Försovit mig igen.....

Varför är man så dum i huvudet på morgonen?
Jag har inga bra mornar just nu, jag är så jäkla trött.  Innan jag gick och la mig igår kollade jag att jag ställt klockan ordentligt och det hade jag, den stod så fint inställd på 06:40. Vad jag sen gjorde var att jag glömde att ändra displayen till ordinarie tid. Det vill säga det såg ut som om klockan var 06:40 när man tittade på den.
Så jag lägger mig och sover, klockan ringer som den ska, jag sätter på snoozen, klockan ringer, klockan är fortfarande 06:40, jag snoozar vidare, klockan ringer och så vidare. ..... När klockan är strax efter 08:00 (verkligt tid) så börjar jag ana ugglor..... varför är klockan 06:40 hela tiden? Och så var det ett faktum igen... en ny försovning.
Tur att det bara är november en gång om året.


Begränsad upplaga...

Jag har problem med grejer som det står "limited edition" på .
Bara tanken på att det aldrig kommer att gå att få tag på dessa grejer ígen efter att upplagan tagit slut gör mig jättestressad. Det kan vara grejer jag egentligen inte behöver men är upplagan begränsad och jag har möjlighet att lägga vantarna på den så slår jag till. Många företag har fattat att det finns såna som jag. Igår var jag på apoteket och blev tvungen att köpa vinterns upplaga av fuktihetskräm "vanilla fling" trots att jag inte är bodylotion typen egentligen och trots att jag har kvar av sommarens upplaga som luktade mango.
Samma sak med förra årets "limited editon" av XCider på systemet.  Jul varianten med "snö" inuti. Den köpte jag ett helt lager av som jag har sparat och så har de samma flaskor iår!!!  Stör mig jättemycket. Jag har bunkrat årets glögg. Helt omöjlig att få tag på. Sån e jag!

Söndagkväll...

Söndagkväll....
Underligt egentligen att jag mest bloggar när jag jobbar och inte när jag är hemma på fritiden.
Skön helg har det varit iallafall, tillbringade en kort stund på bilsportmässan men jag fastnade inte för bilarna utan för människorna. Det var en fantastisk samling bilälskare som tagit sig till Älvsjö. Medelåldern var låg och så många stockholmare var det inte, men oj vad de var söta pojkarna som tagit sig till huvudstaden bärande sina tuffaste kläder hand i hand med sina flickvänner som dagen till ära var sminkade och piffiga till tusen. Har nog aldrig sett så mycket kepsar, tatuerningar och nitbälten på en och samma gång. Vi gjorde ett snabbt och effektivt och framför allt socialt besök hos en kompis som tävlar i en Alfa Romeo och som hade sin bil utsälld. Och efter att maken hade kollat bilen och diskuterat motorer och fjäderupphängningar en stund skyndade vi oss hem igen. Har börjat förbereda mig för julen på allvar nu... har dödat alla pelargoner eller iallafall stympat dem till oigenkännlighet. De inbillar sig att de fortfarande är sommar men nu fick det vara nog. Nu vill jag ha tomtar och julblommor. Inte sommarblommor i fönstret. Jag har köpt glögg också. Tycker att jag ligger bra till iår.


Trött....

Resultatet av ljusterapin igår blev att jag försov mig!!!!
Var det inte meningen att man skulle bli pigg?
Att jag försover mig får stora konsekvenser för en mängd människor och skapar kedjeraktioner som skakar världen. Maken missade sin omplåstring av motorsågsmassakerbenet och dessutom ett viktigt telefonmöte.
Dotterns pojkvän sket totalt i att gå till skolan när han nu missat de två första lektionerna kändes det inte meningsfullt! Dottern missade bara en lektion så hon försökte ta sig till skolan. Bussen hon skulle ta var inställd, hon gick till en annan busshållplats, hittade en busschaufför som stod och rökte vid sin trasig buss och lyckades fixa skjuts med honom. Det slutade med att hon fick springa därifrån när chaffisen tyckte att skolan inte var nåt hon behövde utan det var att spendera dagen med honom som var det viktiga.
Jag tänker köpa ett parti väckarklockor och dela ut till min familj.... Det är vad de behöver i julklapp.


Mycket ska man vara med om....

Mycket ska man vara med om....
Dottern får stora problem vid den här tiden på året. Bristen på ljus gör henne helt deprimerad. Efter att ha googlat på höstdepressioner så upptäckte jag att detta med ljusbrist var en stor grej för många människor och tydligen var tallkottskörteln inblandat på nåt vis. Ok tänkte jag och kollade runt lite mer på nätet och upptäckte att bara tre t-bane stationer från oss fanns det ett "ljus-café"!!!! Värt att prova tänkte jag och efter jobbet så informerade jag dottern att nu skulle hon och jag gå på ljuscafé.
Vi kommer dit och direkt efter jobbet är man ju lite hungrig och trött så nåt att äta ville man ju ha. Men det visade sig att vi kommit till ett biodynamiskt helvete! Beställde iallafall en extrastor kaffe och sen såg jag på menyn att det fanns nåt som hette sorbet, aaa det är ju nästan glass? så det tog jag. (dottern gjorde rätt och tog ett glas juice)
Vi får ta på oss vita långa särkar (tänk lucia) och sedan träda in i ett rum som var helt vitt, med vita fåtöljer, vita bord och vita människor. Där någonstans fick vi känslan av att sitta i Sankte Pers väntrum. Men ljust och fint var det.
Efter en stund kommer min sorbet. Om ni kan föreställa er en sorbet gjord på gammal kaffesump så var det vad jag fick. Smakade skit och skulle kryddas med osötad musli eller quinoa puffar. Bläää det smakade skit!! Nåt kaffe såg jag inte skymten av och tio minuter innan vår ljustimme var över så kommer ljuscaféföreståndaren  in och talar om att jag vill nog inte ha mitt kaffe. Så jag fick trettio spänn tillbaka.  Jag har nu en nystimulerad tallkottskörtel och mår förhoppningsvis jättebra!

Måndagsmorgon....

Funderingar en måndagsmorgon......
Är det inte konstigt att Carola hela tiden har nya "pojkvänner"? När slutar det egentligen att kallas "pojkvänner"? Herregud kvinnan är ju 40+! Har man pojkvänner då? Men å andra sidan vad ska man kalla det? Pratade om det hemma igår och dottern och hennes pojkvän (men det är ok han är ju bara 19år)  tyckte att "kille" kunde det kallas. Lät lite lagom mossigt, för att sen övergå att kallas till sambo vid eventuell ihopflytt!. Så nu vet du det Carola!

En annan sak som känns lite skum i min tillvaro just nu är att vår verkmästare på jobbet, en ganska macho man i övrigt har börjat hjälpa sin hustru som är hemmaförsäljare av aloe vera produkter. Det är säkert jättebra grejer, absolut, men att ha en skitig verkare som försöker sälja på mig hudvårdsprodukter känns hur konstigt som helst. Jag är nog rätt könsrollsbunden ändå!

Vinter?

Nu är det väl vinter?
Jag har svårt när det är halt. Är nästan övertygad om att ifall jag har levt ett tidigare liv så dog jag då genom att jag halkade på något och slog i huvudet. Jag känner mig som en mycket gammal kvinna när det är halt ute. Problemet är också att mina enda schyssta stövlar är det klack på och jag måste helt enkelt köpa ett par varma platta stövlar, annars halkar jag ihjäl mig. Jag har  inget problem med bilkörning i halka, min lilla bil är som en traktor med bridgestonedäck och framhjulsdrift så den delen funkar.
Sen har vi maken då.... som äntligen erkännt för sig själv (vi andra har vetat det länge) att han har en liten deftekt i hjärnan. Denna defekt gör att han vägrar att inse att det kan bli vinter och kallt.  Han lämnar huset på landet totalt utan värme, med vatten kvar i ledningarna, han fyllde på färskvatten i båten förra veckan!!! Inte så kul när allt detta fryser till is. Sen tillbringar han många ångestfyllda nätter där han svär över sig själv och sin oförmåga att fatta att sverige har några fler årstider än sommar. Nu kunde han iallafall inte hålla sig längre. Så efter att ha varit på vårdcentralen i morse (hans ben är fortfarande ett stort köttstycke efter motorsågsmassakern för ca en månad sedan) så drog han iväg till landet. Väntar nu på att han ska ringa och skrka förtvivlat över att hela vårt vattensystem har frusit sönder. Önska oss lycka till!


Stora frågor?

Sådärja... nu har ett av årets viktigaste beslut fattats. Det känns befriande, det är jobbigt med stora saker man ska ta beslut om, men idag tog jag mig i kragen och ringde samtalet. Samtalet som jag bävat för i flera veckor.
Jag ringde och beställde GRÖNA pärmar till nästa år. Iår har jag haft GULA och det har känts sådär..... Det är ju nåt som täcker en hel vägg  under ett helt år. Men nu är beslutet taget och GRÖNT fick det bli.
Stora frågor eller??

Bygg en björn!!

Igår var jag och dottern i Kista och byggde en björn!
Man får välja mellan en massa "skal" tomma gosedjur som man väljer ut och ger till personalen i butiken.
När man valt nalle så får man hjälpa till att fylla den med stoppning, sen sys den ihop och man får välja inriktining på nallen... vi valde att han skulle vara kramig, man kunde välja kärleksfull eller vänlig också.
Sen fick vi välja ett litet hjärta som skulle värmas upp i handen, pussas på och sen stoppas in i nallen.
Efter det var det dax att ge honom ett namn och få ett födelseintyg. Sixten fick han heta.
Sen kom vi till det roligaste: Sixten skulle få kläder!!!!!  Det fanns tusentals outfits att välja mellan, precis hur mycket som helst. Jag och dottern var verkligen i leksakshimlen! Det slutade med att han fick ett vitt linne, en HD jacka i skínn, coola pilotbrillor och en HD scarves om halsen. Han blev sååå coool vår Sixten.
Orsaken till denna nalle utsvävning var att dottern skulle skriva en artikel till skolan och att en sjuttonåring skriver om händelse i en leksaksaffär kändes otippat och därför ganska bra. Helt säkert gör ingen annan det iallafall.
Men det var verkligen en upplevelse som jag önskar att alla barn skulle få uppleva. Om vi kunde bli så lyriska, tänk om vi hade varit flickor i tioårsåldern.

Anti....

Jag är lite anti just nu....
Jag vill inte att Sverige ska ta in krigsförbrytare som torterat och massmördat och låta dem bo i våra fängelser..
Jag gillar inte att det finns en sjukdom som i Europa kallas för svensk-klamydia.
Jag gillar inte att gatuvåldet blir värre och värre.
Jag vill vara stolt över sverige.

Helgen är slut....

Helgen är snart slut.
Den har mest bestått i grubbel och bryderier över dottern och hennes aktiviteter.
På lördag morgon ringer hennes pojkvän och berättar att hans bror har premiär på sin nya pjäs. Brorsan är skådis.   Jag hade noterat att det var premiär i tidningen men eftersom dottern inte nämnt något så tänkte jag att det blev väl inga biljetter över denna gång. Men det blev det.... Pojkvännen hade bara glömt att berätta det!! Hur tänker killar?  Här vill han att dottern ska gå på teaterpremiär och han berättar det samma dag!! Först och främst jobbade hon och vad skulle hon ha på sig om hon fick ledigt? Efter många om och men fick hon ledigt och hittade kläder och kom iväg på teater och tur var väl det för hennes kompisar som hon hade umgåtts med på kvällen efter jobbet  om hon inte gått på teater blev rånade och en av dem fick en pistol riktad mot skallen.!!! De blev av med allt, dyra jackor, mobiltelefoner, pengar och handväskor med nycklar. Jag börjar få nog nu, på riktigt.
Jag vet inte men nu börjar det gå för långt, ska jag behöva oroa mig inte bara för att dottern ska bli våldtagen, dricka för mycket, hamna i fel sällskap, prova droger nu ska jag behöva oroa mig för att hon inte ska bli skjuten också!!! 


Jobbigt....

ÅÅÅ Min make har fått fnatt....
Jag tror att han har jobbat så mycket fysiskt på landet att han har fått kondis den arme stackarn...
Han är så energisk så hälften vore nog. Vi jobbar ju tillsammans, jag har honom som chef och han har fått en riktig städnoja på jobbet. Alla är inblandade inklusive jag..... han far fram som en galning och styr och ställer och drar igång det ena stora gigantiska projektet efter det andra. När han kommer innanför dörrarna på jobbet så hukar sig de anställda. Det som är skönt för dem är att de kan gå hem och vila huvudet och kroppen men jag kan ju inte det. Jag får dras med detta energiska vidunder även hemma där han far omkring med samma frenetiska energi. Kan det vara någon sjukdom detta? Nån kris kanske? Jag blir så trött........

Jobbig morgon....

Morgonen blev precis så hemsk som jag trodde.....
Dottern sov hos pojkvän så vi kunde inte ha sällskap på t-banan till skolan och utvecklingssamtalet.
Jag åker ju inte så mycket kollektivtrafik längre men jag visste att jag skulle ta tåget som gick 08:31.
Då kommer det plötsligt ett tåg 08:27!!!! Jag ringer dottern och frågar om jag kan ta vilket tåg somhelst och hon suckar uppgivet och säger att jag kan ta vilket tåg som helst, (vilket inte var sant).
De hade tydligen satt in ett extratåg, alla tåg från oss går till Ropsten men det här gick till Mörby -Same shit tänkte jag....men icke. När jag passerat stadion började jag tycka att det borde väl vara dags för Karlaplan snart, men nej, då upptäckte jag att jag satt på fel tåg. Jag fick byta och vända och springa som en galning genom Övfre Östermalm och sicksacka mellan blåhåriga damer med små hundar och väldigt kostymklädda herrar. Tio minuter försenad efter en slutlig språngmarsch fem trappor upp i enorma marmortrappor visar det sig att läraren inte hade nåt att säga alls, för lärarna tyckte att det hade gått så kort tid på terminen så de hade inte underlag för att sätta några omdömen alls på eleverna. Kort tid på terminen- det är för sjutton bara 46 dagar kvar till julafton!! så efter frågan om dottern trivdes i skolan så var vi klara.. Jag 52 kronor fattigare (biljettkostnader) svettig, frustrerad och på fel sida av staden.

Utanför

Jag känner mig lite utanför samhället just nu...
Jag ser inte bönderna som söker fruar och inte heller de ensamma mammorna som söker karlar.
De är på varje löpsedel och visar underkläder, gråter ut och delar med sig av sina liv och jag har aldrig sett dessa människor. Säkert ingen större förlust men men känner sig lite mobbad  och utanför.
Maken och jag är lite enkelspåriga i vårt tv tittande men vi har som vana att titta på ett avsnitt av Seinfeld på femman¨ innan vi går och lägger oss. Nu tror jag serien har gått runt kanske fyra gånger och vi har sett alla avsnitt flera gånger men det har blivit tradition.
Jag ser inte fram emot imorgon bitti. Jag ska på utvecklingssamtal till dotterns skola klockan nio på morgonen, mitt i centrala centrala staden mitt i morgonrusningen. Jag vill inte !!! 

Riga

Hur var det i Riga då?
Jo ganska bra, kallare än i Sverige men den gamla delen av staden där vi bodde var väldigt vacker.
Lettland har en mycket stor rysktalande befolkninig och de människorna hade knappt fått lära sig vanligt vett och hyfs. De tyckte att det var mycket störande när vi kom in i en affär och gud förbjude att vi ville köpa något då fick de ju lägga ifrån sig boken eller mackan eller telefonen.
På marknaden gick en rysk kvinna ett steg längre, ett steg för långt kan man tycka.... när hon tyckte att jag stökade för mycket bland hennes stickade strumpor och ställde till oreda i strumplådan så skrek hon nåt på ryska och slog helt enkelt till mig ganska ordentligt på handen. Jag har nog aldrig blivit så paff. Helt handlingsförlamd gick jag därifrån utan att så mycket som att åtminstone skrika tillbaka. Jag har sällan blivit så förvånad.  Men god mat och en skön helg var det trots misshandel.


Trevlig Helg!

Nu åker jag, mamma och dotter till Riga över helgen.
Maken åker till Amsterdam. Jag gillar inte att han är ute och har kul när jag har det. Då vill jag att han ska vara hemma och tråna och sakna mig......Ha ne trevlig helg för det ska jag ha!

Mer jul....

Sen har vi det här med julgranen....
Den köps den sjuttonde i vårt hus och kläs direkt utan pardon. Våra grankulor är alla olika utan någon färgkombination eller symmetri överhuvudtaget och vi har alltid världens finaste gran!! Tyvärr delas den åsikten enbart av mig och dottern. Vi investerar i en ny kula varje år och ju knäppare desto bättre.
Sen har jag en kompis som varje år köper en helt ny outfit till sin gran(hon har rätt gott om pengar kan tilläggas)
Varje år nytt tema och nya färger, känns lite överdrivet. En annan kompis är så fruktansvärt pedantisk att hon under stor tystnad och precision klär sin gran helt själv varje år. Hänger en kula....tar ett steg tillbaka..... begrundar....flyttar den en centimeter. Brukar ta ett par timmar. Hennes barn får absolut inte vara med utan de har en liten gran i sitt rum de får göra vad de vill med. Andra har färdigklädda plastgranar på vinden, klara att bara lyfta ner och dammas av. Människor är olika.

Jul

Julen börjar närma sig.
Det är stökigt med familjer och jul och var och med vem och hos vem man ska vara.
Det tillkommer bebisar och pojkvänner och flickvänner, det faller ifrån folk och människor flyttar långt bort.
Enligt vårt julschema är det mammas tur att ha oss alla hemma hos sig. Mamma som är relativt nyinflyttad till Dalarna. Hon vill visa Dalarna i vinterskrud och det är ju helt klart mycket finare där på vintern än hemma hos oss i stockholm. Men... vi har ju då en massa nytillkomna familjemedlemmar, och vuxna barn med egna familjer och svärmödrar och småbarn och frånskilda pappor som också vill ha en del av kakan.  Vad gör man? Att flytta på mamma och hennes man är ju lättare än att flytta cirka trettio pers i olika familjekonstillationer till Dalarna. Så hur man än gör så blir det någon som blir ledsen. Mitt försvarstal kommer att grundas på att julen är barnens högtid och de små barnen befinner sig i stockholm. Mamma får vänta med sitt Dalarna i vinterskrud.

hits