STÄNGT FÖR SEMESTER

återkommer nästa vecka.....

Fel present...

Jag har nu varit 40 år i två dagar och börjar så smått vänja mig... första dagen (själva födelsedagen) var det lite stelt att komma ur sängen men det var nog bara ålderskrämpor.

Men jag fick en present av en kompis som jag inte ville ha:(presenten alltså,inte kompisen) BALLONGFÄRD !! Jag trodde att jag lyckats prata med alla jag känner om min enorma höjdskräck, men henne hade jag tydligen glömt... det är tydligen champagne drickning efteråt men jag kommer att KRÄVA en flaska innan också ( finns det toalett i ballonger ? )

 

 


Fyrklöver...

Jag ser rätt dåligt... utom när det kommer till svamp och fyrklöver. Jag kan stå på en gräsmatta och bara plocka upp dem, det är som om de vill vara hos mig (haha) Fyrklöver,fästingar och myggor !!

Jag ville dela med mig av mitt fyrklöveröverflöd häromkvällen och satte dem i ett litet nubbeglas på bordet när vi hade fest. Vad händer ??

 Jo, lite senare på kvällen några nubbar och groggar senare får en av våra äldsta vänner syn på glaset i jakt på någonstans att släcka sin stora cigarr (cigarr gud vad äckligt) Och kör ner cigarren rakt ned bland mina fyrklöver....Det kändes jätte sorgligt. Nu för tiden pressar jag dem i böcker istället.

 Det var ett av mina sommarproblem.


Jag är godast !!

ÅÅh vad det är fint.. världens vackraste solnedgång och fjärden ligger blank, fan jag är ju en poet!!!

Men som vanligt är det "STORA" problem i paradiset. Dessa jäkla fästingar !!!

Jag kunde höra dem sjunga redan när jag kom med båten . "Hurra ! Hon är här " "Kom igen grabbar, favoritkäket har kommit tillbaka till ön"

Det finns inget jag kan göra.. jag snittar på tre stycken som suger sig fast om dagen !!! De andra i min familj klarar sig helt (för att jag är så läcker)

Jag är inte ens vaccinerad vilket beror på att dotter blev jättesjuk vid förra vaccinationen och jag vill inte bli anklagad för att bara vaccinera mig själv. (OM hon nu skulle få ett bett, vilket inte är troligt när jag är på ön ) !!!


Smaken....

Mammas hund Smaken är som sagt som baken och detta är för mig världens sötaste hund... men det är också mitt första försök att lägga in en bild, får se om det funkar.


Myggrekord

Dotter brukade åka på ridläger till ett ställe utanför Enköping. Det var väl för två somrar sen som det kom ett samtal från lägret där de bad oss skicka myggspray, stift ja allt vad vi kunde få tag på för det var slut i alla affärer.  Vi gjorde det också men jag tyckte samtidigt "va fan.. lite mygg får de väl tåla ". Läste nu i tidningen att på just den gården så hade de efter uppmätning med någon slags myggfälla satt världsrekord i antal myggor !!! Typ 89 000 stycken i en fälla !!!

Fick lite dåligt samvete då när jag tyckte att de gnällde.


..det är synd om människorna

När man surfar runt bland bloggarna så märker man att jättemånga mår jättedåligt... Ångest är ett ord som dyker upp på var och varannan sida....Mest bland tjejer verkar det som. Jag får sån lust att bara skrika..."men lägg ner" "kamma till er" "upp och hoppa" "ta nya tag" bla bla bla men jag fattar att det nog inte är så enkelt...Det är förmodligen inget man väljer, men jag tycker det är synd. Men en del av er skulle jag vilja skaka om (bara lite) och säga nåt käckt som : "det kunde varit värre" eller "tänk på dem som inget har". Suck ...men jag är nog ute på "djupt vatten" nu eller "ute och cyklar" eller nåt.. Nog med klychor.. Godnatt


Saker jag ska testa i sommar..

Min nya "myggdödare" som är elektrisk och ser ut som ett tennisrack i plast.

Om det går att meta på "kalaspuffar".

Att grilla vattenmelon (nån sa att det var gott om man vände skivor av den i chili och grovsalt)

Om jag kan lära mig dyka (jag lärde mig busvissla på min 30 års dag)

och om det är sant att om man dricker Bailys och sen tar citron i munnen så blir det en kemisk reaktion.

Hur smakar mört

Fan jag kommer att få det körigt !!


smart kille...

På jobbet får vi lön en månad i efterskott, den 25e varje månad Det är mitt jobb att fixa lönen åt de anställda vilket jag gör rätt bra faktiskt.

Iallafall... det kommer in en man som har jobbat ett par år och han är arg... han är jättearg, för han har kommit på att han och hans medarbetare är lurade och han ska nu ställa allt till rätta och bli hjälte på jobbet.

Han spänner ögonen i mig och säger: "om vi får lön den 25:e.. var tar då lönen för de sista 5 dagarna vägen ???

Ibland har jag jätteroligt på jobbet !!!

 Det tog mig en kvart att med linjalen som räknesticka och almanackan i högsta hugg förklara för honom...


Vita ben....

På jobbet där jag som sagt är ensam tjej bland en massa hårt arbetande karlar, har jag en policy som stör en del ....

Jag har hand om arbetskläderna och när det är så varmt som det är nu kommer det alltid in en massa pojkar på mitt kontor och vill ha shorts...

Och ibland när jag är på bitchhumör så säger jag : Dra upp byxbenet först !

Är då benen för vita så får de nobben och blir tillsagda att återkomma med brunare ben !! Är det taskigt? Tänk tanken att det varit en tjej som bett om ett par shorts och killen bakom skrivbordet sagt " dra upp brallorna". Vilket liv det hade blivit. Snacka om bakvänd jämnställdhet !!!!


Videokamerahelvetet....

Helt plötsligt hör jag konstiga ljud från min mans skrivbord...Han tittar på något jag förträngt: Filmen från midsommar 2005!!!! Jag minns att jag tänkte på kvällen "fan det här låter ju rätt bra" 0ch "jag har nog inte så dålig sångröst ändå"

Varför ska jag alltid sjunga ???? Kan ingen jäkel få tyst på mig ???Jag har iallafall bestämt mig,: Videokameran skall hädanefter bara fram under barndop, konfirmationer och inte längre fram än välkomstdrinken !! Sen skall den ner i en låda. För att sluta sjunga efter några glas det verkar vara omöjligt !!!


Jag ... en toffla

Min och dotterns koversation i bilen på väg från Mc Donalds Drive through (jättehungriga och nyss hemkomna från landet)

"Du måste köra mig till Nathalie, innan du kör hem med maten till pappa..."Nej jag kör hem först annars blir ju maten iskall....pappa gillar inte kall mat"

"Men det är ju inte långt till Nathalie, något får du ju offra..."

Nej jag åker hem först.... du får gå till henne sen..."

 "ÅÅÅh du gör alltid som han vill du é ju en toffel....."

"Nej jag är ingen toffel jag gillar inte heller kall mat."

 "Men mamma... jag tänker ju bara på dig... nu måste du ju köra mig efter du har ätit!"

Kontentan av det hela: jag är en toffla... när gör man någonsin nåt för sitt egna ego´s skull ?


Killar om killar

Jag är så glad att jag jobbar med killar...på mitt jobb är det cirka 100 killar (och jag) !!! Helt perfekt !! Men de flesta är ju en bra bit yngre så man blir lätt "gumsjuk". Iallafall... en av mina närmaste på jobbet är en nyss utkliven bög. (modigt med tanke på att det är en rätt macho arbetsplats, men vilken guldgruva för honom !!) Han är i rätt ålder också. Vi läste fredagsbilagan i morse och jag kommenterade att Jennifer Aniston gjort ett nedköp i att data Vince V istället för Brad P. Hans kommentar vad att Vince ser mysig och stabil ut till skillnad från Brad. Men vad schysst det var att prata killar med killar !!! Same same but different typ !!! Mer bögar åt kvinnorna! Min åsikt är att jag är så jäkla glad att Brad P är född 1964... det känns ju inte alls kinky att titta på honom. Och jag kan säga till dottern som trånar... "Han är gammal nog att vara din pappa"

hits