyckats trycka in tre hela dagar med orientering på en termin trots att hennes skola ligger mitt inne i stockholms city. Elverna ska ta sig ut på Lidingö och där ska de orientera hela dagarna. Vad är det frågan om egentligen, vad är vitsen?  Diskuterade detta på jobbet och sammantaget med egna erfarenheter så kom vi fram till att för att vara idrottslärare måste man någonstans ha ett perverst intresse för just orientering. Det finns ju så många andra sporter som kunde vara roligare men nej.... ut i skogen med ungarna, karta och kompass och livet leker. Huuu jag får hemska flashbacks....


Släktingar....

Maken har en brorsa som bor på cypern sedan 18 år tillbaka, gift med en cypriotiska. Deras 18åriga son studerar i Stockholm sedan förra sommaren han ska bli dataexpert han också. Iallafall, när brorsan kommer till Sverige mellan varven så passar han på att berätta vad han saknar med sverige och hur bra vi inte vet att vi har det.
Och två saker som vi ska uppskatta som sjutton är bibliotek och simhallar. Även kanelgifflar är en bra sak med sverige och ost. Men grönsakerna suger.... för dyra och för små, pizzorna är äckliga. Frun hon kommer till sverige med tomma väskor och av två anledningar enbart: IKEA och HM. Hon beställer till och med kläder från HM och säljer vidare på Cypern. Och sen har vi sönerna då... de fullständigt älskar Teknikmagasinet. Och snart dyker de upp igen, fyller kylskåpet med medhavd halloumi och olivoljor, fritterar bläckfisk i mitt kök, röker två paket långa starka cigaretter var om dagen och placerar ut askkoppar överallt i trädgården, överöser oss med dyra presenter fast de knappt har råd med biljetten hit och gapar och skriker på grekiska. Jag steker köttbullar och falukorv för glatta livet så att brorsan ska få sin svenska mattarm tillgodosedd . Ganska trevligt trots allt....

Kan Tobbe trolla?

Jag kom på en sak efter att ha sett det fullständigt värdelösa programmet Talangjakten eller vad det heter.
Jag fattar det inte, det finns inga regler. Men den lilla skånske pojken var söt iallafall. Men tillbaka till huvudfrågan.... det är mycket tjat om denne Tobbe Trollkarl nuförtiden, han dansar i Lets Dance han sitter i jurygrupper och är med i olika tv shower men är det någon som nånsin har sett karln trolla?? Kan han trolla? När och hur blev han känd? Nån som vet?


Snus...

Jaha... programmet vetenskap skall idag handla om snus... jag vet inte om jag ska se det. Tänk om  de säger att det är farligt, då måste jag sluta med det också. Jag har ju nästan slutat röka.Det var en barnlek om jag jämför det med tanken på att jag skulle sluta snusa, det är läskigt beroendeframkallande Jag får kanske börja med alkohol istället. Vi har verkligen försökt att dricka mer sprit jag och maken eller alkohol iallafall. Men det går inget bra. Jag gillar att dricka  om det är fest men jag måste erkänna att jag gör det för att det är kul att vara berusad. Vi har försökt att öppna en flaska vin till en helt vanlig fredagsmiddag bara han och jag med följden blir att vi somnar framför tvn efteråt. Ska jag dricka måste jag dricka ordentligt.


hits