Julen är över...

Ja så var det över för denna gång och jag överlevde....
Julen hos oss var en hysterisk tillställning som vanligt. Det börjar med att mamma och hennes make samt liten mycket gammal hund invaderade hemmet en och en halvtimme för tidigt. Så gör man bara inte!! Vi sprang fortfarande kring i myskläder och ingenting var klart. Hon skyllde på att det är svårt att passa tiden när man bor så långt borta men vad fan... jag skickade iväg dem en stund för att köpa julmust med sen var de på plats. Sen stormar resten in, ungar och hundar och vuxna i en salig blandning och jag undrade som vanligt. -Varför städar jag innan jul?? Och sedan några timmar senare så är allt över och lugnet kom åter. Då fick mamma full uppmärksamhet och vi satt bara vi mamma, hennes man, och vår familj och åt kalla köttbullar, skinkmackor och drack öl och spelade spel. Och det var äntligen jul.
Jag fick en klocka av maken i julklapp, min gamla klocka kunde man bada och dyka med men den här kan man bada med men inte simma!!! Hur går det ihop? Den är dessutom waterproof till 30 meter. Det skulle betyda att ramlade jag i vattnet och lät bli att simma så att jag sjönk och dog så skulle klockan klara sig, men om jag ramlade i vattnet och simmade i land och överlevde då skulle klockan dö!? Konstigt detta.

Kväll på jobbet....

Sitter på jobbet....
Klockan är 21:36 och jag vill gå hem!! Jag får inte, jag har lovat dottern att hålla mig borta ikväll när hon och kompisarna ska fira för-jul. Undrar vad de gör? Det har inte stört dem förr om åren att jag är hemma. Hmm.
Bara det är ju en anledning att åka hem. Jag har julhandlat fram till 21:00 men sen orkade jag inte mer och nu sitter jag här, ensam, trött och övergiven..... snyft. Den här julen tar nog knäcken på mig (knäck förresten det har jag glömt!!!) Men skämt åsido... känns som jag har koll på mina julklappar nu, ska hem och slå in dem och skriva rim nu bara... vi har förresten köpt världens fulaste gran i år. Vi såg från början att den var ful men det kunde inte hjälpas, han skulle ha blivit kvar i kylan annars, nu är det en lycklig gran och sånt är viktigt.  Märker att jag flummar nu så det är dags att åka hem.. oavsett om vi har en spritorgie hemma så åker jag nu. Tack för mig och godnatt.

Tidsbrist...

Usch det är mycket nu...
Har tillbringat dagen med att hälla peppar i pepparkvarnar!! I mängder av pepparkvarnar. Nåt snille har bestämt att det är bland annat det som vi ska ge bort från firman iår. Sen har jag adresserat och frankerat 600 julkort, paketerat sextio stycken knivset och nu ska jag tydligen adressera julkort med trisslotter i. När ska jag få jobba med mina vanliga arbetsuppgifter? Som att surfa och blogga? Tiden räcker inte till. Jag har ju massa privata saker att hinna med, det verkar ingen fatta.


Städhelg....

Å vad jag städar....
Nu har jag lagt alla högar på plats, sorterat ut allt skit och dödar alla som inte lägger tillbaka saker på sin plats, hänger upp på galgar, ställer in i diskmaskinen eller inte plockar upp efter sig. Jag är så trött att få börja om med städningen varje dag så nu ska det bli andra tag iallafall fram till nyår. Sen kan de få slappna av igen.
Hade pysselkväll igår jag och dottern och gjorde egna julkort. Men jag tror att vi drack för mycket glögg för jag kan inte fatta att våra alster vi var så stolta över igår är samma dagiskreationer som ligger i köket idag.  Och det är glitter och små stjärnor precis överallt. Fram med dammsugaren igen.

Glad Lucia...

Fantastiskt morgonpigg idag.
Gick upp halv sju och tittade på luciatåget på tv. Luciatåg är ju en seriös verksamhet i min bok och ingenting som ska hafsas över hur som helst. Här var det ett luciatåg i blandade åldrar, sött iochförsig men det var ju ingen ordning alls! De hade inte samma längd på banden om midjan, en del hade ljus andra inte, en del hade långa ljus och en del hade korta. Men de värsta av allt. De var tydligen instuerade att le hela tiden. Detta efterföljdes av den äldre delen av tåget och de stod och flinade som om det var en jäkla buskisföreställning de framförde. De yngre deltagarna hade glömt bort att de skulle se glada ut tydligen. Lucia är ju en martyrgrej, man ska inte vara glad då ju, man ska se lidande ut, eller allvarlig iallafall Men de sjöng rätt fint.
Sen iväg till bageriet och köpte lussebullar till mekarna och sen drack vi glögg på jobbet som smakade saft.
Glad Lucia på er!

Ont i tummarna...

Roligt på jobbet...
Det har börjat en stilig irländare här. Inte ett ord svenska pratar han men vad gör väl det.
Han meckar bilar snyggt!
Jag har stor smärta i mina tummar, de som känner mig vet att jag får träningsvärk av precis allting, min kropp är inte gjord för arbete, jag fick ju till exempel träningsvärk förra vintern av att lägga pussel. Nu har jag kört racingsimulator på en av julfesterna. Jag måste ha tagit i som fan för mina båda tummar är totalt obrukbara. Men jag kom inte sist och det var det viktigaste.

Det är mycket...

ja fy... jag håller på att bli alkoholförgiftad...
Tre julfester och en trettioårsfest på fyra dagar, är några för många. Klockan är kvart i tolv och dottern håller på att baka lussebullar, hela köket är uppochner och jag är skittrött. Tittar på en repris av Babben och jag kan inte fatta att Björn Skift är sextio år. Han håller sig i fin form måste jag säga.
Apropå Sannas inlägg och kändisar så stötte jag också på Dogge häromdagen men inte nog med det: Johannes Brost klev in på jobbet och ville ha bilen lagad i fredags! Och på trettioårsfesten i helgen sprang jag på en tjej som varit med i både skilda världar och Fångarna på fortet. Bara en sån sak!! Jag känner mig dessutom förföljd av Jan Johanssen. Jag har stött på karln i det mest skilda sammanhang under året. På McDonalds i Västberga, på Ica i Stavsnäs och i en bilkö. Vad vill han mig?

Torsdagsfunderingar....

En av våra anställda har visat sig vara hårdrocksstjärna....
Det förklarar det enormt långa håret och sättet han lugnt och nöjt går omkring på verkstaden och rekondar bilar.
Han är trummis, de måste ju vara väldigt bra för aggressionerna att trumma sig igenom livet. Iallafall så släpper han och hans band sin första skiva imorgon. Vi får väl ha realeseparty här på verkstaden.
Vi har kommit på en annan kille med att vara mytoman. Han har påkommits med den ena helt absurda lögnen efter den andra. Allt från att han har sålt stora mängder skog till att han har en båt värd sexhundratusen. När vi jämfört vad han berättat om sitt liv så har han gett helt olika uppgifter till nästan alla. Men annars är det en trevlig kille. Jag har läst på Wikipedia att man ska vara försiktig med att konfrontera såna personer med sina lögner, de kan reagera med aggression då. Det är en stor kille så vi låter bli men vi tar allt han säger med en nypa salt nuförtiden, han kanske också borde spela trummor?

Efter helgen....

Helgen har passerat igen, vad tiden går fort.
Maken var på landet och dottern jobbade och var barnvakt så jag var helt ensam i hela huset hela helgen.
Vilken lycka! Jag har plockat fram julen från vinden och köpt lite nya grejer. Kände att jag bara måste åka till Rusta och köpa det blinkande röda gardinerna i tyll!!! Gardinerna kan programmeras med åtta olika blinkningsfrekvenser och det är inte klokt vad man kan få coola saker för bara 199kr. Jag satte upp gardinerna i dotterns rum och efter att ha kört alla olika program enades vi om att gardinerna gjorde sig bäst med fast sken och inte blinkande hysteriska lampor iallafall när man befinner sig i rummet men när hon inte är där går jag in och ställer om gardinerna så att de blinkar jättefint.  Dotterns pojkvän har lite invändningar mot vår nya investering säger att det är som att sova i ett horhus men herregud det är väl bara inspirerande tycker jag. Han får tåla.


Konstigt....

Väldig konstig vecka....
Någon gick på onsdagkvällen in på mitt kontor på jobbet och stal mitt manshöga 300kg tunga kassaskåp.
Vi har ju öppet till 22 och nånstans mellan åtta och tio försvann det. Det känns just nu som jag är med i nåt avsnitt av en engelsk tvdeckare. Det är så konstigt och alla känns lika chockade. Nån spelar ju uppenbarligen chockad för att detta är ett insiderbrott är det ju ingen tvekan om. Tjuven eller tjuvarna var ju uppenbarligen rätt smarta och visste en del om våra rutiner men vad de missat var att det knappt var några pengar i kassaskåpet. Tack gode gud för det... usch vad jag hade fått skit annars men man känner sig rätt kränkt ändå när sånt händer. Det är förmodligen nån jag känner som gjort detta,


hits