Duktig idag....

Duktig idag....
Jag och maken har haft trädgårdsdag och man kan nog säga att det behövdes. Vi klippte häcken och äntligen kommer bilar och människor fram på trottoaren utanför. Fast å andra sidan skulle vi kanske skitit i det så att det blev bilfritt i området.
Efter detta blev jag så trött på att jobba så jag ringde en kompis för att höra om hon kunde komma över på fika. Våra karlar är likadana på helgerna och tycker att en bra dag är en dag när man gör så mycket nytta som möjligt och det är ju då inte vår åsikt så vi har ett system att den som är drabbad av arbetshysterisk make ringer ett nödsamtal och så låtsas den andra komma förbi helt apropå sådär.... och då måste man ju bjuda på kaffe. Funkar perfekt , ingen misstänker nåt. Men jag störde henne i en golfrunda!!!! Det enda lika med henne och mig förövrigt är just denna olust för arbete, jag fattar inte golf till exempel. Men vad jag upptäckt genom åren är att störa någon under en golfrunda är nästan lika känsligt som att ringa under en begravning. Men va fan... hon kunde ju ha haft telefonen avstängd....  Det blev inget kaffe iallafall, det blev strykning i stället och det är ju nyttigare men inte lika trevligt.


         


Kaffe...

Roligt med manligt och kvinnligt...
En av våra leverantörer har sökt mig i flera dagar. Jag trodde i min enfald att det gällde någon fakturafråga eller nåt ekonomiskt men så var det inte. Han ringer alltså massor av gånger i tre dagar och vi lyckas missa varandra hela tiden men nu på morgonen fick han tag på mig och fick ställa den viktiga frågan " det är ju snart semester och jag bara undrar hur ni har det med kaffet innan sommaren, om vi ska leverera några lådor till innan sommaren".
Jag sa som det var "jag har ingen aning" Kaffet på jobbet är inte min avdelning, inte blomvattningen eller diskmedelsinköpet heller konstigt nog. Det enda "kvinnliga" jag pysslar med förutom att sprida skönhet, fägring och glädje är att köpa presenter till folk som slutar. Alla killar på jobbet har större insikt i kaffefrågan än jag.
Samma sak fast omvänt så kom det nyss in en söt budbilsåkartjej... hon köpte torkarblad... hon fick hjälp att sätta på dem av tre av våra mekaniker trots att vi har så fullt att vi knappt kan leva. De ger knappast "Berra-Långtradarchaffis" samma uppmärksamhet. Han får sätta på sina torkarblad själv han. Jag kanske ska hjälpa honom nästa gång så vi får liiiite jämlikhet iallafall.



Sjuk?

Folk reagerar olika på sjukdomar...
Makens förra fru ringde precis och sa att han måste komma och skjutsa gemensamma dottern till akuten för hon hade hög feber.... "De hade jag för två månader också" försökte maken men nej... akuten måste uppsökas.
Dottern är inget barn utan har egna barn så vi pratar vuxna människor här men det hjälpte inte. Antibiotika måste hon ha och nu skulle det ske och vad ska en stackars pappa göra? Det är ju bara att ställa upp. Han bir nog sittande där hela natten men vårt nya motto är "sömn är överskattat".
Senaste gången jag uppsökte akuten var när yngsta dottern bröt näsan förra året, men det kändes befogat. En del människor har verkligen behov av att sitta på akuter nattetid och ta upp platser. När jag anser att man för det mesta kan vänta till morgonen efter och en vanlig läkare. Människors missbruk av antibiotika orkar jag inte en prata om.... jag tror på kroppens eget försvar...

Shopping....

Trevlig dag. Jag jobbade till två och sen for jag och dottern på shoppingrunda...
Hur kan det vara så kul och tillfredsställande att shoppa? Jag blir verkligen lycklig av att spendera pengar och bära hem kassar. Det är ju helknasigt,  Vi har alltid ett tema när vi shoppar vilket blir ungefär varannan månad och idag var temat "praktiskt".  Kläder i basfärger, kläder som kan användas till vardags, inga klackar, måste funka sommar och vinter och nästa säsong. Bra grejer blev det iallafall och en del reagrejer och då har man fyndat och det är ännu roligare...

Han får hållas....

Min man är rätt speciell och har rätt mycket ideér om hur saker är och bör vara.
Det finns inte ett ämne där han inte har en bestämd åsikt i. Han är förändringsbenägen så ibland ändrar han sig men då står den åsikten fast. Just nu sitter han till exempel vid sitt skrivbord och går igenom tidningar och utskick som vi fått i brevlådan de senaste veckorna. Ganska mycket sådan post kommer ju och han måste läsa dem alla!!! För har någon bemödat sig att skriva ett utskick så förtjänar det att läsas. Han äter gammal mat också, under devisen "har vi köpt detta ska det också ätas upp" Man skulle kunna tro att han varit med om kriget. Inget är för gammalt för att ätas i hans värld. Han köper inte gärna nya kläder, varför skulle han ? De gamla är ju inte trasiga!!! Och så där håller han på ... det låter nu som om han är jordens snåljåp men det stämmer inte. Han är hur spendersam som helst, han gillar bara inte slöseri. Och jag känner att har han inga större hyss för sig och låter mig köpa kläder och äta färsk mat så kan han få hållas....Det har hållt i tjugo år så jag står nog ut en stund till.

Ny trend....

Jag har spanat in en ny trend som blir allt vanligare ....
Det är en köp och säljmarknad av hundar som inte är valpar som har blivit helt hysterisk.
Du köper en hund som är rumsren och snäll, har den ett tag, byter den mot en större eller mindre eller en till, eller så säljer du den bara när du tröttnat.
Äldsta dottern (eller makens äldsta egentligen) har precis köpt två hundar inom loppet av två månader. Och nu är båda ute till försäljning. Hon tänker sälja den som hon hittar det bästa hemmet till. Och hon är fullständigt nermailad... Alla vill ha hennes hundar.
Hon var på lydnadskurs igår med en av hundarna och då frågade hundtränaren om han fick köpa hennes jycke!!!
Gör man så??? I min värld är en hund en kompis/familjemedlem och absolut inte till försäljning. Dottern säger att jag är alldeles för sentimental, och att en hund bara behöver en flock, och mat och vatten så är de nöjda. Och hon har förmodligen rätt men jag vill tro att hundar är trogna varelser som följer sin husse och matte  i döden om det behövs (typ Lassie)



Fullt....

Jag har ju skrivit att vi har många turister inne på verkstaden på grund av att vi är husbilsspecialister.
Nu är det helt hysteriskt med turister här inne, värre än någonsin och så kommer droppen.... en campingplats i stockholm skickar hit ett par med en utskriven karta och fel på fläkten i sin husbil trots att de först har ringt hit och konstaterat att vi har fullt och inte möjlighet att ta emot några fler. De ville nog bli av med sina gäster och jag kan förstå dem... hit kommer ett par från Österrike... som inte kan ett ord engelska, men inte nog med det.... det är ett dövt par från Österrike!!!! Inte nog med att de inte förstår oss, de hör oss inte heller. Vår verkmästare sliter sitt hår ute i kundmottagningen just nu....Blir kul att se var detta slutar....


Morgonbekymmer...

Helvetesmorgon.....
Härmed varnar jag för tonårsdöttrar om man vill ha någorlunda frid i sinnet!!!!
Klockan 24:00 igår stack dottern iväg på välkomstparty åt en kompis som varit bortrest i flera månader.
Kommer hem väldigt "glad i hatten" klockan halv tre och hon ska upp och jobba halv sju!!!!  Vilket hallå det blev när hon upptäckte att jag inte tänkte låta henne sjukskriva sig idag utan talade om att det är en gyllene regel att aldrig sjukskriva sig efter en fest. Huuu vi kommer väl aldrig bli sams igen. Men iväg kom hon... flera hundra liter tårar senare.  Å vad jag lider med henne. Det är ju helt enkelt läxor i livet man måste uppleva för att lära sig... Att vara bakfull på jobbet är inget kul.

Frisör...

Var hos frisören idag... det var förr det värsta jag visste, jag tyckte att frisörtjejerna var så tuffa och snygga och balla och där kom jag med mitt fulhår och störde liksom.
Nu har jag kommit på att det är jättetrevligt... tjejerna är fortfarande tuffa, snygga och balla... men också söta och snälla småtjejer som inte alls är farliga... vad det är härligt att bli äldre. Jag undrar när jag ska få samma inställning till tandläkaren och gynekologen ? Om det också kommer en dag när jag tycker att åå vad trevligt.... en stunds avkoppling i en skön tillbakalutad ställning.

Styrka....

image56


Ok klockan är över tolv.... men tisdagstemat får gälla ändå... STYRKA.....
Den röda är vår!!!!!


Trevligt...

Har precis avslutat en jättetrevlig släktträff hemma hos oss. Makens brorsa var hemma från Grekland med sina tonårssöner, makens brorsdotter har flyttat till stockholm och en ny trevlig pojkvän hade hon också. Mina barn med respektive, jag vi var ett helt zigenarläger. Jag gick hem tidigare från jobbet för att städa och var så förbannad över att det alltid är jag som får fixa allt sånt här jämt och handla och laga mat och greja då det slog mig... jag är den äldsta kvinnan bland makens släktingar.... kände mig som Krösa Maja eller nåt när jag kom på det...
Vi hade kul iallafall, vi övade jonglering bland annat. Jag ska lära mig det, har hållit på hur länge som helst.
Sen diskuterade vi om vilken hand man använder när man skriver sms.... jag är vänsterhänt men messar med högern, maken är högerhänt och messar med vänstern. Dottern kör båda händerna.... Vad är regeln?
Ja det var ett trevligt slut på en dag som började jobbigt. ....


Skit....

Jag har varit fruktansvärt sugen på semlor idag.... jag hade kunnat betala rätt mycket för en sån i eftermiddags.
Jag har varit så skitarg idag, på alla oavsett om de var förtjänta av det eller inte.
Jag har haft ont i magen och ont i huvét, jag har varit jätteful i håret (beställde tid till frisören idag).
Jag har känt mig flera kilo tjockare, jag har massor av finnar... helt enkelt på topp....
Jag valde dessutom skitfula kläder idag och alla runt omkring mig är totalt intelligensbefriade...
Jag undrar om killar också har såna dagar.....


image52


Fortsättning....

Sen har vi koltrasten på verandan då... skulle kunna skriva en avhandling om deras konstiga beteende.
Har läst att de vid en första lyckad ruvning kör på igen och de kan om de kom  igång tidigt få ur sig tre omgångar ägg under en försommar. Vårt par är nu inne på äggomgång nummer två, men hon har tröttnat och lämnat boet och låter nu sin karl ta hand om matningen och ompysslingen av avkommorna. Nu är det så att han fullkomligt suger på att ta hand om barn... hon var ju idog och slet som ett djur (haha) hela tiden. Han plockar en och annan myra eller insekt mellan varven men trivs bäst högt upp i en tall sjungande.... Honan var aldrig någon annanstans, hon tog detta på allvar. Till råga på allt elände så slängde han dessutom ut två ungar rakt i backen så att de låg och kippade vingklippta och jätteskadade på vår veranda. Vi fick ha ihjäl dem och han brydde sig inte ett skit. (ja se karlar)  Men å andra sidan så är han ju där och det är mer än man kan säga om den svagsinta honan.... Sätter man barn till världen får man väl för sjutton ta hand om dem.....


Midsommar i sammadrag....

Färskpotatis.. fan jag glömde att köpa salt.
Oj vi saknar två stolar...
Får inte upp champagnekorken..
Vem i helvete åt upp alla jordgubbarna? De skulle ju vara på tårtan..
Mamma får vi också en snaps?
SKÅL!!!
Shit.... kaffe på hela klänningen= jeans vid dans kring stång.
Mamma får vi vin?
Jaha där ramlade hon, kan nån hjälpa henne upp..(HJÄLPA INTE FILMA!!!!)
Nu ska vi dricka grogg i min båt!!!
Åååå vad Markoolio är bra!
Tjofaderittan Lambo...
Mamma vi har inget att dricka..
Nu ska ví grilla....
Nej du får inte åka din båt till Sandhamn nu.
There is a house in New Orleans.... Who the fuck is Alice.....
Jag älskar dig också....
Nej de har gått och lagt sig...
Skål!!!
Jägermeister är sååå gott...
Nu är det korv med bröd!!!
Vem skulle köpa räksallad???
Oj har ni vaknat igen? Har ni haft trevligt he he....
Ja det finns mat kvar...
Hoppsan där svämmade toaletten över....
ZZZZZZZZZZZZZ....

Ebba

Tillåt mig presentera hunden Ebba i sitt naturliga sammanhang!!!!!


      Hon är tv kändis... har byggt bokhyllor i "äntligen hemma"



Monika???

När det är som mest att göra händer konstiga saker....
Denna hund kommer gående, utan koppel och helt ensam i världen. Vi tar hand om den så att den inte ska bli överkörd och går i en och en halv timme runt kvarteret.... ingen har någonsin sett hunden. Orkar inte gå längre, vet inte vad vi ska göra så vi går hem, (efter att hon har bajsat ordentligt) och ger henne mat och döper henne till Monika... Jag sätter lappar på grinden "upphittad vit hund... kom och hämta" två timmar senare kommer ett litet par varav mannen tydligen är en profil i ett heminredningsprogram på tv och hämtar "Grisen Ebba" som de kallar henne. Monika var coolare tyckte jag. Inte mycket jag fått gjort ikväll inte....



Säck....

Usch.... mitt liv känns just nu som en öppen säck (jättebra liknelse tycker jag själv).
Det känns som om folk slänger saker i säcken hela tiden och fyller den och fyller den och det enda jag vill är att knyta ihop skiten och bära iväg med den till ett säkert ställe för nu får det fan inte plats mer. Det är så mycket lösa trådar och vimsiga  obeslutsamma människor runt omkring mig just nu så jag blir galen.....

Om jag vill....

På torsdag är det lön, det har jag bestämt, det är skönt att få bestämma ibland. . Det är rätt skönt att vara ordentligt vuxen ändå... det finns så mycket man kan göra, och faktiskt får göra som man glömmer bort att njuta av tycker jag. Du får till exempel som vuxen äta hur mycket godis och glass du vill, du får vara uppe hur länge du vill, sova hur länge du vill (nåja...) men man får om man vill... du får köpa vad du vill för dina pengar, du får ha på dig precis vad du vill, du kan välja att inte äta upp på tallriken, du får sitta framför tvn eller datorn hela natten om du vill, du får vara ute hur länge du vill och du får om du vill vara otrevlig mot andra vuxna. Det är väl klart att familjen skulle ha vissa invändningar mot att jag utförde en del av dessa grejer men det viktiga är att jag får .... om jag vill....




Tisdagens tema: RÖTT......


Stress...

Det är skillnad på folk och folk.... man säger ju att "i nöden prövas vännen" men man kan också säga "i stress prövas arbetskamrater" tycker jag.
Vi har sååå mycket att göra just nu. Att folk vill ha sina bilar klara innan semestern och midsommar är ju självklart och att vi dessutom är kort om folk på grund av semestrar är ju också som vanligt men hjälp vad det ringer...
Vi har anställt en ny verkmästare som jag inte fått nån kläm på förrän igår.. då det var han och jag och helt hysteriskt med folk och telefoner som ringde och allmänt kaos. Och han var såååå lugn och metodisk och blev inte stressad eller upprörd eller började tugga fradga eller sprang omkring planlöst som jag ser så många göra.
ÅÅ vad bra han va....
Själv är jag en jäkel på stress men det är mer tvingat eftersom maken har tröskel som en mattkant. Nån måste ju behålla sansen i familjen. Han blir paralyserad och det händer absolut ingenting. Honom brukar vi hitta på meningslösa sysselsättningar till vid stressiga situationer så att han håller sig undan. (hemma alltså, på jobbet funkar han bättre men inte bra) Men det är väl nåt gammalt nedärvt som varnar att björnen kommer eller att fientliga stammar anfaller när man blir stressad. Och då funkar det ju inte att bli paralyserad. Han hade inte blivit nån bra grottman.

Tjat om midsommar....

Nu börjar jag få kläm på deltagarna på midsommar...
Det blir jag, maken, dottern och hennes två kompisar.
Det blir ett par varav damen i fråga faktiskt har varit med för tredje året i rad. Nytt rekord för mannen i det förhållandet som varje midsommar i tio års tid hade olika kvinnor i släptåg och alla kvinnorna trodde att de snart skulle gå längs altargången. Det blev fantastiskt svårt att hålla reda på alla olika tjejer och vi fick order om att inte nämna föregående midsomrar... men nu verkar han ha lugnat sig.
Det blir ett annat par där hon är ett mellanting mellan Dolly Parton och Maud Olofsson... (blunda och föreställ er det) Hon har problem med spriten och brukar bli väldigt frispråkig redan vid fördrinken.. Dessutom är hon för det mesta klädd i guld och byter kläder ett par gånger under kvällen. Sen blir det ett par, där jag delade kontor med mannen och blev den som fick ta hand om hans unga flickvän som då bara var 18 år när hon var nyinflyttad till Stockholm från Dalarna.  De är nu 25 och 30 år och världens bästa. Han är inspirerad av Elvis och hade om han fått haft både boots, skinnväst och polisonger hela tiden men han har ett fint jobb så det passar inte riktigt så han släpper loss på fritiden kan man säga. Det brukar bli rätt kul och vi är rätt omaka allihop.

Min nya idol...

Nu känner jag att jag måste göra reklam för en kille som är min nya stora idol!!!!
Jag vet att ni som läser detta inte är sjukt sportintresserade direkt men ändå... denna historia är för bra för att vara sann. Han heter Lewis Hamilton, han är 22 år gammal. Han har kört sex eller sju Formel 1 lopp i sitt liv (Formel 1 är det finaste du kan köra med en bil) Han har stått på pallen alla gånger han kört, han har vunnit de två senaste loppen, han leder WM tabellen stort, han kör skiten av alla inklusive Ferrari, han får alla andra som kört i flera år att se ut som nybörjare och han är svart!!! (jag kan inte minnas att det funnits några svarta i Formel 1 förut)  Snacka om guldkille. Så nu tycker jag att ni ska följa hans öden och äventyr med början helgen efter midsommar när nästa tävling går.  Det är han värd, jag har funderat lite på om killen kanske är en robot med jag tror inte det... å  vad hans mamma ska vara skiträdd hela tiden förresten, jag som är rädd bara dottern övningskör..



image44

Hästpratare?

Sitter i bilen idag, pratar med en av mina bättre vänner då hon säger "vet du vad jag ska göra nu?, jag ska gå hem och ringa en spådam!!!!!" HJÄLP!!! Jag tycker det är läskigt när man tror att man känner någon och denna person visar sidor som man aldrig anat. Men för henne var detta naturligt, hon berättade  att hon dessutom anlitat  en "hästpratare" till sin häst som verkade bekymrad över något.... hästen berättade då för hästprataren (vad ÄR det för nåt... finns det såna?) att han hade ont i frambenen och så blev han avlivad!!! Jag skulle ha hållit käften om jag var häst... skylllt på migrän eller något.

Midsommaren år 2007 kommer förmodligen ta död på mig. Vad jag vet är att det kommer elva personer eller tjugotvå.... det är inte lätt att planera då. Det blir ju dubbelt så mycket mat eller inte, dubbelt så många sängplatser eller inte... jag skulle få besked ikväll ... Vårat enorma jätte gigantiska hyper smarta kyl frys is maskin ligger monterad i molekyler på golvet i köket på landet. Hela anläggningen är en jättestor data tydligen och den får fel signaler. Maken har köpt delar och det löser sig förhoppningsvis men gör det inte det så vet jag inte riktigt hur jag gör. Serverar mer sprit kanske, så kanske de glömmer maten.


Sommarlov....



Läste Surrs inlägg om sommarlov och kommer med fasa ihåg mina tre sista sommarlov innan jag fick semester som vanligt folk. De var de somrarna som jag användes som slav.... jag jobbade8 veckor i sträck ... från klockan nio tiill sex varje vardag och nästan varje helg.  Hela somrarna... jag var iochförsig rikast av alla mina kompisar som låg och solade på dagarna och festade på nätterna men det var en jäkla plåga att se alla solbrända avslappnade människor på t-banan hem på kvällarna, och jag var blek som ett spöke när det var dags att gå tillbaka till skolan. Å vad jag var lycklig när jag slutade skolan, började jobba och fick semester. Det var mäktigt att kunna hänga på stranden samtidigt som alla andra. Men jag ser dem och jag lider med dem, de stackars barnen som sommarjobbar inomhus i sommarvärmen för att vi ska kunna fira vår sommmar . Tröstar mig med att de kommer att vara tacksamma som fan senare....om några år.

Söndag...regn...

Vilket jäkla väder. Åkte hem tidigt från landet, fick ändå inget gjort. Åkte hem och köpte mängder med pizza till oss och dotter och alla hennes vänner som barrikaderar huset när vi inte är hemma.
Kan meddela att koltrastmamman nu har kläckt sina nya bebisar och det lutar åt att vi får duka åt dem på midsommar iallafall för de är så små att de inte lär vara flygfärdiga till dess.
Var som sagt på systemet i torsdags och handlade bland annat den nya jordgubbscidern från tv reklamen. Smakar som jordgubbssaft precis. Dagens ungdomar har det ju sååå mycket lättare än vad jag hade det. Man fick tvinga i sig Kir och Aurora och jag har även minnen av nått vitt jäkla vin som hette Beyaz tror jag som jag fortfarande får kväljningar av. Det var svårt att bli full på min tid. Det ska vara svårt. Men nu, jag skulle kunna bjuda en sexåring på denna cider och han skulle dricka sig berusad på nolltid och med lätthet.

Mat!!!!!

Det är något allvarligt fel på mig när det gäller mat tror jag.
Varje morgon går jag upp och fixar frukost till make och barn (det är ju klart att de måste ha något att äta på morgonen, frukost är dagens viktigaste mål...bla bla bla) så går mina tankar då.
Själv är jag inte hungrig direkt på morgonen, så jag röker en cigarett (en på morgonen och en på kvällen) tar på sin höjd en kopp kaffe och åker till jobbet.
Nu är klockan 10:37... tre koppar kaffe senare (och snus) och jag är hungrig som sjutton. Kommer inte härifrån förrän klockan 12. Vad är det för fel på mig? Jag kan väl ta med mig nåt att äta senare, eller äta hemma fast det tar emot. Men nej! Jag ska sitta här och lida varje jäkla dag, jag är totalt oförmögen att lära mig något av tidigare erfarenheter. (inlärningssvårigheter).

Snart midsommar...





Midsommar närmar sig med stormsteg... har tillbringat förmiddagen med att färdigställa årets "nubbevisehäfte", googlat på matsidor på nätet för att hitta något nytt att bjuda på. Det är ett dilemma när samma gäster kommer år från år att variera sig. Det brukar sluta med att allting blir som ett julbord, men jag ersätter knäcken med jordgubbar och dopp i gryta mot gräddfil och gräslök. Brysselkålen blir rädisor och välkomstdrinken byts från glögg till bubbel. Men annars i princip julbord. Skall besöka systembolaget i eftermiddag och komplettera förrådet också jag gillar de nya sättet att handla alkohol på när man får gå och plocka som man vill bland hyllorna. Jätteroligt... har upptäckt att det vanliga apoteket är värsta shoppingstället också. Finns ju hur mycket som helst att köpa där nuförtiden.

Om jag var ung idag....

Jag är glad att jag är född på sextiotalet och har barn och ungdomen bakom mig... jag kan bara föreställa mig vilken typ av barn och tonåring jag blivit med alla roliga grejer ungarna har nuförtiden.
Jag hade tex kunnat bli en sån lajvare... som ränner runt i skogen och lever nån form av fantasivärld med fantasi namn och konstiga kläder ..
Jag hade kunnat bli ravare,eller klottrare eller, Paris Hilton wannabee.
Men jag vet egentligen vad jag skulle ha ägnat mig åt om jag var tonåring idag.... jag skulle ha spelat dataspel, jag skulle ha spelat onlinespel och bildat klaner och dödat fiender på nätet , jag vet att jag skulle ha älskat det. Jag skulle suttit hemma med fett hår och blek och finnig hy helt okontaktbar för omvärlden . Jag bara vet att det skulle varit så. Jag skulle kanske slängt emellan några partier nätpoker också och spelat upp alla mammas pengar, för egna skulle jag inte ha haft, extrajobb är ju inte att tänka på när man bor framför datorn. Så jag är tacksam för att jag var tillräckligt gammal för att känna mig själv och mina svagheter innan alla dessa möjligheter till nöje dök upp.

Tre saker...




Dagens bild..... tre saker som betyder mycket.

Klas min ledsna hund som fått följa med till jobbet. (inte ser han gladare ut för det)
AIK betyder mycket ...men inte blir jag gladare av att heja på dem just nu.
Och min snusdosa... bara glädje där. (än så länge)

Upprättelse...

Tänkte att jag skulle ge pojken som hällde öl över min bil i går kväll lite upprättelse.
Någon bland ungarna kände igen mig igår och berättade vem han hällt öl över. Och går man i nionde klass så häller man inte gärna öl över en snygg tjej i ettans mammas bil.......
Så han har bett om ursäkt.  Rätt gulligt...


Läskigt....

Tittar på tv....   Det är Tintin!!!! Jag hade glömt bort honom... han var lika bra som jag mindes men dottern tittade på mig som om jag vore knäpp när jag gick i gång på Kapten Haddock och Dupontarna. I Tintin finns inga hämningar alls när det gäller olika folkslag. En arab är verkligen en arab, det går inte att missa och ingen har väl glömt Tintin i Afrika?
Sen var det reklam, och jag kan inte fatta att de får visa den skitläskiga reklamen med "Bon Aqua silver, ett helt nytt vatten med fruktjuice" det är reklamen när telefonen ringer och vattnet tar ett stort bett av äpplet eller päronet (jag vet inte, är för skraj för att titta) och tjejen blir rädd och skriker och telefonluren hänger livlös.... huuuuu. På allvar så stänger jag av den om jag är ensam. Och jag har fyllt fyrtio. Det måste ju finnas barn som blir skiträdda. Jag hade dött om jag sett den när jag var liten. Sen är det kanske inte normalt att bli rädd för en vattenflaska och ett päron (eller äpple) men sån är jag.....Tycker förresten att hamburgertjuven som smyger omkring och stjäl Maxi hamburgare från oskyldiga flickor på natten är läskig också.

Min tolkning...

image33


Jag och min röda mobiltelefon har verkligen kommit igång. Jag har förresten totalt snöat in på röda saker. Jag har röd bil, röd dator, röd mobiltelefon, röd brödrost, röd kaffebryggare och jag önskar mig en röd digitalkamera.
Iallafall (du är en sann inspirationskälla Surr) här kommer min tolkning av tisdagstemat natur. Det är så nära jag kommer den här på min arbetsplats. Men man får ju vara glad åt det lilla.

Blöt bil....

Stökig kväll... niorna hade skolavslutning hemma och det är något som alltid märks i vårt kvarter. Fattar inte var alla barn kommer ifrån. Kommer körande i bilen mitt i allt detta och helt plötsligt så är det en kille som häller öl över min bil!!!! Jag blir helt vansinnig, ni vet ju hur jag älskar min bil..... tvärstannar bilen, ut bland alla ungar och kommer på mig själv med att stå och vifta med pekfingret i ansiktet på en tvåmeters jättefinnig sak.. jag är så arg, så jäkla förbannad och ... sen vet jag inte vad jag ska göra, jag menar vad ska jag hota med? Bilen blev blöt... kanske inte direkt något att komma dragande till domstol med. Så jag hytter med näven (känner mig som nåt ur nån 50tals film) och skriker "det där var jäkligt dumt gjort" sen går jag därifrån....och hoppas att han ska svara åt iallafall så jag kan få bli argare men inget händer.. kommer på mig själv att önska att han gjort nån allvarlig skada på bilen så att jag fick göra en allvarlig skada på honom.


Fåglar....

Tror allvarligt talat att jag skiter i att försöka sova inatt... Vår trädgård ändrar skepnad på nätterna. Den är inte längre villaträdgård med tjugo minuter in till City och alldeles för mycket mossa, den blir regnskogen.... den blir djupaste djungeln med alla ljud som hör till....
Börjar ganska exakt halv två varje natt med att ett gäng småfåglar drar igång sitt kvitter och sen tror jag att varje fågelart som överhuvudtaget har sitt sommarviste i sverige ska ha ett ord med i laget. Det ökar i styrka hela tiden och tillslut låter det som om alla fåglar skriker hysteriskt åt varandra Det hela brukar sedan avslutas kring halv femtiden med att duvorna och kråkorna har nån intern uppgörelse och tillslut kommer fiskmåsarna och får slut på allt.  Börjar bli riktigt trött nu.


Hur fan gör han?

Maken är mycket bekymrad över denna HIVman....  som har haft sex med hundratals kvinnor... man kunde tro att bekymret bara gällde de stackars flickorna, men nej det är inte det han grubblar över. Utan funderingarna gäller " hur i helvete lyckas han få till det med så många brudar??"  Han har sett bilderna på snubben och konstaterat att det inte är någon snygging direkt.  Han säger " jag är ju iallafall kille, jag är ju nyfiken på hur hangör, vad han säger, hur han går tillväga, hur fan bär han sig åt" Och det är allvarligt talat en bra fråga. Vad har killen för egenskap som gör att hundratals småtjejer hoppar i säng med honom och har oskyddad sex?  Är det något som tonårstjejer vet så är det ju att man inte ska ha kontakt med äldre män på nätet och alltid skydda sig. Men på något sätt har han lyckats knäcka koden till tjejernas förtroende. Skrämmande. Inte mycket empati där inte....


Tillbaka i stan....

Tillbaka till stan igen... varmare och helt vindstilla. Det fläktar iallafall på landet. Vi fick en dag av bad och bok på bryggan, dag två kom vi på att det är ju bara en helg kvar sen är det midsommar. Och på midsommar då firas det ordentligt i vår familj. Stor fest i dagarna två, mycket folk och mat och dryck och dans på lövad brygga och allt sker på vårt landställe. Det brukar bli jättekul men ett logistiskt helvete... har du glömt något så har du liksom. Potatis för tjugo personer väger ju tjugo kilo, för att inte tala om groggvirket, jordgubbarna ska vara färska och inte krossade, så det blev städning idag, suck...  och nästa helg också. Går inte tiden väldigt fort just nu? Känns som om det var påsk igår och om två veckor är det midsommar.  Koltrasten ruvar fortfarande, på väg att ge upp tror vi, hon flög i väg och hämtade pappa-koltrast som var där och kollade läget och hon verkade säga " titta här... jag har legat här i två veckor och inte en spricka, jag skiter i det här nu!!" Men efter lite dividerande så blev hon kvar i boet iallafall och pappan flög i väg på nya äventyr.  Lite som i människovärlden.


Trevlig helg!




Studentmottagningen genomförd... jag var vansinnigt snygg för en gång skull hade jag klänning på mig, och röda jättefina skor... shit det blev en modeblogg.....
Ensam hemma nu, maken på landet igen, jag kommer efter imorgon. Han trivs verkligen där ute på landet. Här hemma i stan är jag den sociala av oss två men på landet.... jag känner knappt en kotte och han är som värsta Micke Bindefeldt. Har grubblat en del över det fenomenet och kommit på att på landet är han omgiven av likasinnade människor. Såna som älskar att gräva, hugga ved, klippa sly, laga pumphuset, skruva ihop bryggorna efter Gudrun och Per. Som finner sånt avkopplande. Jag kopplar av med en god bok, en påse polly (färska) och så lite jobb som möjligt. Vilket gör att de inte har någon större användning av mig på landet. Maken däremot med sina sprängämnen, traktorer och förmåga att laga allt trasigt är ju för dem guds gåva.  De har verkligen tagit honom till sina hjärtan. Och det är så klart jättekul. Och jag slipper dåligt samvete som inte följer med hela tiden, men imorgon ska jag få honom att koppla av tänkte jag, på bryggan, med bok, men ingen Polly (smälter) men en öl eller två. Och kaffe...kanske bad?? Det blir trevligt..... Trevlig helg...


Perfekt present....

Blev så glad... hittade den perfekta studentpresenten. Ska på studentmottagning idag till en kille jag sett sedan han var fyra år. En riktig "guldskedsunge". Han behövde inte plugga, fick alltid högsta betyg, behövde inte träna fotboll,han kom med i A laget iallafall, han behövde ett sommarjobb, då av en händelse på väg hem från skolan blir han uppraggad av en kille från stockholmsgruppen som säger att han är helt perfekt som modell, så nu är han det också.  Vad ger man en sån?? Och efter lite googlande kom jag på det!!! En get!!!!! För 425kr kan man köpa en get som man sen ger till ett barn i Uganda. (inte personligen men ändå) man får ett slags diplom och man kan köpa en t-shirt med en jättecool get på och texten "jag har get" Jättefyndigt tycker jag. Allt väldigt seriöst också via plan Sverige. Jag är jättenöjd!!!

Ok... jag kan också...

image16

Här är till dig Surr.... vår alldeles blåa traktorgrävare.. Vad tycks? Känner att jag måste önska mig en digitalkamera i födelsedagspresent, har bara kamera på mobilen. Men här är den iallafall.....

Min bil...

Hmm... min bil blev inte klar men jag fick ta tillbaka den så länge, jag är inte bekväm på såna flotta bilhallar med marmor golv och soft musik. Två kvinnor som såg ut som flygvärdinnor satt i mitten av en gigantisk hall i en egen liten receptionist-ö. (går inte att surfa i smyg där inte....) De hänvisade mig längre in i lokalen där det satt ytterligare ännu proprare människor som jag skulle diskutera min bil med. Men ... va fan jag vill ju prata bil med mekaniker inte med akademiker, jätteknasigt... jag kände att jag kanske skulle ha klätt upp mig lite bättre, jeans kändes inte riktigt rätt liksom. Vad skönt att garantin går ut så jag får lämna bilen var jag vill i framtiden...
Roligt var iallafall att det ringde en kvinna till jobbet på eftermiddagen som ville köpa min bil. Hon hade letat efter en med den färgen och klädseln. Men min bil är min bil och min bil kan ju som sagt bli ledsen. Så jag sa nej, klart och tydligt. 


Arg.....

Åååå arg... ibland är mina älskade arbetskamrater helt DUMMA I HUVÈT!!!!!
Ringde dem från Peugeot i morse. Hade lämnat in bilen där, hade ett par dagars garanti kvar och lite mystiska lampor lyser och felkoder behövde släckas. Ringer jobbet efter överlämnandet av min dyrgrip och säger, jag står på Peugeot i Sätra nu kom och hämta......Det dröjer lite för länge och jag ringer för att fråga vad som hänt, då får jag svaret att "nej... peugeot ligger ju inte kvar, jag åkte dit med det var nedstängt så jag åkte hem igen......"
Peugot i Sätra har flyttat 200 meter men det trodde jag ju att de visste!!!  De hade försökt ringa mig men inne bland bilarna fanns ingen mottagning. Så då tas beslutet.... "nej hon står ju inte här så hon behöver nog inte hämtas, vi struntar i henne" Hallå.... vad tog "Hitta.se" vägen eller "Eniro" eller vanligt jäkla förnuft.....?????? Så när de inte fick tag i mig så tyckte de helt enkelt att jag fick skylla mig själv. "Där kan hon stå!!!"  Hon behövde nog inte hämtas, hon stängde av telefonen och GICK tillbaka.....

6 Juni....

Denna dag ett liv... som farbror Melker skulle sagt. Började morgonen med att utfodra bakfulla tonåringar, med bara tjejer har jag aldrig fattat hur mycket killar äter. En liter mjölk i ett svep, en pizza, spagetti och köttbullar och två mackor på typ en kvart. (jag lider med ditt framtida matkonto Sanna).
Fick äntligen arslet ur vagnen, åkte och köpte blommor till urnor och krukor så att det ser bebott ut iallafall. Det är ¨något konstigt med naturen i år. ....Allt är nästan slutblommat redan fast våren var så utdragen, upptäckte att jag helt missat pionerna till exempel. De var helt överblommade när jag trodde att de ännu inte fått knoppar, vi har ju hamsterstora getingar som även idag surrade runt huvudet. Jättemonster verkligen(bålgetingar ?) Vi har ett rådjur som beter sig som om den bodde på vår tomt, igår hittade jag den sovande med min vattenkanna som huvudkudde mitt på gräsmattan. Han eller hon har spankulerat planlöst på vår tomt hela dagen. Varför??? Grannen hittade ett nyfött rådjur på sin tomt en morgon utan mamma så teorin är att det kanske är mamma rådjur som letar efter sin bebis.

Äntligen....

Sommar äntligen, har åkt nedcabbat hela dagen.
Fulla tonåringar överallt på lastbilsflak, och i buskar.
Har fått ett helt gäng nya skor eftersom fötterna svullnar i värmen kan jag ha dotterns skor. (inget ont som inte har nåt gott med sig). Motade precis ut en geting stor som en hamster från sovrummet, fattade inte vad han hade där att göra.  Funderar också en hel del på om inte E-Type och Markoolio borde stämmas, för plagiat på sina egna låtar. Särskilt E Type har ju sjungit samma låt med olika titlar i tjugo år.
Imorgon är det sveriges nationaldag men sveriges nationaldag är ju inte i morgon. Det är ju på midsommarafton. De är ju då vi firar lika duktigt som norrmännen och utför nationalistiska riter kring lövade stänger, träffar vänner och sjunger sånger och har det allmänt svenskt. Midsommar ÄR nationaldag anser jag.

Suck....

Saker jag just nu retar mig på.....
Grannen som har pool (förbannat störande)
Vårt nya ljud-hemmabio-högtalar pinn system.
Alla jäkla klämdagar som stökar till det i min planering.
Folk i foppa tofflor.
Magnus Betnér (liiiiite glad nån gång vore kul)
Överblommade maskrosor med bara pinnar kvar rakt upp i gräsmattan.
Jag har ett hål i en tand.
Suck.......


Turister...

Nu är de här.... turisterna... jag skulle tro att man skulle kunna säga att mitt arbete är ett av stockholms stora turistattraktioner. Faktum är att vårt ställe är så populärt att turisterna sover här utanför på nätterna för att verkligen komma först in på morgonen.
Saken är den att vi är en av de få i stan som lagar den motor som sitter i de flesta husbilar. Och husbilsåkning är ett stort nöje i frankrike, tyskland, italien och danmark.  De kommer hit , gärna på bärgare och sen vet de inte riktigt vad de ska göra. Så de tillbringar dagarna här, hos oss, i vår kundmottagning, de sover i sin halvfärdiga bil på parkeringen utanför och lagar mat bland mekanikerna. Och oftast kan de inte ett ord engelska.  Men de är oftast jätteglada människor och de verkar ta det mesta med ro på kontinenten, ser det som ett äventyr att bilen går sönder. Och min skoltyska och skolfranska förbättras för varje dag.

Organ...

Apropå organdonation och den där bluffen i Holland så vill jag bara tala om att om nån behöver mina organ när jag inte längre har användning för dem så är det bara att ta för sig!!! Jag har några organ som jag särskilt kan rekommendera. Först och främst är det lungorna... jag har en enorm lungkapacitet av nån anledning, kan lätt hålla andan i två minuter (inte många kan det..) så paxa gärna för dem alla rökare. Sen har vi öronen.. perfekta, enormt bra funktion på dem, ganska snygga också, hör allt. (kan vara en kompensation för taskig syn) Och sist men inte minst så har vi ett organ som funkar perfekt och jag har haft väldig nytta av dess storlek, för den måste liksom lungorna vara enorm(jag har ju aldrig kollat) det är min urinblåsa....rymmer enorma mängder, perfekt för en utekväll, kan hålla nästan en hel kväll med öldrickande . Jag undrar om man kan göra en sån lista på sitt donationskort. Det vore praktiskt för de som ska plocka ur organen med en rankinglista.

Hundar...

Har precis lyckats undgå att bli uppäten av en jättestor schäferhund.....
Dotterns pojkvän äger denna bjässe och jag har aldrig träffat honom förrän nu, inatt och det var en hemsk upplevelse. Hon ska sova där inattt och passa hunden när mor och son är ute på äventyr och snäll som jag är tyckte jag att jag kan ju följa med dig på promenad med hunden i mörkret så att inget ont händer och glömmer bort att hon faktiskt har en stor stor schäfer hanne som sällskap. När jycken får syn på mig där vid min bil i mörkret så tyckte han nog att henne måste jag nog döda eller iallafall skrämma skiten ur och väcka hela radhusidylllen klockan ett på natten. Jag slänger mig in i bilen, undan denna jättelika drägglande best (glöm inte att det var mörkt ute) vevar ner rutan och säger "jag åker hem nu... du klarar dig va?" alltmedan hunden ylar blodtörstigt. Och dottern tittar oförstående på mig och säger "men han vill ju bara hälsa" medan monstret i kopplet skäller och skäller och har ställt sig på bakbenen i sin iver att sätta tänderna i mig. Jag har aldrig ansett mig som hundrädd men jag får nog omvärdera detta. Men jag är inte orolig för att nån ska våldta henne eller skada henne inatt iallafall. Hon har bra skydd. Åker till landet med maken i helgen, lugnast så. Godnatt.


Ägg....

Fredag igen... på jobbet har vi dataomkonstruktion vilket gör att jag bara får surfa och inget annat. (stackars mig) Var ju annars sugen på att mata in alla majlöner.
Har precis ätit thaimat till lunch med en kompis och hamnade i en diskussion om kvinnors ägg!!! Jag såg nämligen ett program på fyran i förrgår där ett par som redan hade tretton barn desperat ville ha ett fjortonde. Men den stackars 45åriga trettonbarnsmamman blev inte gravid. Iallafall så fick man följa med henne till läkaren där hon får veta att hennes ägg hade tagit slut och att äggen inte förnyas utan man har tydligen ett bestämt antal som sedan minskas vid varje ägglossning. Det hade jag ingen aning om. Jag har aldrig tänkt på det rättare sagt. Då började vi fundera över minipiller.... dessa stoppar ju ägglossningen.... betyder det att om man äter minipiller så sparar man sina ägg? eller att man fördröjer sin ungdom och fertilitet, eller ligger äggen därinne och möglar? Eller??? Jag måste forska lite på detta känner jag.

Hemmabio....

Vår dvd gick sönder.... och helt plötsligt säger maken lite apropå sådär att "jag har köpt början på vår hemma-bio-anläggning" !!! Början på vadå?? undrar jag vän av ordning och igår så levereras då denna början....
På kartongen stod det home-theatre-system, flashigt värre.
Vi har nu i vårt mycket mysiga gammeldags inredda vardagsrum med öppen spis och mjuka soffor även inrett med någon form av högtalare på pinnar!!!!! Står här rakt upp och ser ut som om vi planerar en fyrvägskorsning i vardagsrummet eller nåt, eller att vi ska anlägga en rondell mellan sofforna och brasan.. Lampan i taket måste tydligen flyttas för den skymmer nån digital sändare som ska ta emot signaler från anlägggningen och med tanke på makens hörsel som är sämst i världen så kan jag bara föreställa mig hur det kommer låta när vi ser på tv nu. Omringade av högtalare på långa pinnar. INTE fint, INTE bra.

hits