Zlatan....

Nu är jag trött på snubben, han har svikit mig och jag har förlåtit, sviker mig igen och jag förlåter men nu har jag fått nog...Jag gör slut!!! Jag klarar mig utmärkt utan honom, herregud det finns andra karlar. Jag tänker på Markus, eller Joakim eller varför inte Henke? Det finns ju så många andra om man börjar titta sig omkring och inte fokuserar på en enda. Mister du en så står det tusen åter.... så sant så sant.
Så Zlatan: Jag vill inte ha dig längre, du har ett alldeles för stort ego för min smak.
Du är kanske bäst men det är inte allt, det finns andra viktigare egenskaper hos en man... som lojalitet, vänskap och samarbetsvilja. Så Zlatan du är körd för mig nu. Svensk fotboll kommer att klara sig mycket bättre utan dig!!

Glad idag....

Idag är jag glad att jag inte är shia muslim....Det berättades på jobbet idag att de har haft en jobbig månad. Det hela går ut på att de någon gång för mycket länge sedan hade ihjäl två av sina profeter av misstag. (Hassan och Hussein) Detta har shia muslimerna fortfarande dåligt samvete för och denna månad så måste de sona och ångra detta ordentligt. Och det hela kulminerade tydligen igår med någon form av självplågeri där man slår sig själv med kedjor och rakblad och verkligen lider.  Detta låter jobbigt tycker jag men var och en blir salig på sin tro. Men hade jag varit shia muslim så hade jag nog haft väldigt ont idag. Nu fick jag ju detta berättat av en person vars flickvän är shia muslim och henne träffade jag idag och hon såg inte lidande ut ett dugg så detta gäller nog inte alla.

Hästar

Jag kan en del om hästar... jag är nästan övertygad om att jag skulle kunna hålla en ridlektion och lyckas med att  lura ganska många om att jag var ridlärare. Efter en timme i veckan på läktaren i ett kallt ridhus under tio år så får man dessa kunskaper.
Människorna i stallet där dottern rider tror förmodligen att jag är sjukt intresserad av ridning och hästar (de andra föräldrarna har försvunnit från läktaren i takt med att barnen kunde lyfta upp sadeln själva, ta sig till stallet själva, en del av "barnen" åker tom bil själva nuförtiden) Men jag sitter troget kvar .....och det av en enda anledning. Jag är nämligen skiträdd för hästar och tycker att de är världens mest opålitliga djur. De kan bli skrämda av precis allt och beter  sig helt knäppt beroende på om det är varmt, kallt, det blåser, de är brunstiga, inte gillar hästen framför, eller bakom, de hör ett ljud, eller de tror att de hör ett ljud eller de tror att hästen bakom ser nåt läskigt..... Så den enda anledningen att jag sitter där jag sitter är att jag vill  hålla dottern sällskap i ambulansen......

Tre saker....

Såg på kulturnyheterna i fredags eller lördags. Där fanns det ett inslag som hette "tre saker vi inte visste för en vecka sedan".
Här kommer ett sammandrag av vad jag  lärt míg under veckan.

Att inte dra åt parkeringsbromsen i kallt väder.
Vem Jens Byggmark är (för det är väl så han heter det nya skidstjärnskottet?)
Och att man varken kan säga Ett rädd lejon.... eller En rädd lejon.

Det var en lärorik vecka.....

En städad garderob

Jag har kommit på att en städad garderob är själva grundförutsättningen för om huset är stökigt eller inte. De gånger vi har som mest stökigt i huset är det också mest stökigt i garderoben. (dvs nästan alltid)
Högar med kläder samlas på ställen som man skulle kunnat utnyttja till att lägga annat skräp på.
"Mer plats i garderoben" tänkte jag och började städa och framför allt kasta .... Jag har hört att allt som man inte använt på ett år skall man bara kasta rakt av och sagt och gjort jag skred till verket MEN...... då började jag fundera igen. Orsaken till att jag inte använt dessa kläder på över ett år är kanske inte att jag inte trivs i dem utan att jag helt enkelt inte har hittat dem eftersom det har varit så stökigt i garderoben!!!!
Ska dessa stackars kläder få lida för att jag är slarvig??  Det kanske är mina nya favorit plagg? Nej de får nog ligga kvar ett år till så får vi se fram till nästa vår istället.... suck


Mera tv....

Tittar på "så ska det låta" också. Spelade in det så jag har haft en helkväll framför tvn.
Och här har vi Anneli Rydé som sjunger och dansar, Och då kommer jag och tänka på att hon ska ju vara med i melodifestivalen iår också och ta någon slags revanch.....
Men hur tänkte hon kan man fråga sig ???? " Hmm.. jag ska vara med i melodifestivalen och verkligen visa vad jag går för.... hmmm jag kanske behöver hjälp ... JAG VET.... jag frågar min gamle kompis Svante Thuresson om inte han vill vara med.... DET borde gå hem i stugorna"
Eller.....


Tittar på tv.....

Tankar kring lets dance...
Har Yvonne Ryding alltid haft små bröst?
Vad har Agneta på sig?
ååå vad jag är trött på reklam.
Jaha nu dansar Kurt Olsson tango.(mycket ska man se)
Agneta ser ju ut som en präst i den där klänningen..
Malou gör "en Ebba" och är arg..
Hoppsan där föll de pladask i golvet
Nakenchock!!!! (men Malou då....)
Vad gulligt när Martin studsar runt med alla sina muskler (gummiboll)
Jag trodde Tobbe Trollkarl var gay? (han har tydligen flickvän)
En liten jäkla paus igen....
Jag har kissat redan (och rökt och hämtat chips)
Nu ska jag tydligen skjutsa dottern till en kompis.
Nu tar JAG en paus (där fick ni)

Tillbaka.... PAUS IGEN !!!!! (jag spyr)

En röd stuga.....

Vi diskuterade tatueringar vid matbordet.... dotter vill göra en, jag och maken har ingen åsikt om det så länge hon inte piercar tungan vilket vi inte vill att hon gör.
Då citerar hennes pojkvän "Rocky" och säger. "man kan klottra på en grå betongvägg men man ska inte klottra på en röd stuga i skärgården"  Det var precis rätt sak att säga så nu slipper vi det bekymret för ett tag. (fast själv tycker jag det är rätt fint med en liten tatuering även på en röd stuga men det sa jag inte)

Jag har lyckats väl......

Jag måste säga att jag har lyckats väl med att uppfostra dottern. Hon står just nu och lagar mat till sin trötta mor, något avancerat med vitlök, chili och koriander inblandat. Det är enkelt att få barnen att intressera sig för matlagning: Mitt tips: Servera bara korv, och pasta och lite köttbullar ibland så blir de tvugna i ren desperation att ta tag i matlagningen själv.
Jag har dessutom lyckats få henne att vara totalt orädd för mörker, spöken och lustmördare vilket gjorde att när jag häromkvällen var ensam hemma (maken var på landet, dottern på fest)  och jag blev helt övertygat om att ett helt gäng lustmördare befann sig på övervåningen så kunde jag bara ringa henne och så kom hon och tog död på de nedfallna säckarna med skräp som nästan skrämt livet ur mig. Jättepraktiskt!

Frusen bil.....

Gjorde tydligen en stor miss idag, eller igår kväll rättare sagt. Jag drog åt handbromsen på bilen!!!!!!!!
Oj vad folk har haft kul åt det idag. Jag jobbar med bilar och maken jobbar med bilar och brorsan jobbar med bilar och jag har haft körkort i tusen år typ och ALLTID dragit åt handbromsen även på vintern. Ingen har någonsin sagt något om att handbromsvajrarna kan frysa... Men de gjorde de och det borde jag tydligen vetat. Kom sent till jobbet idag och efter en stund kommer makens äldsta dotter till jobbet också även hon hade samma problem!! Kan man då inte tycka att det är maken som har missat lite i informationen när varken jag eller äldsta dotter hade hört talas om detta.

Det blev vinter....

Usch vilken söndag, kom sent i säng i natt då dottern var ute på vift och jag inte kunde slappna av, först  vid tre tiden talade hon om att hon nog sov hos pojkvännen istället.... Väcks av maken som kommit på att det är vinter och att båten nog inte kunde ligga i länge till vilket blev till en helvetes massa logistik problem.
Båten skulle tillbaka in i Mälaren igen och hämtas från båtplatsen ute på värmdö. Så vi har väl farit runt och hämtat och lämnat bilar på snöiga och hala vägbanor,  åkt båt och slussat och frusit och blöt om fötterna blev jag och hela söndagen försvann. Och det var den helgen det.....

Julen är ful...

Det är inte klokt vad julen blir ful och tråkig när den har passerat. Jag håller på att städa bort den idag och jag nästan kräks på allt rött och fult.  De sålde julmust 1,5 liter på konsum för 5 kr och jag köpte inte trots att jag älskar julmust (i juletider) Mina pepparkakor står och dammar i en burk och vi har lussebullar i frysen som blev jättegoda, vi har glögg kvar också. Men det finns inte på kartan att jag skulle ta en lussebulle till kaffet (när det finns semlor) eller dricka lite glögg för att det är gott. Och varför kan mina julstjärnor inte bara DÖ ??? Jag vill ha pelargoner nu. Suck......

Fantasilöst ...

OJ vad jag är facinerad av alla tjejer som lägger ut uppgifter om vad de har har på sig för kläder varje dag. Vad fruktansvärt fantasilöst det skulle bli om jag försökte mig på samma sak.
"idag slog jag till och tog den blå tröjan med firmans logga på mig, och till det ett par jeans .....ett par julklappstrosor tror jag och en bh som inte matchade och fullbordade allt med stövlarna"
Nej jag övelåter detta till folk med större fantasi och intresse.

Jag vill bli kvinnligare....

Om min man skulle önska sig en egenskap så vore det sångröst....
Men om jag fick önska mig en egenskap så vore det kvinnlighet...eller kanske pysslighet är ett bättre ord?
Jag är helt värdelös på kvinnogrejer, men vi har det uppdelat så att de flesta sådana hamnar på min lott ändå. Och jag skulle verkligen önska att jag tyckte det var roligt att pyssla i hemmet, läsa inredningstidningar, pröva nya recept, och fundera över om vi skulle tapetsera om i vardagsrummet,
Men jag bryr mig inte !!! Jag tycker allt sådant är skittråkigt. Tänk vad mysigt om familjen kom hem på fredagen och jag stod där med nystädat hem, tulpaner på bordet och en plåt nybakade bullar i ugnen och samtidigt tyckte det var roligt, vilken lycka !!!

Jag fryser.....

Min man tävlar med sig själv om att varje år sänka våra kostnader när det gäller el och värme.
Det har fått till följd att vi nu sitter i ett nästan mörkt hus ( bara tänt i de rum man befinner sig i) men framförallt ett kallt hus!!! Vi har 18 grader standard och ett rum är helt avstängt från värme. Där är det iskallt. Så vi sitter och trycker i vardagsrummet iförda fleecetröjor och filtar, med brasan tänd och väntar på sommaren. Vad gör man inte för miljön och husfriden.

Kurd med katt


Jag har en arbetskompis som är kurd, en söt liten kurdpojke på 25 år.
Han har skaffat sig en kattunge! Om man tänker efter "hur vanligt är det med invandrarkillar och kattungar?" Han köpte katten på "Blocket" och upptäckte sedan att det var jättemycket han behövde veta och som inte ingick i hans kurdiska, muslimska uppfostran.
Han visste ingenting om kattlådor, klösbrädor och kattmat. Men det har vi nu lärt honom och varje dag har han med sig bilder och små filmer på sin katt som han numer är besatt av och som vi alla gemensamt har döpt till Nisse.  Är det inte jättegulligt ?

Har jag tråkigt?

Dottern som snart är sjutton år har på senare tid velat förändra MITT liv.
Inte sitt eget vilket kanske vore naturligare utan det är mitt liv som skall få sig en "make over".
Hon påstår att jag har det tråkigt.
 Och trots att jag ihärdigt dementerar och försäkrar henne om att jag är mycket nöjd med att ta det lugnt hemma efter en dag på jobbet så vill hon ha ut mig på diverse underligheter.
Nu senast tyckte hon att jag nog skulle tycka att det vore ett avbrott i tristessen om jag gick en kurs och lärde mig något spännande. (asiatisk matlagning eller trädgård i kruka!!!!)
Förklaringen till detta intresse för mitt vardagsliv beror förmodligen på att hon snart är vuxen på riktigt och funderar mycket på hur det ska bli i framtiden och för att då få hopp om en skojig medelålder så försöker hon sätta fart på mig.
Men jag har det ju bra ....... men jag förstår hur hon tänker . Det är inte lätt att vara ung.

Tillbaka efter två år....

Oj..... Tillbaka igen.
Trodde inte att jag fanns kvar faktiskt.  Jag läste just mina fyrtioåtta föregående inlägg för första gången på två år och upptäcker att det mesta ändå är sig likt. Min "bebis" är äldre och gymnasiegående nuförtiden, min käre make är som vanligt inte som andra och min mamma har flyttat till Dalarna vilket inte är roligt alls.....Jag är nyklippt i håret och som valigt så syns det inte. Jag fattar inte varför, alla frisörer klipper mig likadant. Idag släpade ändå dottern iväg mig till en stor och trendig frisörsalong, med jättehög musik och där det inte fanns en möjlighet att tala med frisören för det gick inte att göra sig hörd. Och det är förmodligen förklaringen till varför jag inte ser annorlunda ut. Hon hörde helt enkelt inte vad jag sa.... men topparna är inte kluvna längre iallafall.



hits