Semesterstängt....

Sådär ja.... nu tror jag att jag är packad och klar, maken kommer med nya saker som ska ned i resväskorna hela tiden. Bla en DVD med femtio års melodifestivalvinnare som han fått av nån och som han tycker vi skall titta på i Thailand. Hur tänker han då? Vi ska sitta på andra sidan jordklotet och titta på gamla melodifestivaler!!!!  Jaja bara han är nöjd så. Ha det så bra alla glada. Tillbaka om två veckor... Glad påsk!!!

I väntans tider...

Jag sitter på jobbet och väntar på min revisor. Det är en  man som kräver att man är med till hundra procent.  Han pratar som en kulspruta, slänger in fem frågor om helt olika saker, svänger sig med tyska visdomsord på tyska trots att han är helt svensk och berättar hänfört om sina upplevelser i Globen under melodifestivalfinalen. Allting samtidigt utan att andas och sen tystnar han och spänner sina ögon i mina och så ska jag svara.... Därför har jag under eftermiddagen bara ägnat mig åt avslappning, djupandning och glassätning. Allt för att vara på topp dessa timmar av mental misshandel som snart kommer. Önska mig lycka till!!

Ett dilemma...

Jag har prevntivmedelsproblem.... inte jag utan dottern om man ska vara ärlig.
Hon började med p-piller och blev självmordsbenägen och bara grät, hon slutade med p-piller, började med kondom eller rättare sagt försökte och misslyckades med graviditet som följd...började med p-piller igen, en annan sort denna gång. Blev återigen jättedeppig... tänkte prova kopparspiral men fick inte för gynekologen, man måste prova alla p-piller först. Fick nya p-piller.. funkade perfekt! Men...... hon gick ordentligt upp i vikt.  Nu är det så att hon inte har sett sambandet mellan viktökningen och de nya perfekta pillrerna utan hon tror att viktökningen beror på att hennes onyttiga intag av mat har börjat sätta sina spår. Hon mår inte så bra av denna plötsliga förtjockníng och nu är mitt dilemma.... ska jag berätta att jag misstänker att den nya p-pillerna är boven i dramat? Dessa piller som är de enda som funkat hittills eller ska jag börja med sallader och hårda träningspass? Ska tilläggas att hon inte är tjock men 6 kilo på två månader är ju ändå rätt mycket. Jag tänker att träning och nyttig mat är ju inte fel och om nu detta får henne att röra på sig så.... Är jag dålig?

Jobb...

Jobb....
Varför är det så att så fort solen skiner så skall alla fönster och dörrar öppnas? Jag sitter på mitt kontor längst in i lokalen och fryser. Det drar kall luft så att mina fingrar börjar stelna och jag ångrar att jag inte tog långkalsongerna på. När man jobbar på en liten firma får man göra underliga saker och jag har på morgonen förökt att faxa till den afgahnska ambassaden i ryssland för att hjälpa en anställd med att få hit sin fru. Det är förövrigt han som med bestämdhet hävdar att fyra fruar är ett minimum så jag har bestämt mig för att detta blir det sista fax jag skickar åt honom, jag vill inte vara medhjälp till polygami även om hans religon tillåter detta.

I-lands problem

Ännu ett av mina I-lands problem har dykt upp... ´
Vi ska som sagt åka till Thailand om några dagar. Jag, maken och dottern. Eftersom vi har varit utomlands rätt många gånger tillsammans så vet jag ungefär hur det brukar gå till  och vad vi brukar syssla med och vad som brukar vara problem. Ett av de största problemen är böcker.... vi ska vara borta i sexton dagar och varje person snittar en bok om dagen. Det skulle göra att jag blev tvungen att packa ner 48 stycken böcker i resväskan vilket ju inte är realistiskt. Därför måste jag hitta böcker som vi alla tre kan läsa för att minimera bagaget. Men då har vi problemet att alla inte läser riktigt samma saker. Maken har krav på att "hjälten/huvudpersonen" ska vara av manligt kön, bokens handling ska  vara nutid och inget historiskt tjafs, dessutom inte gärna brittiskt utan helst amerikanskt eller svenskt. Författaren ska dessutom helst vara man.
Dottern vill ha svensk, nutid, och spänning och dessutom har hon jäkligt dålig syn och får ont i huvudet om texten är för liten eller för grå. Helst vill hon inte ha pocketböcker alls utan inbundna med större text. Och jag då .... jag läser allt, har ingen urskiljning men får jag välja så helst brittiskt, deckare, behöver inte alls vara nutid och författaren får gärna vara kvinnlig och ju tjockare bok med liten text desto bättre.

Förlåt...

För två år sedan så skrev jag ett inlägg i min blogg om att jag skulle vilja ruska om alla tjejer som mådde dåligt psykiskt och att jag skulle vilja få dem att fatta att det kunde vara värre och själva grundmeningen var  "sluta gnäll för helvete".  Nu vill jag be om ursäkt för detta då jag har på nära håll bevittnat någon som utan någon egentlig anledning alls (i mina ögon) har mått och förmodligen fortfarande mår jättedåligt. Jag har alltid trott att det var någon form av inbillning och bara man skärpte till sig lite och bet ihop så skulle allt bli bra. Men så funkar det helt enkelt inte för alla och trots att de grejer som personen i fråga oroar sig för och har ångest över kan verka obetydliga för andra så är det mycket verkligt för de som drabbas. Jag tycker att det är helt fruktansvärt att det ska behöva finnas en förening i sverige som heter "svenska ångestsällskapet" Varför är det så? De flesta äter sig ju mätta, har tak över huvudet, kläder på kroppen osv. De mest basala behoven är alltså uppfyllda. Det verkar ju som om ju bättre folk har det desto mer ångest får de. Kan det vara så att hjärnan behöver nåt att jobba med,  och skapar problem för att ha nåt att göra?

Trafikfobi...

Efter mina bilproblem på sista tiden (krockar och fortkörning) har jag blivit en ännu sämre bilförare.
Jag försöker köra med båda ögonen på hastighetsmätaren och i backspegeln samtidigt vilket gör att inga ögon blir kvar till vägbanan. En person som drabbats av min dåliga bilkörning är min bror. Han åkte med mig dagen efter krocken och jag lyckades då nästan köra över en stolpe och tog en refug åt fel håll. Men idag när vi skulle åka iväg lunch så tänkte jag att "nu ska jag visa brorsan att jag kommit över detta och är en bra bilförare igen" så jag kör lungt och sansat iväg till lunchhaket utan ett enda missöde, parkerar bilen snyggt och prydligt och mycket nöjd går jag ur bilen stänger dörren och börjar gå mot restaurangen då min bror säger "du kanske ska stänga av bilen!!!!!". Och där står min lilla bil prydligt parkerad vid vägkanten och brummar fortfarande. Det måste ha brunnit i mitt huvud!

Helg...

Vi hittade dotterns fölorade ring som varit inbakad i en kaka sedan den 26 februari (tack gode gud att de var hållbara och goda kakor så att vi fortsatte att äta och inte kastade dem).
Våren försvann och vintern kom tillbaka.
Formel 1 säsongen började och lyckan blev fullständig när Kimmi vann.
Jehovas Vittnen kom och knackade på och påminde oss om att årsdagen av jesus död var nära förestående(den 2 april) Varför avbildar de Jesus som värsta sexobjektet på sina bilder? Jag blir rädd för Jehovas vittnen.
Jag städade eller rättare sagt jag flyttade på saker.... kläder från tvättstugan till garderober och linneskåp, tomflaskor från städskåp till garage, kläder från golv, fåtöljer och soffor till tvättkorgar, disk från diskmaskin till skåp, disk från bänkar,bord och golv till diskmaskin, gamla tidningar från bord, golv och fåtöljer till pappersinsamlingen i städskåpet för vidare transport till garaget. Och så städade jag skafferiet.
Jag serverade frukost till maken, frukost till barnen (två timmar senare) lunch till maken, lunch till barnen, sen var det iallafall gemensam middag.
Äldsta dotter kom på besök, hennes som klämde fingrarna. Yngsta dottern var nog bakis, hennes pojkvän kom hem halv åtta på söndag morgon (varför kunde inte han ha fixat frukost?)

För eller emot?

Idag har justitieminister Beatrice Ask fått en namnlista med 20 000 namn av en grupp människor som jag tror kallar sig "stafett mot våldtäkt". Namnlistan är undertecknad av tjugotusen personer som är emot våldtäkt!!!! Då undrar jag "finns det några som är FÖR???" och hur gick namninsamlingen till? "ursäkta men är du för eller emot våldtäkt?" "va bra, kan du skriva på här?" "Vi håller på med en insamling av namn som vi ska ge till justitieministern för att visa att det är många i sverige som är emot våldtäkt". Ja men va bra!!! Då vet Beatrice Ask det, då kanske hon kan se till att det stoppas, när nu så många är emot!!! Eller??? Det kanske bildas en motreaktion på detta "riksförbundet för våldtäkt"

Pass...

Har varit och förnyat mitt pass, vilket var en upplevelse i sig. Jag hade ångest när jag kom att tänka på att efter denna förnyelse skulle jag vara nästan 52 år när det var dags för nästa pass men det visade sig att nuförtiden är det bara fem års giltighetstid på passen vilket var skönt. Nu får man inte heller le på sina pass, man måste vara neutral och öronen behöver man ej heller visa. De tar dessutom kort direkt på plats i kön vilket var lite jobbigt och bara ett försök får man på sig. Men vem bryr sig egentligen ? Nästa person som ska kolla mitt pass är någon liten thailänsk tjänsteman och han bryr sig förmodligen ännu mindre än jag.
Annars en sopig vecka ur trafiksynpunkt, inte nog med att jag åkte fast för fortkörning, jag lyckades backa in i en volvo också och maken lyckades kvadda en motorhuv på en  alfa romeo med en lastbil. Det är roligt nästan jämt!!


Tvåtusen jävla spänn.....

Sitter i bilen och kör dottern till stallet, helt plötsligt dyker det upp en polisspärr i det fredliga lugna villasamhället.
Jag blir invinkad till kanten av vägen och jag är nöjd och glad över att både ha bälten och körkort på plats och glad i hågen vevar jag ned rutan och hälsar på den snälla poliskvinnan. Det är då hon säger "Det gick  visst lite för fort det här". Och jag säger "oj då hoppsan" fortfarande vid gott mod. Hon får se mitt körkort och säger "du körde faktiskt 39km i timmen" ungefär med samma tonfall som om hon skulle ha sagt "vackert väder idag". Och sen säger hon "det blir 2000kr!!!!!!!!!!" Tvåtusen jävla spänn för att ha kört 39km/h. Det är inte så att jag protesterar mot att jag körde för fort för det gjorde jag, men jag år så lite fartdåre man kan bli. Det är så många andra bara i min allra närmaste omgivning som skulle vara så mycket mer förtjänta av dessa böter än jag. Så jävla orättvist!!!!

Vi gick på det!

Båtmässan idag. Båtentustiaster med glansiga ögon vandrade omkring som i trance. Jag och maken kom på att båtförsäljarna inte säljer båtar, de säljer drömmar.... 90% av alla båtar var tex utan tak! Eller med nåt litet futtigt kapell. Herregud har de glömt att vi bor i Sverige? Detta är inte Florida! I svenska båtar ska det finnas plats att ta av sig gummistövlarna, ett ordentligt bord att spela kort på, paraplyställ, upphängningsanordningar för blöta kläder och handdukar, micro för uppvärmning av den varma chockladen (inte kylplats för kall öl)och en ordentlig dörr och ett redigt tak!! Men vad köpte vi då? Jo... två stycken mycket praktiska kombinerade stolar/dynor att ha när vi sitter på klipporna i solnedgången, grillar, dricker vin och spelar gitarr. Vi gick på det vi också!!!!

Sjukt?

Jag lever med två stycken hypokondriker... förra veckan hade maken en släng av lungcancer (som visade sig vara träningsvärk) och dottern har haft aids från och till med jämna mellanrum men verkar vara botad för tillfället. Det gick så långt att hon faktiskt gick och testade sig trots att vad jag vet hon bara haft relativt  ickeutsvävande pojkvänner. Provet var såklart negativt men nu kanske hon har fått tillbaka det eftersom hon har ett sår på handen och kan ha kommit i kontakt med någon med smitta. Hjärntumör har de båda haft och maken hade nåt med njurarna för ett tag sedan. Jag undrar hur de skulle reagera ifall att de fick nåt allvarligt på riktigt.  Själv är jag ganska bra på diagnoser och symptom vid det här laget då jag blir tvungen att slå upp sånt på nätet för att lugna dem. Men just idag verkar allt vara frid och fröjd förutom att båda kanske håller på att få influensa men de är iallafall inte dödligt. Ger jag dem kanske för lite uppmärksamhet? (eller för mycket?)

Morgonrusning

Jag var en sån pendlare i morse.... Är inte alls van att åka T-bana framförallt inte i morgonrusningen, och oj det var mycket folk.  Är ju van att sitta ensam i min lilla bil i bilköerna på morgonen med bra musik och mycket värme. Det här var inte lika mysigt. Bara betalningen är ju en sak för sig. Köper man biljett i biljettluckan kostar det 40 kr men köper man den i pressbyrån kostar det 20kr. Halv priset alltså! Hur ska en nybörjare veta det? Dottern skulle kolla om hon behövde tandställning och det är ju sista rycket nu innan hon blir myndig men hon klarade sig och jag blev jättelycklig men hon började nästan grina. På min tid var tandställning det värsta man kunde råka ut för, nu är det tydligen ingen fara alls. Jag fattar inget.... Sen skulle vi äta frukost. "coffehouse by George" hette stället och för två stycken frukostmenyer med två stycken scones var som smulade så att tallriken såg ut som ett fat med musli, och två koppar kaffe och juice (visserligen färskpressad) betalade jag den nätta summan av 192kr. Nej fram för bilköer, limpmackor och kaffe från automaten på jobbet.

Helgen som gick

Så var helgen över.... fredagens natt var en hemsk upplevelse, kom inte i säng förrän klockan sex på morgonen på grund av dottern och hennes många viktiga problem och klockan åtta gick båten som skulle ta mig till landet och maken som varit där sedan i torsdags. Han hade ju sett fram emot min ankomst och var laddad för en helg med vedhuggning ,skogsrensning och en "göramassanyttigasakerdag"  tillsammans med sin fru.  Men när jag väl kom fram och när jag hade tagit bort den döda fågeln på verandan (vår uppdelning, jag tar döda stora djur, han tar insekter) så somnade jag på soffan och sov sedan nästan resten av dagen.. Han var väl inte så imponerad men han hämtade en filt så lite synd tyckte han nog om mig.
Dagen efter var det ju vasaloppet och em i friidrott och då kan man ju inte jobba i skogen..... Och sen var det dags att åka hem.


hits