Bajs...

Vi har ett bajsproblem hemma.
Dottern har ju börjat extrajobba på Mc Donalds och de kräver att man lämnar ett bajsprov!
Allt för att inte smitta matgästerna med diverse tarmbakterier antar jag.
Det går till så att hon bajsar (förutsättning nr 1 för att detta ska funka) Toaletten ska vara fylld med mängder av papper så att inte prestationen sjunker till botten. Sen har hon fått en lång bomullstops som hon ska köra ner i skiten och sedan är det bara att paketera väl och skicka till bakterologiska institutet. Inte mycket att snacka om egentligen men det är bara det att hon tycker att JAG ska köra ner den där topsen och packa ner den och jag vägrar! För att hon tycker att bajs är äckligt. Det tycker ju då jag också och framför allt andras bajs men hon tycker att jag är ju hennes mamma och borde inte tycka det. Men här känner jag att mina mammaplikter stannar. Gräva i sitt bajs får hon göra själv!

Helgen....

Söndag kväll....
En helg med på tok för lite sömn trots att jag inte gjort någonting alls egentligen.
Fredag kväll satte vi oss framför tvn jag och dottern för att titta på favoritprogrammet just nu: Idol, och helt plötsligt la kanal fyra bara av. Alla andra kanaler fungerade utom de med en fyra i namnet. Tv400, TV4Film osv...
Ringde till maken som var på landet och lekte med grävskopan och han berättade att det inte var möjligt för tvn att selektera bort kanaler så, men det var ett fakta och jag har vittne på detta.
Lördag kväll var dottern på fest, hon ringer mig vid tre tiden med panik i rösten och kräver att jag åker och hämtar henne och den mycket berusade pojkvännen som hamnat i slagsmål och fått ett järnrör i pannan. Han såg ut som om han kom direkt från slagfälter med blodet rinnande i hela ansiktet och för andra gången på två helger finner jag mig pressandes ihop sårkanter och stoppar blodflöden. (maken och hans  motorsåg förrförra helgen)
Bäddade ner honom men hade svårt att sova sen och gick upp och kollade honom då och då men han verkar ha klarat sig relativt bra. Det värsta är att han tyckte att han var väldigt cool med allt blod och att han kommer ha en krigsskada i pannan resten av livet tyckte han bara var häftigt.......

På jobbet

Dagens på jobbet:

Har fått se en skojig film om pojkar som åker på mycket små bebiscyklar utan hjälm eller annat skydd och cyklar i trappor och på räcken och får tydligen betalt för det också.
Jag har dessutom blivit erbjuden att provcykla, jag sa att jag inte hade lust och ville jag prova så har jag dotterns små barncyklar att ta till.
Jag har bytt ut min onyttiga Mc Donalds meny mot brorsans mer hemlagade enligt kostcirkeln hemmalagade mat. (han har en fru som är galet noga med maten, och bror min älskar onyttig mat). Ett bra byte för oss båda alltså.
Jag sitter med jackan på .... lagerkillen har fått för sig att det är sommar och har ytterdörren öppen.
Jag har berättat för en kille att han INTE är Brad Pitt. När jag frågade om hans nya flickvän så svarade han att "Hon är inte Pamela Anderson". Då kunde jag inte hålla mig. Man får väl ta vad man får..... och passar med. Han såg lite deppig ut. Jag har jobbat lite också.... Trevlig Helg.

Mani....

Jag har börjat spela tetris igen.....
Tetris är ett dataspel från stenåldern som jag upptäckte för cirka femton år sedan första gången. Jag minns att dotter var riktigt mini i den vevan så det måste varit för så länge sen. Nu har ju många dataspel passerat och en del var roligare än andra men inget är ju som bekant likt den första kärleken......
Maken och jag upptäckte spelet samtidigt och på den tiden så hade vi ju bara en dator som var stationär och nästan drogs igång med vev. Spelet fanns på en diskett som vi matade in varje gång vi skulle spela och sen spelade vi...... Men om två personer får samma mani samtidigt och bara en person åt gången har möjlighet att utöva sin passion så är det ju bäddat för trubbel. Vi slogs om att spela, vi blev osams på riktigt, vi ljög för varandra.
Några exemel "gå och lägg dig du älskling så kommer jag snart, jag ska bara borsta tänderna" Fyra timmar senare spelade maken fortfarande... eller när jag ropade att "nu är det mat" och så påstod jag att jag inte var hungrig så att jag kunde spela mitt älskade dataspel när de andra åt. Det var då maken tog det fruktansvärt mogna beslutet. Han tog under stort allvar upp disketten med vårt favoritspel på och bröt helt sonika disketten mitt itu. "Nu älskling behöver vi inte bråka mer, det är inte värt att bli så osams över ett spel". Friden lägrade sig i hemmet tills jag vaknade en natt och undrade var maken var. Smög ner på bottenvåningen och där sitter han och spelar tetris!!!!! Den jäkeln hade gjort en kopia och bara låtsats vara mogen och storsint.  Iallafall nu har jag hittat spelet igen men jag har en egen dator nu så det lär inte bli så allvarligt denna gång.

Funderingar...

Funderingar en tisdageftermiddag......

Hur smakar egentligen kalles kaviar med banan? Måste ju smaka konstigt, men den med ägg var ju rätt ok, så jag återkommer när jag testat.
Jag tänkte åka hem nu och ta det lugnt innan resten av familjen kommer hem. Dottern har nu fått jobb på Mc Donalds, det kanske blir praktiskt. De kanske får ta med sig överbliven mat hem? Eller de kanske har fri tillgång till ketchup och senap? 
Hur kommer det sig att det bara är tjejer som skickar "uppmuntrande mail" till varandra? Såna i kedjebrevsform som man ska skicka till "tio andra fantastiska kvinnor som behöver lite uppmuntran"  eller "skicka till tio kvinnor som behöver en kram" eller "skicka detta hjärta till tio kvinnor så kommer du att få lycka och förstå att du inte är helt värdelös, snälla bryt inte kedjan".
Jag bryter alla kedjor av princip!! Och garvar åt tanken om karlar skulle skicka liknande mail till varandra. Vi är helt enkelt från olika planeter män och kvinnor, det är min åsikt!




Veckans spänning.....

Nu är det snart dags för veckans mest spännande händelse!
På jobbet får vi varje vecka två säckar nytvättade arbetskläder i utbyte mot två säckar skitiga.
Vi har haft problem med vem som ska lasta upp kläderna på hyllor i storleksordning och det har slutat med att alla kläder skitiga som rena har hamnat i högar i mekarnas omklädningsrum.
Nu har vi varje tisdag en lottdragning där alla är med med och vi har lappar med våra namn i en skål.
Sen drar vi en och en och den lapp som blir sist kvar, han eller jag  (enda tjejen ju) får lasta upp kläderna och vika dem ordentligt på hyllan. Att nåt så fånigt kan vara så spännande....  Tjugo personer sitter runt ett bord och är alla mycket engagerade!!!

Tråkiga saker...

Måndag idag....
Helgen var lite tråkig, inte så mycket min helg som alla andras. Jag har iallafall kommit på att har man små barn så är det tråkigaste som finns att putta på dem i gungor, och har man stora barn så är det absolut tråkigaste i hela världen att övningsköra med dem. "Du ska ingenstans, du kommer ingenstans, och alla blir irriterade".  Å andra sidan är det nyttigt att sätta sig på andra sidan av saker....
Jag höll på att gå ut och slå ihjäl bilförare som envisades med att ställa sig precis i arslet på dottern när hon skulle starta i backe. Varför gör man så? Det är ju bara elakt. Men så tänker jag efter och kommer på att jag själv gjort en del vansinniga grejer för att komma om och förbi övningskörare i trafiken. Som sagt det är bra att se två sidor av myntet.

Konstigt....

När man trodde att man hört om alla konstiga fobier .....
Jag har ju berättat om killen på jobbet som har fobi för att handla mat (på grund av vad kassörskorna ska tänka om hans inköp). Dottern har ju aids fobi och själv har jag fobi för post, jag hatar att tömma brevlådan, men nån riktig fobi är det kanske inte. Brorsan tycker att skumgummi är det värsta som finns, han kan absolut inte ta i det. Och maken har ju sin sprutskräck. Men idag berättade dottern om en klasskompis som har fobi för smycken!!! Framför allt för kedjor, halskedjor, hon ryser i hela kroppen när hon ser en guldkedja och hon har stora problem med sin pojkvän som har en kedja runt halsen som hon gör allt för att inte nudda vid.  Den var väl ny iallafall? Sen kom jag just på att jag har en kompis som inte klarar av fiskar, hon går långa omvägar kring fiskdisken för att inte se fiskarna som ligger på isbäddarna, och hon har jättesvårt att bada i sjöar och hav. Och när jag ändå håller på så hade jag en gammal pojkvän med en sån skräck för hajar att han inte kunde nattbada i poolen med mig när vi var på romantisk utlandssemester. Macho ?? Inte mycket.....

Överraskning....

Glad idag....
Morgonen började med att min kompis ringde och talade om att hon bokat två biljetter till melodifestivalfinalen den femtonde mars till henne och mig. Trodde inte ens de gick att få tag på biljetter men det släpptes idag och hon hängde på låset. En mycket trevlig överraskning. Solen skiner och kaffet är varmt och arbetskamraterna verkar vara på gott humör de också. Verkar bli en bra dag idag.

Effektiv...

Oj trött idag.... intensivt just nu, och mörkt och fattigt.
Jag betalade en resa till mamma, dottern och mig själv i början av månaden för ganska exakt halva min lön.
Jag har alltså levt på resterande halva fram till nu och det börjar kännas tråkigt nu. Sex dagar kvar till löning och tjugoen kronor på kontot. Det blir lite mer än sex spänn om dan att slösa upp om man slår ut det.
Antagligen har maken pengar, han brukar ha de så jag lär väl överleva men det är skönare med egna pengar. (shit jag har verkligen I lands problem igen). Kvällen har tillbringats med geografistudier... dottern har prov imorgon, jag har förhört henne samtidigt som jag strök, lyssnade på fotboll på radio och spelade in Heroes, jag passade på att köra diskmaskinen och tvättmaskinen samtidigt också så att jag verkligen skulle känna mig effektiv.. Det ska bli skönt att sova nu.

Imponerad...

Nu är iallafall maken omsedd efter konstens alla regler. Han var mycket imponerad över vår svenska sjukvård, det är ju nämligen så att det är min man som betalar mest skatt i hela sverige (iallafall enligt honom) och han har klagat som fan över den svenska sjukvården och jag har sagt att "du vet ju ingenting om den, du har ju aldrig utnyttjat den" mina erfarenheter är bra iallafall.
Det han var mest imponerad av var hur billigt det var och hur mycket materialkostnad sjuksköterskan la ner på honom (han jobbar ju i bilbranchen räknar allt i reservdelar och arbetstid) .  Hon använde två sterila förkläden, två par handskar och en massa bandage, silicon sprayer och grejer. Han tyckte att han fick mycket för pengarna.

Jobbig helg...

Vilken jäkla helg!!
Här kommer en berättelse om min och makens helg på landet.

Det hela börjar med att vi åker till Coop och köper en ny tvättmaskin. Det är rätt sent vi väntar på att vinden ska mojna det blåser 16m/s och att bära tvättmaskin upp på båt i blåst är jobbigt.  Så när vi väl kommer fram till båten och bryggan är det kolsvart OCH blåsigt och inte nog med det hela bryggan är isbelagd. Vi får börja med att hacka is i beckmörkret, jag vägrar att bära tvättmaskin på en såphal brygga. Det går iallafall ganska bra och vi kommer fram till landet helskinnade och missar bara första låten i Idol.
Dagen efter är det städdag på landet, alla ska hjälpas åt att få upp badbryggor och göra vintersäkert nere i hamnen. Det är ett jäkla blåshål och det är alltid nån brygga som sliter sig på vintern. Det gick på två timmar så det blev ju jättemycket tid över. Maken och hans lekkamrat på landet bestämmer sig för att hugga lite träd med motorsågen och jag ger mig ut i skogen på jakt efter trattkantareller...... Efter en stund i skogen känner jag att jag nog måste hem och kolla tvättmaskinen iallafall, så jag vänder hemåt, öppnar dörren till tvättstugan och möts av tvättmaskinen som inte alls vill vara kvar i vårt hus längre utan har gett sig iväg på promenad, slitit sig från väggen och sprutar vatten precis överallt. Vet inte riktigt vad jag ska göra, springer för att stänga av vattnet (kranen är på andra sidan huset) ringer samtidigt maken och säger med desperation i rösten- du måste hjälpa mig med tvättmaskinen.!! Då han svarar -Jag kan inte just nu gumman jag har sågat mig i benet med motorsågen!!!!!

Jag springer runt huset igen glömmer allt vad tvättmaskiner heter och möts av maken och hans kompis.
Makens gummistövlar är totalt massakerade och brallorna hänger i trasor och känslan när han tar av sig stöveln och innan man visste vad man skulle mötas av vad fruktansvärd. Men jag kan säga så här: Nu vet jag iallafall hur makens skelett ser ut!! Vi lyckas med gemensamma krafter att stoppa blodet och linda ihop honom, tömma gummistövlarna på blod, vrida ur strumporna och placera honom i en stol. Och där satt han sen och vägrade att åka till sjukhuset. Han har ju sprutskräckl!! Status nu söndag kväll: Han är matt, han sover mycket, vi har inte öppnat bandaget och tittat än och imorgon bitti blir det vårdcentralen.

Amsterdam...

Maken ska åka till Amsterdam....på bilmässa
Jaha tänkte jag,  det blir ju trevligt han åker med några från jobbet och några från förra jobbet, jättetrevligt tänkte jag.
Jag och dottern kan kolla på fåniga tjejfilmer och äta mat med mycket vitlök allt är frid och fröjd tills jag säger till dottern att hennes pappa ska åka till Amsterdam och hon blir skogstokig!!!
-Nej du får inte låta honom åka, alla män som åker till Amsterdam gör det för att uppfylla sina pojkdrömmar, du kan inte låta honom åka, M skulle aldrig få åka dit för mig!!!
Inte för att jag inbillat mig att han skulle kolla tulpaner och väderkvarnar i Amsterdam men sååå farligt kan det väl inte vara? Hon tänker väl på Red Light District och Coffe shopsen misstänker jag men vad fan... 
Nej jag låter nog honom åka iallafall, vill han stöka runt så gör han nog det ändå.  Men dottern tänker iallafall inte säga till nån att hennes pappa är i Amsterdam, det är sjukt pinsamt tycker hon.

Förlåt...

Idag har jag slösat med skattebetalarnas pengar... men jag tänkte att jag har betalat så mycket skatt så nån gång får jag väl slå till. Jag bokade en akuttid åt dottern på läkarmottagningen nu ikväll trots att jag visste att det inte var något fel på henne. Hon är ju som jag tidigare berättat hypokondriskt., och nu påstod hon att hennes körtlar var svullna och värkte (vilket kanske inte är konstigt med tanke på att hon har varit förkyld i tre veckor snart) Men för er som inte vet så är svullna körtlar också ett tecken på att aids håller på att utvecklas!!! Så nu trodde hon på allvar att det var aidsen som kommit för att ta henne. Och det var ju vad hon ju på riktigt trodde så det är klart att hon mådde skit. Jag ska åka till landet i helgen och jag ville inte att hon skulle vara ensam hemma med sin ångest. Så akutsjukvården fick det bli. Förlåt alla skattebetalare. Hon var helt frisk, hennes körtlar var inte ens svullna.

Jobbet idag....

På jobbet idag...
Håller på att skicka ut förfrågningar till olika julbord om de har plats för oss någon fredag innan jul.
Jag har lärt mig av misstaget från förra året då jag skrev att det var tjugo killar från en bilverkstad  som ville äta julbord.
Då valde jag att  avsluta mailen med bara BIL AB, istället för BILVERKSTAD AB och vips vad jag fick fler svar då.
Även från ställen där det varit fullt innan. Det är ju egentligen en form av diskriminering.

Har en praktikant på jobbet nu... en liten cool kille på 17 år. Han lyckas att se ut som värsta gangstern i sin arbetsoverall, han bär nån jäkla sjal om huvudet (piratlooken typ) ringar i öronen och ser ut som nån i en amerikansk film som lackar om stulna bilar eller nåt. Han rullar sina egna cigaretter också, funderar lite på om jag ska jäklas och förbjuda honom att röka eftersom han är under 18. Det brukar vara roligt. Jag gjorde det med en liten kille som var 14 förra året. Han trodde att han fick sitta med meckarna och röka öppet på fikarasterna. Men då kom jag, haha och tog ur honom illusionen... "jag har egna tonårbarn och jag tänker inte tillåta att en fjortonåring röker mig i ansiktet bla bla bla, du får gå bakom huset och inte röka i min närvaro" haha makt är kul!!


Tiden tog slut....

Vet inte vad som hände, tiden tog liksom slut.
Men nu är jag tillbaka.
Ett besök hos mamma i Dalarna har hunnits med. Hon är världens sötaste och fullkomligt galen i auktioner.
På kort tid har hon köpt en extra spark, nästan ny, en grön kanot med hål i och en stor jäkla släde som man kan spänna en häst efter men hon ska plantera blommor i den. Men bara hon är lycklig.....
Besökte Mc Donalds i Hedemora på vägen hem. Det är något konstigt med snabbmatsställen utanför stockholm.
En korvkioskmänniska i stockholm har tio ordrar i huvét samtidigt och fort som fan går det, en korvmänniska ute på landet tar det betydligt lugnare och går efter "en i taget principen" Det blir långa köer på det viset. Samma sak på Mc Donalds i Hedemora, det gick lugnt och stilla till verkligen....
Vi har ätit surströmming också, vi blev bara tre stycken till slut. En av mina kompisar kom, drack ett halvt glas champagn och sen ringde hennes man och hon blev tvungen att åka hem (sonen hade brutit armen) men det konstiga var att jag inte träffat kvinnan på ca ett år och under den tiden hade hon ökat i vikt med cirka tjugo kilo (och det är snarare än underdrift än en överdrift) Men ingen sa något....Jag tyckte synd om stolen hon satt på så tjock hade hon blivit, hon vägde nog 90-100 pannor innan. Men ingen sa något.... skumt .
Annars kan jag det mesta om näringsrika sjöar och ekologiska odlingar vid det här laget (dottern har haft stora arbeten i skolan).


Tävlingar...

Jag har börjat med en ny grej. Varje dag ska jag vara med i en tävling på nätet. Det finns så många.... så sjuk många överallt . Jag tänkte att om jag är med i en tävling varje dag så blir det 365 tävlingar på ett år. Har jag då inte vunnit någonting utan bara fått en massa spam, så har jag bevisat att alla tävlingar är en bluff eller hur. (det märks kanske att jag sällan vinner grejer) Idag ska jag iallafall vinna en resa till europa. Igår var det ett hudvårdspaket och i förrgår var det en Ipod nano, röd såklart, man fick till och med välja färg!!! Detta ska bli kul.

Läget just nu...

Inte mycket skrivet på ett tag... Men läget just nu som följer.
Har precis kommit till jobbet, druckit min första kopp kaffe och kollat mailen.
Bråkat med dottern i morse, vi ska inte prata alls på morgonen ingen av oss. Men om alla låter mig vara i fred på morgonen och inte startar smågräl så funkar det. Men inte idag!!  Jobbigt.

I helgen städade jag. Hade en svag förhoppning om att det skulle hålla sig någorlunda till nu på fredag då det kommer fem tjejer hem till mig för att äta surströmming. Men redan två timmar efter städningen kommer makens äldsta dotter med sexårig son och stor hund som hårar och ber oss vakta sina "monster" ett par timmar.  Vi hade precis klippt gräset också så hela huset är nu fullt med gräsklipp och hundhår. Jag fattar inte hur hundägare klarar perioderna när hunden hårar. Jag kan sticka en kofta av håret på köksgolvet!!!
Inte nog med det... dottern tyckte igår när hon var ledig från skolan att hon skulle ha stora bakdagen i köket. Hon bakade bullar, äppelkaka, hon lagade mat och ställde till ett riktigt kaos i köket. Jag måste nu någon dag ta den obehagliga disskussionen om att "det är jättekul att du bakar och lagar mat, MEN om du inte städar upp efter dig så känns det lite som om det kvittar" Hon lagar mat och bakar både på golv, väggar, köksbord och lite överallt helt enkelt. Slutsatsen... stökigt igen.
Sen måste jag få tag på mandelpotatis och köpa surströmming. Man måste alltid köpa en extra burk med strömming eftersom någon kan vara dålig och det är dumt att chansa. Något som maken som åker till landet när festen går av stapeln inte förstår. "Hur fan kan man känna om en burk surströmming är dålig" är hans kommentar.
Och det ligger väl nåt i det.

hits