Dans....

Jag dansar inte så gärna... tycker att det känns fånigt, framför allt känner jag mig larvig när jag ska jazza på ett dansgolv utan att hålla i någon. Har liksom aldrig fattat grejen. (kalla mig gärna hämmad men så är det iallafall). Vad jag heller aldrig förstått är gifta kompisar som vill "gå ut och dansa" utan sina karlar. Jag vet att jättemånga tycker jättemycket om att dansa men jag gör det alltså inte. Älskar att sitta ner... med tyngdpunkten på sitta  på något uteställe och dricka öl eller vin och snacka eller lyssna på musik men dansa.... nej.
Imorgon på kräftskivan vi ska till kommer det att fullkomligt krylla av dansanta människor. Värden och värdinnan är dansanta som få och har gått kurser i allt från bugg till linedance och det har även många andra som är bjudna.
Jag har funderat på att ta med mig kryckor och skylla på avslitet ledband eller nåt för skulle jag bli uppbjuden så dansar jag ju, men jag njuter inte.

Hemma en stund....

Hemma en stund ... vi ska på kräftskiva imorgon. Det är alltid roligt och synd att missa, men lite knökigt att komma hem, känns som ett avbrott i semestern. Det är inte klokt att det bara är en vecka kvar (tiden går fort när man har roligt). Trots vädret har semestern hittills varit perfekt. Vi åkte på den årliga båtveckan och hade riktigt riktigt kul.
Tre familjer i tre båtar och dåligt väder gör ju att man inte kan äta så mycket middagar på klippor och skär utan blir tvungen att äta restaurangmat hela veckan, på mysiga skärgårdskrogar, och inte är jag ledsen för det direkt. Allt för att slippa jobba är ju mitt motto.Så kräftskiva imorgon och sen tillbaka till landet igen, det är läget just nu.

Semester äntligen....

Jag har faktiskt semester nu.....
Äntligen semester men med dåligt samvete, vilket gjorde att jag städade hela huset och klippte allt gräs idag.
Maken har inte kommit iväg än men han ska ta en extra vecka sen vilket jag inte kan göra.
Vår lilla förort är totalt tömd på folk, alla tonåringar är i Båstad, alla vuxna är på sina landställen med de små barnen, så jag har varit ensam i världen idag.
Jag blev osams med både gräsklipparen och dammsugaren, lyckades laga gräsklipparen iallafall men den är  en gammal kompis som alltid ställer upp. Dammsugaren däremot.... jag hatar honom och det är ömsesidigt, han gör aldrig som jag vill, han välter, fastnar, sladden far iväg allt på ren jäkelskap känns det som.

Fan vilken dag!!!!

Nej jag har bestämt mig... semester och sömn är överskattat. Fan vilken dag, varför har inte vi semesterstängt som alla andra? Idag har jag fungerat som verkmästare!!! Det är ungfär lika knäppt som det låter. Jag har trasslat in mig bland höger och vänster blinkerslampor och bromsok och övre bärarmar, relän hit och packningar dit och nån jäkla regulator till en glassbil full med glass som höll på att smälta. Om folk inte gick på semester skulle vi ha full kapacitet och folk skulle inte bete sig som om jordens undergång var nära bara för att vi inte hinner med allt. Herregud vi har ju iallafall öppet!! Killen från Irak har visat sig vara en klippa och han gnäller egentligen bara över en sak och det är att det svenska kaffet är för starkt!! Men han dricker te nu så det är lugnt.



Kändis...

Allsång på Skansen igår...
Kan man annat än älska eller åtminstone tycka om Måns? Till och med maken har fallit för honom.
Han verkar så jäkla glad hela tiden men det är klart det har gått rätt bra för honom men han verkar ha förmåga att njuta av det. Annars störs jag som fan på kändisar som kämpar för att bli kända i olika sammanhang och sen när de väl är där verkar tycka att det är så fasansfullt jobbigt att de blir igenkända.
Jag har haft det tvivelaktiga nöjet att ha barn på samma dagis som Robert Gustavsson i samma veva som han var med i Björnes Magasin. Man kan ju då förstå att ungarna tyckte att det var ganska spännande när Björnes kompis Robban dök upp på dagis för att hämta sin son, men oj vad han inte tyckte att det var kul med barn. Riktigt otrevlig var han. Man undrar ju varför man ställer upp i sveriges största barnprogram och sen blir irriterad på att barnen vill prata med honom. Då får man ju ställa upp i antikrundan eller nåt istället.


På jobbet idag....

På jobbet idag.....
Det finns inga bilmekaniker kvar att få tag på. Alla är slut, vi har grov personalbrist just nu. För att råda bot på detta har vi tagit hjälp av en förmedling som erbjuder asylsökande arbete. Vi har nu anställt en kille från Irak som heter Fares och han kan inte mycket svenska han. Det återstår att se hur bra han är på att laga bilar. Han lagade på så bra igår iallafall att han glömde bort att gå hem. Vi hittade honom skruvande i ett hörn och han hade inte fattat att arbetsdagen var slut stackarn. Men glad var han och tog maken i hand och tackade för dagen och tjoade glatt att "vi ses imorgon"  Det känns lite varmt i hjärtat, som om man gör en god gärning.
Vi har idag haft en farbror som ser ut som självaste Jultomten sittande vid kundbordet drickandes mängder med kaffe. Han väntar på sin något psykiskt störda väninna som vi har haft en del att göra med på senaste tiden. Hon är heltokig och kan inte fatta att vi inte vill laga hennes bilar gratis eller nästan gratis. Snart blir vi tvugna att kasta ut Herr Tomte för vi stänger ju snart.
Själv väntar jag på papper för att kunna avsluta och påbörja förberedelserna inför semester. Men dessa ligger i högar på makens skrivbord så jag lär få jobba nattskift på fredag för att kunna gå på semester.
Nu ska jag gå och bjuda Tomten på glass.

Hundra år....

Min vanliga promenadkompis är på semester... så jag fick ringa in en stand-in istället för henne.
Min vanliga promenadvän är tio år äldre än jag, förmodligen mer  vältränad  men åldern gör oss ganska jämngående. Min stand-in kompis är femton år yngre än jag däremot och har betydligt längre ben. Jag visste allvarligt talat inte att det kunde vara så jobbigt att promenera. Vaderna värker, fötterna dunkar, jag har druckit flera liter vatten och andas fortfarande häftigt. Det var som värsta träningspasset, och hon hade mage att säga att hon inte tyckte att vi gick särskilt fort. Jäkla apa, känner mig som hundra år helt plötsligt.


Lugnt och skönt....

Lugnt och skönt hemma iallafall...
Dotter med pojkvän,pojkvänsmamma, pojkvänsbror och pojkvänsbrorshöggravidaflickvän samt en schäferhund (den stora läskiga)är på landet långtborta på en liten ö utan vatten och el i ett litet litet hus.  Hur hon klarar detta är mer än jag förstår min dotter är ett under av bekvämlighet men kärleken övervinner allt tydligen.
Vad jag upptäcker hemma förutom lugnet är att saker ligger kvar där man lagt dem. Har man ställt skorna i hallen så står de i likadana prydliga rader flera timmar senare.
Men jag fattar inte hur jag ska klara mig när hon bestämmer sig för att flytta ur boet på riktigt. Ju äldre hon blir desto mer blir hon som en trevlig kompis, en kompis som man (omedvetet eller medvetet jag vet inte) gett samma värderingar som man har själv. Om man dessutom liknar varandra till sättet så skrattar man ju åt samma saker och man har skaffat sig en klonad bästis... Det är så jobbigt att tänka på att hon ska lämna mig så jag låter bli...

Ta mig härifrån....

Jobbigt att leva och jobba i stan just nu. Alla dessa sommarextra på alla poster i verkligheten.
Det börjar redan på morgonen när sommarextra på jobbet inte lyckats larma av rätt och vi vaknar av telefonen och hysteriska människor i öronen som inte vet hur man stänger av. Man sätter på radion i duschen och där har mina vanliga radiopratare bytts ut mot nån tomte som inte får min morgon på topp direkt.
Kommer till jobbet ringer larmbolaget där en sommarextra talar om att de överhuvudtaget inte har oss som kund!!!

Sen har vi nybörjarna i alla och jag menar alla butiker, allt tar hundra år när man  ska handla, när man äter ute på lunchrestaurang tar det längre tid, jag tror till och med att det är sommarextramänniskor som kör bilarna på gatorna men vid närmare eftertanke så sitter det nog rookies i både bussar och budbilar. Ta mig ifrån stan nu!!!!

Nöjd.....

Idag mötte jag makens arbetsiver med en ny taktik. Jag har länge misstänkt att jag skulle kunna bli en bra psykolog eller är det förresten psykopater som manipulerar med människor? 
Jag stutsade upp ur sängen med en sällan skådad arbetsiver, jag var effektiv och energisk och vi åkte till sopstationen och tömde en hel lastbil med häckklipp från igår. Hem igen for runt i trädgården som en tokig och sen lagade jag lunch. Tack och lov var det formel 1 sedan så jag fick en paus. Jag höll ju på att svimma. Är inte van att slita på detta vis. Efter det åkte vi och pantade alla tomflaskor (fick i hop 400 kr så det var ett gäng flaskor och burkar) och väl hemma så säger jag "jaha då tar jag resten av gräsmattan då, så tar du trimmern...." det var då min strategi slog så väl ut. För där hade han väntat sig att jag skulle förelså kaffepaus alternativt tupplur eller något annat slappt och det var då han fick ge sig för första gången. I och för sig med ett "nja ju senare vi klipper desto bättre, eftersom vi snart åker på semester". Men iallafall, sedan kunde jag med gott samvete åka hem till min kompis och slappa i hennes trädgård med vin idag dagen till ära. Mycket nöjd med mig själv!


hits