Trevlig helg!

Jag skickar iväg dottern till mörkaste afrika utan en fungerande telefon, glömde bort att det inte funkar med kontantkort. Jag som är värsta värsta hönsmamman kan ni fatta hur jag mår nu? Jag kan inte nå henne, tänk om hon fyser, eller är hungrig eller ledsen eller nåt. Jag antar att detta är nyttigt för mig. För övrigt så klarade hon teoriskrivningen för körkort i förrgår så det är ett duktigt barn jag har.
Ska åka till landet om en stund, har inte varit där på hela vintern så det ska bli rätt skönt faktiskt. Bara jag och maken som förhoppningsvis tar det lugnt och inte drar igång motorsågen än. Ha en trevlig helg.

Lurad?

Jag är arg på min resebyrå.....
När jag skulle boka resan till Egypten i söndags så stod det tydligt att det fanns 8 platser kvar och tre rum kvar på hotellet. Oj tänkte jag det finns ju snart inga platser kvar bäst att skynda sig.....
När jag då bokade fick jag reda på att eftersom det var så få platser kvar och det var så kort tid kvar till vi skulle åka så måste HELA resan betalas inom loppet av 3 timmar! Tur att jag har en snäll make för detta var två dagar innan lön. Nu iallafall så har det gått fyra dagar sedan jag betalade min resa och det konstiga är det fortfarande är 8 platser kvar och 3 rum!!  Borde inte ett rum ha försvunnit? Eller är det ett sätt att få mig stressad och boka snabbt genom att göra så? Jag känner mig iallafall lurad.

Tidig morgon....

Klockan tjugo i fyra gick jag upp i morse och skjutsade dotter+pojvän till Arlanda.
När vi kom fram hade de två timmar på sig att checka in och shoppa på och när jag sedan ringer ungefär en kvart innan planet ska lyfta så är det en hysterisk dotter jag pratar med som meddelar att det är så stressigt så att de kommer inte att hinna med planet. När jag nu ringer tio minuter senare så är deras telefoner avstängda så man får väl förutsätta att de hann. Men det var jättetråkigt att det blev stressigt, kön till incheckningen var enorm så den tog väl all tid för dem. Att gå och strosa på flygplatsen innan avresa är ju en stor del av semestern också. Och det är dessutom första gången pojkvännen är utomlands så det var skittråkigt. Hoppas att de får en bra resa ändå.

Påskägg

Kan ingen slå ihjäl mig? Jag skällde på dotterns pojkvän i helgen när han kom hem och var alldeles för full. Jag talade om för honom att han är nästan tjugo år och vuxen och borde känna sin kropp tillräckligt för att inte supa sig totalt redlös när han är ute. Och så får jag idag av brorsan som besökt mamma i helgen ett marsipanägg överdraget med chocklad som väger cirka ett halvt kilo. Och nu har jag ätit upp det!! Här på jobbet idag på några timmar. Borde jag inte vara tillräckligt vuxen och känna min kropp och veta att ett halvt kilo marsipan kan du inte äta på ett par timmar utan att må fruktansvärt illa?

Egypten

Nu är påsken slut. Vad skönt att få sova ut ett par dagar. Vad skönt att solen inte sken och att det snöade och var skitkallt så jag kunde vara inomhus med gott samvete.
Igår ringde mamma och tyckte att det var längesedan hon var utomlands. (hon var på Tenerifa i januari i år). Hon börjar bli bortskämd min kära mamma. Iallafall så har hon en resa bokad till september med det var för långt tyckte hon så hon och hennes man hade kommit på att om hon åkte med mig istället så fick han samma belopp som resan gick på för att köpa sig en ny dator för  och det var ju en bra idé tyckte jag också så den 18 april sticker vi till Egypten. Väldigt trevligt, jag har ju varit oklädsamt avundsjuk på dottern och hennes pojkvän som åker nu på torsdag trots att det var jag som fixade resan till dem, men nu har jag en egen att se fram emot.
Mamma är ett bra resesällskap, hon är alltid nöjd och väldigt anpassningsbar vilket är trevliga egenskaper hos en resekompis. Jag tror att detta blir sjätte eller sjunde gången jag åker till Egypen nu inom loppet av sju år. Inte för att landet i sig är så fantastiskt om man bortser från alla tempel och pyramider och sånt som verkligen är just det, fantastiska alltså, utan för att det är tror jag det enda land du kan åka till på våren som har garanterat trettio grader i luften och som bara ligge 5.5 timmars flygresa ifrån sverige och där det ändå är hyfsat billgt. Egypten har 360 dagar sol på ett år. Som sagt ett bra alternativ. Det finns inte så mycket att köpa men röda havet är fantastiskt att dyka och snorkla i, nästan bättre än thailand tycker jag.

Chips!

Den som kom på världens sämsta slogan  måste haft en skruv lös....
"Frukt är godis"!!!! Jamen hallå.... frukt är mycket men det är absolut INTE godis. Kan inte kompensera upp ett godissug någonsin. På jobbet har vi en stor fruktkorg och en stor hylla med godis och godishyllan vinner alltid. Undrar vem som myntade detta knasiga uttryck.
Jag har läst lite på olika bloggar och hittat recept på något som kallas "Chipsgratäng". Det är chips och köttfärs och ost och grädde tror jag och lite grönsaker och så in i ugnen. Måste enligt mig vara den ultimata maträtten. Mat och snacks kombinerat. Kan det bli bättre. Om man bara kunde äta det med räksallad eller slänga in en semla till efterrätt så skulle det vara helt optimalt. Chipsgratäng!!!! Veckans höjdare.
Dottern åker till Egypten och startar bikini 2008 i förtid. Hon äter inte fet mat sen några veckor tillbaka, jag har till och med blivit tvungen att äta sallad till middag. Så jag får nog vänta med min chipsgratängorgie. Undrar om man kan använda grillchips?


Godis

Idag ska jag köpa godis....
Jag ska köpa ca tio kilo godis och det är alltid lika roligt. Jag kan fortfarande känna lycka över att vara vuxen och stå framför en godishylla och veta att jag kan köpa precis vad jag vill, jag är vuxen, vad jag vill och jag kan till och med äta godis till middag.
Men idag ska jag köpa påskägg till mina arbetskamrater, och till mig själv också naturligtvis. Och nu ska jag äta pizza till lunch,jag kommer att bli tjockast i Sverige.

Påsk!!

Vem fan bestämde att man skulle lägga påsken innan lön i år? Jag hade totalt missat den grejen och det är ändå konstigt med tanke på att jag också fungerar som lönekontorist. Jag är totalt pank och nu vill släkten ha påskmiddag och påskägg och påsksprit och gud vet allt hemma hos oss.
Det får bli en väldigt simpel tillställning i år, bjuder på ägg och ägg tänker jag... och lite ägg. Det är ju billigt,  lax och sånt får vi skita i.

Usch!

Jag har fått en fotvårta!!!
Fattar ingenting.... det är väl sånt som barn får i badhus och gympasalar? Jag har inte satt min fot i nåt sånt på tjugo år ungefär. Och här är jag med en fotvårta i allafall, stor är den och gör ont också. Trodde ett tag att jag fått cancer i foten när jag upptäckte att det gjorde ont att gå och att det var en knöl. (jag bor ju med ett gäng hypokondiker) Men det var då bara en fotvårta! Fotvårtor sätter jag i samband med sockiplast och sjuttiotalet så jag har lite barndomskänslor nu när jag vandrar omkring med min gigantiska fotvårta.  Måste iallafall ta tag i detta för det smittar tror jag.

Söndag...

Söndagar gillar jag...
Det är den enda dagen i veckan som inte väckarklockan ringer. Jag behöver inte sova mycket men jag vill sova så länge jag vill och det får jag på söndagar. Vi har fått in en skön söndagsrutin jag, maken,dottern och hennes pojkvän också. Nästan alltid är det pizza till lunch på söndagar, nästan alltid är det någon som varit ute lite för mycket och länge och då är det bra med pizza. Pizza är förresten bra i nästan all lägen.
Var ju på Globen igår och såg melodifestivalen, jag viftade med flaggor när christer sjöng och blinkade med ficklampa till Sannas ballad, vi på parkett hade stränga order om hur vi skulle bete oss.  Vi skulle vifta och sjunga och hoppa och vara spontana? så att det syntes hur kul vi hade. Tråkigt nog så var många biljetter på parkett sålda till olika företag och inte till schlagerfans vilket gjorde det lite svårt att vara spontan med en kostymklädd äldre herre två centimeter ifrån sig som stelt tittar på mig och inte alls viftar med ballonger, flaggor och ficklampor. Jag är ju ändå kvinna och över fyrtio så jag kände mig smått fånig då. Men vi träffade ett gäng homopojkar från eskilstuna som i vild förtvivlan letade efter christer Lindarw och tyckte att det var skandal att han inte var med iår, där kan man snacka om schlagerfans. De var riggade till tänderna med flaggor, banderoller och så mycket foundation och mascara som bara fick plats i deras ansikten. Annars så såg jag Ingvar Carlsson med fru på t-banan. Bara en sån sak......

Fredag eftermiddag...

Låt mig se...Igår var det stökigt på jobbet idag är det värre.
Det började med att en av våra mekar blev krossad under en gigantisk järngrind. Han skulle parkera en bil innanför grinden som är flera meter hög och nåt pucko hade försökt göra inbrott under natten och lyckats få loss delar av fästanordningen, grinden föll rakt över honom och han ligger nu på sjukhus. Det är hopp om liv dock.
Nåt roligt i mitt liv är iallafall att våra vänner som precis skiljt sig har hittat tillbaka till varandra, har bokat en resa till Venedig och precis lagt bud på ett hus som ligger på gångavstånd från vårt. Det var raskt marscherat från några som skulle gå skilda vägar i januari må jag säga.
Dottern ringde precis och var ledsen. ... Hon hade prov idag och en annan klass än dotterns hade haft precis samma prov, som de glatt delade med sig av.  De hade alltså möjlighet att kolla in provet en timme innan. Vilket de som fick möjlighet också gjorde. Men dottern som absolut inte är guds bästa barn men har en rättvisetröskel som är väldigt låg (eller hög?) hon mår nu väldigt dåligt över orättvisan i det hela. Vilket jag förstår, men jag försökte trösta henne med att hon fick ju bara frågorna i förväg inte svaren så hade hon inte pluggat så hade hon iallafall inte kunnat bli hjälpt av det. Nu är det helg. Jag ska hälsa Krister när jag träffar honom på Globen.

Vill gå hem!

Idag kan jag lika gärna gå hem....
Allt jag tar i på jobbet blir skit. Jag blir bortkopplad i telefonköer efter att ha varit på plats 76 och kommit ner till nummer 8. Sen blev jag bortkopplad! Detta hände två gånger. Program jag behöver är ur funktion, har problem eller kan inte kopplas upp. Ett annat problem med mitt jobb är att när det skiter sig så måste jag ringa till folk i Danmark. Huvudkontoret för de bilmärket vi jobbar mest med ligger där. Om det i sin tur inte funkar där då måste jag ringa vidare.... denna gång till Italien. Danskarna är ju inte så bra på svenska och Italienarna är framför allt inte bra på engelska.  Och det hela är mycket frustrerande. jag har inte fått något gjort idag och det är fan inte mitt fel!!

Dåligt samvete.

Har dåligt samvete idag....
Var i Skärholmens centrum igår. Dottern övningskörde och vi parkerade fint i en ruta. När vi går ur bilen så är det en annan bil som backar ut ur en parkeringsficka med ganska god fart och smackar rakt in i fronten på en bil som står parkerad i lugn och ro. Tjejen som körde fick hela sin bakdel intryckt och det var riktigt fult och den andra stackars bilen blev rätt bucklig också. Hon går ur bilen och börjar kolla skadorna och ser helt seriös ut och vi vill inte strö salt i hennes sår så vi går därifrån lite långsamt. Och när vi närmar oss dörrarna sätter hon sig i sin bil och gasar i väg med världens fart. Ganska duktig smitning, om nån skulle komma på henne så är det nog körkortsindragning och ganska saftiga böter. Och där står vi... och tog inte reg. numret. Så vi också... Mår lite dåligt idag.

Musik...

Snart lunch....
Jag är hungrig och då kan jag inte tänka så jag bloggar istället.
Lyssnar på radio för att utröna vilken melodifestivalsång som håller i längden. De spelar inte mycket annat på radio just nu. Jag har kommit på att Sanna och Sibel håller i längden, men inte Linda B och Perelli.
Rongedal låter illa, BWO duger liksom Nordman. Jag har ingen favorit utan jag har några som INTE får vinna istället. Den listan toppas av Christer Sjögren. Jag har väl inte glömt att berätta att jag har biljetter till Globen på lördag? Det här med musik är konstigt. Vissa verkar ha fastnat i ett läge och är inte mottagliga för något nytt. Jag talar om de som är födda på fyrtio och femtiotalet. Som bara lyssnar på radio Vinyl och bara har femtiotals låtar på CD i bilen och gärna en jukebox hemma också. Jag är uppvuxen med en mamma som bara gillar femtiotalsmusik, en man som jag lyckat fostra efter tjugo år och få att fatta att det finns annan musik än rock´n roll. Det gjorde jag genom att tabubelägga radio vinyl hemma och i bilen. Dotterns pojkvän har även han bara matats med femtiotals musik. Tänk om vi som är födda på 60 och 70 talet bara matade låtar med Freestyle, Duran Duran och Noice in i huvudet på vår omgivning, musik från vår ungdom. Men det gör vi inte vi är människor som kan uppskatta förändring i livet. Eller så kanske musiken på den tiden sög?

Roligt!

Idag.....
Har jag skrattat ihjäl mig åt min arbetskompis som jag berättat om tidigare som har problem med att handla saker i affärer. Han har ju en fobi på riktigt och det är ju egentligen inte skojigt men det blir helt absurda resultat av hans fobi. Han behövde tillexempel nya skor, går till en affär....sliter till sig ett par skor som han tycker ser lagom ut, utan att prova dem och de är naturligtvis två storlekar för stora. När han nu ska byta dojorna skapas ännu större problem, han måste ha någon med sig annars blir detta för jobbigt, men dessutom kunde han inte få med sig skorna till jobbet idag för han hade ingen neutral påse!!!!! Påsen han bär saker i måste vara utan tryck annars kan folk se var någonstans han handlar!!??!. Precis som om nån skulle bry sig. Att handla kläder har han löst genom att handla på nätet. Han försöker få paketet skickat till sina föräldrars adress för att kassörskorna där är ju inga som han riskerar känna, men för det mesta så skickas varorna ändå till närmaste kontor där han är folkbokförd. Nu hade han hittat ett jättebra företag med schyssta kläder på nätet, och varorna ska hämtas idag, i affären där han bor. Jag skulle skämta lite och frågade om det inte var något pinsamt företag han köpt kläder ifrån ifall att paketet skulle vara loggat. Han svarar att "nej för fan det är lugnt det är ju StayHard". (tydligen ett känt ställe att köpa kläder på som jag missat) men vad han hade missat var ju vad "stay hard" också skulle kunna indikera att han köpt.
Här har vi alltså mannen som aldrig skulle köpa toalettpapper för att folk skulle fatta att han bajsar, som beställer kläder i en affär som heter Stay Hard!!! Hur kul är inte det?


Helg.

Morgonen började med att hårfönen brann upp!
Undrar hur den här dagen kommer att sluta? Helgen var lugn och skön frånsett en flaska whiskey som slank ner tillsammans med goda vänner och melodifestivalen.
Jag har drabbats av en akut trötthet och slöhet. Jag får absolut ingenting gjort. Gör bara det absolut nödvändigaste. Dottern har tagit över sin pojkväns playstation spel  och jag har tillbringat stor del av helgen med att slå och sparka ner motståndare. Det gick ut på att mötas i nån form av boxningsmatch och med sparkar och slag skulle du döda den som satt brevid dig i soffan (i det här fallet min dotter). Jag skulle vilja säga att det var brutalt och onödigt och inget för mig men faktum var och jag skäms men det var riktigt tillfredsställande!! Vi satt i flera timmar och mötte varandra i duell efter duell. Jag fick lite förståelse för småpojkarna faktiskt men det kan såklart inte vara helt nyttigt.

Pennor...

Jag kan inte skriva längre. Med penna alltså. Det blir helt oläsligt och jag får kramp i handen.
Man är helt enkelt otränad tror jag. Man skriver bara på sitt tangentbord hela dagarna och när jag väl tar till pennan ser det ut som en femåring har klottrat nåt. Snart blir väl pennan lika underlig som telefoner med snurrskiva.
Vi har en sån hemma och dotterns kompisar fattar aldrig hur den funkar och det var ändå inte sååå längesen de fanns i var mans hem. Eller så börjar jag bli mycket gammal.

Väntan.....

Vi befinner oss i väntans tider.....
I väntan på magsjuka. Folk faller som käglor på jobbet en efter en, det är värsta epedemin och vi är snart inga kvar som inte kräks eller har kräkts. Jag tycker hela tiden att jag nog mår lite illa men sen är jag hungrig igen och då antar jag att jag är frisk just nu iallafall.  Magsjuka var det som tog bort min dödsskräck. Jag kommer ihåg när jag var så magsjuk och jag fick inte behålla någonting någonstans och jag mådde så fruktansvärt illa. Jag kom på mig själv med att tänka att om jag fick dö nu istället för att må så här skulle jag ta den chansen då? Och jag var helt säker på att döden var att föredra. Så efter det tänker jag att: Är man riktigt dödssjuk, så mår man förhoppningsvis så dåligt att man inte vill leva. Och då är det ju inget att vara rädd för. Trösterik tanke för mig.

Ett litet tillägg....

Ett litet tillägg angående min frisör bara....
Hade jag varit där igår istället för idag hade jag stött på E Type också!! Jag kan meddela från säker källa att han inte längre permanentar sig, han bara klipper (fan tro´t) och färgar lite. När jag nu ser honom på tv i andra chansen på lördag så känns det lite som om jag känner honom ju. Vi har haft samma sax och händer i håret.

Maken har fått en dröm uppfylld, han har blivit erbjuden att spela i ett band!! Bandet har inga spelningar, ingen repetoar, inget namn. Men oj vad han är lycklig och han har nu bytt ut sin aukustiska gitarr mot den som går på el och stackars stackars mitt huvud!!!


Min frisör....

Jag ska klippa mig imorgon....
Jag klipper mig i en liten salong som ligger här i förorten och har väl tyckt att jag kanske borde hotta upp mig lite och byta till ett trendigare ställe. Men döm om min förvåning när jag i en företagstidning som jag fick med posten på jobbet läser om den lila trendiga frisörsalongen som flyttat från stan ut till förorten och trivs så bra så bra. De har dessutom fått behålla många av sina kunder från city.  Sen gör tjejerna på salongen reklam för några av sina berömda kunder, och jag upptäcker att jag kan ju inte byta frisör någonsin...... dessa tjejer är nämligen de som klipper killarna i Poodels!!!!  Bara en sån sak!!! Jag och the Poodels har samma frisör! Hahaha.... kanske därför jag känner mig lite rufsig när jag går därifrån.

Rätt bra....

Tisdag... Jag ska nog inte festa. Det är först idag jag börjar känna mig ok efter utgången i lördags. 
Tidigt på jobbet idag, det härjar magsjuka här så alla faller ifrån som käglor, det är väl snart min tur antar jag.Det har blivit kallt igen och jag som stoppat undan långkallingarna för iår, jag fick plocka fram dem igen för jag ingår i  klubben "våga vägra frysa" som bara består av två personer  än så länge men det är en bra klubb.
Jag har fått mitt kaffe, ätit en macka och varken fryser eller kräks så jag har det ganska bra såhär på morgonen.

Ett dilemma....

Makens äldsta dotter ska gifta sig i sommar berättade hon glatt. Det är väl fint och bra på alla sätt men hon har bestämt att det ska ske i vår trädgård, eller festen rättare sagt, bröllopet ska ske i kyrkan. Det ska inte bara vara mat och dryck och speciell lekhörna för de inbjudna småbarnen. Hon vill ha levande band också!!! Och nätstan tusen gäster I vår trädgård!!! Ja herregud, jag som tyckte att det var knepigt att uppfylla förväntningar på lillasysterns artonårsdagsfest, hur stressad ska jag inte bli inför detta. Själv gifte jag mig i rådhuset.... vi valde den långa versionen på fem minuter så jag tyckte vi slog på stort ändå. Jag har aldrig riktigt gillat att stå i centrum. Jag ville gifta mig när jag blev riktigt snygg, och jag väntade och väntade men när jag började närma mig trettio så kom jag på att det blir nog inte bättre än så här så jag fick ta och slå till ändå. Jag har lite försiktigt fört fram att hon kanske skulle ta och gifta sig på arlanda och sen dra till Maldiverna i två veckor på bröllopsresa.Det blir ungefär samma pengar och mycket varmare iallafall. Och hon svarar att det är vad hon helst vill men hon kan inte göra sin pappa så besviken. Han skulle inte överleva att missa hennes bröllop. Men saken är den att det maken hatar mest i världen är allt som tar bort fokus från hans sommarplaner med semester, båt och traktor och tycker också att det är den bästa lösningen men kan nu inte säga det till henne för att inte göra henne ledsen. Ett dilemma.....

hits