Gammal....

Uj vad jag börjar bli gammal nu....
Idag gjorde jag på allvar en riktig tantgrej.... jag frågade en tjej i kassan i en klädbutik om hon inte "får ont i huvét av den fruktansvärt dåliga och höga musiken" som de spelade i högtalarna. Hon tittade förvånat på mig och sa kort och gott "Nej". Det är inte bara tantvarning på det, det är TANT med stora bokstäver. Jobbigt.....
Jag har skaffat mig en speciell kasse av miljövänligt material som jag bär med mig i handväskan och som jag tar upp när jag handlar. Inga plastpåsar längre (tant igen)
Jag har dessutom fått höra att jag har tantsmak på godis. Bara för att jag gillar marmeladkulor!!!! Det kan man väl göra? Det har jag iallafall alltid gjort, redan som liten.
Men jag går i barndom också... har börjat äta gröt på morgonen och funderar på att börja lägga pärlplattor igen (som på dagis)men när jag tänker efter så är det ju inte barndom, det är förberedelser för pensionen. Terapi på hemmet och mat för folk utan tänder. Japp det är bara att konstatera.... det går utför.

Snytningar....

Jag var ju i Danmark förra veckan. På kurs om bilar, inte så mycket att säga om det utom att danska är rätt svårt.
Men med på resan var en karl från jobbet, en arbetskamrat, en vuxen man med fru, barn, villa och sommarställe som har en ovana som jag hatar något så fruktansvärt.
Det är så att så fort han har ätit, och det gör han på tyå tre minuter, han försöker sätta nya rekord hela tiden verkar det som, så snyter han sig ordentligt och ljudligt...... sittandes kvar vid matbordet!!!!! Sen tar han sin fulla servett och trycker omsorgsfullt in den under tallrikskanten. Jag håller på att dö på riktigt varje gång. Jag hatar snor och sånt så jättemycket. Vi har arbetat ihop i många år nu och problemet blir ju att om man inte har sagt till från början så blir det svårt att ta upp i efterhand, då fattar han ju att man suttit och lidit i flera år utan att ha sagt något.
Hans snytnigar är allmänt bekanta och omtalade men konstigt nog verkar ingen ha tagit upp det med honom. Det gäller att äta snabbt när man lunchar med honom för efter tre minuter försvinner matlusten det vet man. Tricket är att gå iväg lite tidigare om man har samma luchtid så man hinner lite längre. Han har en helt normal fru så jag fattar inte varför hon inte sagt något, jag skulle slagit ihjäl maken om han ens nös vid matbordet tror jag, men jag är som sagt rätt känslig när det gäller snor. Iallafall i Danmark..... han var dessutom förkyld.... ni kan ju föreställa er..... flera servetter förbrukades under varje måltid och jag skämdes ........

Flummiga funderingar....

Läste någonstans att man skulle räkna upp saker man är bra på.  Och så började jag att fundera på vad jag är bra på egentligen och det är fan inte mycket och framförallt det jag är bra på är sjukt onödiga grejer.

Jag är bra på att stryka, det är ju iallafall en bra kunskap, snabbt och bra blir det.

Jag är onödigt bra på kändisar, vilka filmer de varit med i, vem de är tillsammans med  och sånt (till vilken nytta?)

Jag är bra på grammatik... jag kan ta ut satsdelar, komparera adjektiv, bestämma ordklasser, vet vad adverb, pluskvamperfet, infinitiv, och reflexiva pronomen är för något utan att behöva tänka... (har inte mycket nytta av det heller.)

Jag är bra på att hålla andan, och bra på att simma (det kan ju vara bra om jag skulle hamna i sjönöd)

Sen är man ju småbra på en del grejer men detta är vad jag anser mig vara över genomsnittet bra på.

Yrke jag skulle kunna få med de kunskaperna är kanske barnflicka på lyxyacht!! Jag tänker mig att jag skulle kunna lära kändisarnas barn (som jag ju vet allt om) att böja verb och sånt och dessutom kunde jag ju stryka deras kläder och skulle de ramla överbord kunde jag ju rädda dem... fan vilken bra idé.. .... Nej detta börjar bli alldeles för flummigt. Får skylla på att jag gick till jobbet idag och kroppen och hjärnan befinner sig nog fortfarande i chock....

Sömnbrist....

Mysigt med söndagar...
Den här har varit riktigt bra hittills. Vakande av mig själv, frukost i lugn och ro.
Natten var värre, dottern ringde och frågade om jag var vaken (klockan tre på natten!!) jag sa "Nej jag sover". Hon svarar "ok det är lugnt, skulle bara kolla, ska möta M om en kvart men jag går det är inga bekymmer" Jag lägger mig ska precis somna när jag i huvudet går igenom vilken väg hon måste gå för att komma dig hon ska  från där hon är.. Och sen kan jag inte sova.... går upp... hämtar henne, släpper av tre av hennes kompisar, plockar upp pojkvännen och somnar om... när jag blir väckt igen!! Av dottern som talar om att pojkvännen måste gå på promenad. "Jaha... och???" Hör hur ytterdörren stängs... försöker somna .... börjar tänka... "oj de kanske är osams, hon kanske ville ha tröst eller nåt" upp igen.... letar efter dottern.... försvunnen!!! Ringer henne. Då visar det sig att båda två är på en nattlig promenad.... Cirka halv fem vaknar jag igen av att de kommer hem. Men sen fick jag sova och hon har precis lagat en fantastisk söndagsmiddag till mig och maken så hon är förlåten för min taskiga nattsömn.

Fredagens inköp.....

Lördag kväll....
Ensam hemma tittar på speedway på tv och har det i stort sett ganska bra.
Jag och dottern var iväg och köpte en dildo igår!!! Hennes kompis fyller år och enligt dottern så var det precis vad kompisen önskade sig. Men hon vågade inte gå själv och frågade om jag kunde följa med... (i vissa lägen ångrar man att man pratar om allt med sina barn) Jag ställde iallafall upp och vi åkte till det stora köpcentret där de precis invigt en affär med sexsaker och sexkläder och allt möjligt.  Den invigdes förra helgen med sexrådgivaren Katarina Janoush (stavningen?) bakom disken, men igår var hon inte på plats.
Vi går in och dottern blir tyst som en mussla så jag säger väl till den tjusiga kvinnan i affären att vi skulle vilja titta på en dildo..... (kändes väldig skumt) men försäljaren tog oss på stort allvar och tog fram en C-formad pryl och sa "den här är väldigt populär den stimulerar g-punkten också" (då trodde jag dottern skulle dö....)  näe sa jag vi hade nog tänkt oss nåt mera realistiskt. "Hur gammal är personen som ska använda den då?" frågar sexmänniskan. Jag svarar att hon är sjutton år och expediten säger "ahaaa en nybörjare!!"  Vi fick iallafall en lång föreläsning om sexleksaker och hur de används och till vad och var på kroppen och till slut slappnade även dottern av och det var riktigt intressant. Vi köpte en som vibrerade och var rosa med glitter i !!! Och eftersom den kostade mer än tvåhundra spänn fick vi "stora boken om orgasmer" på köpet. Vilket klipp!!!!

Status....

Status just nu...

Har lunchat med en mycket deprimerad arbetskamrat. En tjugotreårig bilförsäljare som har blivit bedragen på värsta sätt av sin flickvän. Hon har kört med dubbla killar sedan i maj och han har för en gång skull hållit sig i styr och varit så snäll och kär och uppoffrande som bara en nykär pojke kan vara. Bara det att han har följt med och sett på tjejen i frågas lillasysters ridtävlingar säger en del om hur kär han är..
När man konstaterar att det är "en fnurra på tråden"  så säger han bittert att "hela jävla symaskinen har exploderat".

Jag ska åka till Danmark om en timme. Gå på kurs, inget roligt. Bara arbete, utanför Köpenhamn mitt ute i ingenting. Tillbaka fredag morgon.

Det går inte bra för våra muslimer och deras ramadan. De fuskar!!!!! Smygröker och äter glass, jag har sett dem!!!

Ödet?

Ibland undrar jag om inte nåt eller nån styr ens handlingar....
En kille på jobbet skulle visa en bild på sin lillebror för mig, han är nitton år och nybliven singel och han tyckte att han skulle passa bra ihop med min dotter och ville att jag skulle lägga ett gott ord för honom. Nu är ju inte dottern singel så just det var inte aktuellt för tillfället men på samma bild som lillebrorsan sitter massa andra killar och jag pekar på en av dem, han är inte snygg, han ser ingenting ut egentligen och frågar "vem är det?" Och får till svar: "det är ju min kompis som är ICA handlare" Snubben är alltså chef över en Ica butik, dottern söker nytt jobb med ljus och lykta och tydligen är killen på jakt efter personal!!!  Jag fattar inte varför jag pekade på killen, eller varför jag överhuvudtaget undrade vem han var bland alla på bilden. Som om jag var styrd liksom....

Ikväll....

Ikväll har vi pysslat med makens favoritsysselsättning.... åka till sopstationen!!!
Oj vad han är lycklig när vi gör saker tillsammans. Andra män vill kanske äta middag och dricka vin med sina fruar, min make vill tillbringa kvällarna med att slänga saker på sopstationen. Han har till och med införskaffat en liten lastbil så att vi ska kunna slänga riktigt mycket saker.
Idag var bilen full med resterna av de åtta träden. Och halv åtta en vardagskväll var det full fart på sopstationen, tydligen tillbringar fler par mysiga kvällar bland sopor och skräp.

Sen blev det ju Idol... och det är ju samma tankar som slår mig som åren innan. "Har barnen inga mammor eller pappor?" De stackars stackars barnen som blivit itutade att de är så perfekta och så kommer de ut i den riktiga världen och blir besvikna.


Helgen som gick...

Det är skumt att när det är helg och man är ledig har man inte tid att skriva nåt, men tillbaka till lugnet när man jobbar...då finns det tid.


Helgen var intensiv, började med teaterbesök på torsdagen, firmafest på fredagen  där jag hade så bråttom när jag skulle gå att jag tog omaka stövlar på mig. Gick omkring med dem hela kvällen och natten och upptäckte det först morgonen efter, sån är jag .... inte mycket för detaljer.
Födelsedagskalas på lördagen och fällning av åtta träd på tomten på söndagen. Grannens son håller på att bli blind, han är trettiofem och bor hemma på övervåningen och träden på vår tomt skymmer tydligen hans ljusinsläpp som han behöver mycket av. Problemet blev ju att vi som ser skapligt nu har en jäkla koll på varandra. Åtta träd mot grannen skapar trots allt ett visst insynsskydd.

Mat...

Så var det då ramadan....

Vi kommer att ha svältande röksugna muslimer omkring oss på dagarna.
Det är naturligtvis jobbigare för dem än för oss men man blir ju rätt tjurig när man inte får mat och denna gång får de inte äta förrän vid 20:00. Då solen går ner.
Bättre var det när ramadan var förlagd till november, då fick de ju käk vi 16:00 tiden. Vad händer om ramdan ligger kring midsommar? Herregud då får de ju aldrig käka!! Måste forska på detta.
Hann inte med frukost i morse och det känns som en hel evighet tills klockan blir tolv och det är ju mindre än två timmar bara. Tänker mig tanken att inte få äta förrän klockan åtta ikväll!!  Det skulle vara sjukt jobbigt, jag skulle förmodligen dö.

Barnkalas...

Jag: Varför dog dinousarierna?
Viktor 5 år: För att det ramlade stora stenar från luften i huvet på dem.
Jag:Varför ramlade det stora stenar från luften?
Viktor 5 år: (djup suck) För att dinosaurierna skull dö!!

Jag: Vad gör man när man gifter sig?
Vikor 5år: Man pussas.
Jag: Hur blir det barn då?
Viktor 5år: Man gifter sig.
Jag: Varför gifter man sig?
Viktor 5 år (djup suck igen) För att få barn.

Jag: Är det nån skillnad på tjejer och killar?
Viktor 5år: Nej!
Jag: Så du är som en tjej?
Viktor 5år: Nej!
Jag: Vad är skillnaden då?
Viktor 5år: Tjejer har smink.

Jag: Vem är George Bush?
Viktor 5år: Jag vet inte.
Jag: Tror du att det är en orm?
Viktor 5år: Nej det är en leopard.


Jag var på barnkalas igår!!!


Annars idag....

Annars idag....
Hittade 098,099,100 och 101 i mitt sökande efter nummerplåtar (nytt rekord)
Köpte pojkleksaker till brorsans son som fyller fem. Han önskade sig star wars lego och Transformers gubbar.
Jag som faster köper alltid de coolaste leksakerna,  jag är en begåvning när det kommer till leksaksköpande.
Annars har jag köpstopp just nu, . Jag har varit extremt slösaktig denna månad (men man får vara glad att jag inte varit lösaktig, haha)
Imorgon kommer mamma till stockholm.... får hoppas att hon fått av sig foppatofflorna, mamma, hennes man och hunden ska sova över hos oss. Jag saknar verkligen mamma och gillar inte alls att ha henne i Dalarna.
Min bil är på verkstad, kör makens jättestora V8 Buick och det känns som att sitta i ett vardagsrum och köra, dessutom känner jag mig som värsta miljöboven. Jag som slutat med flaskvatten och allt.

Dagens dilemma...(vilket fult ord)

Jag är emot olaglig nerladdning av musik och filmer. Jag anser att det är likvärdigt med snatteri och jag hatar snatteri. Jag har jobbat flera år i butik och att jaga tjyvar var en stor del av jobbet. Min dotter hade egentligen bara två regler när hon blev tonåring.... snatta inte och svara alltid i mobilen. Men.........
Så guidade dottern in mig på Pirate Bays hemsida igår och visade mig möjligheterna, visade vad jag tydligen kunde ladda ner utan att det kostar någonting och utan att någon kan sätta dit mig heller påstår hon.
Alla filmer jag ville se fanns där, riktigt nya filmer, all musik, ljudböcker. Jag har inte laddat hem något än men jag måste säga att detta är ett moraliskt dilemma som har tagit upp stor del av mina tankar idag.

Bröllop...

Så var vi då på bröllop i fredags...
Jag gick en medelväg och tog på mig klänningen jag gifte mig i, den är i allafall lång men kanske något somrig. Ljusgul är den och rätt fin, sen hade jag en sjal också över axlarna för att vara på den säkra sidan.
Jag hade kunnat ta på mig vad som helst visade det sig sedan. Den lilla svarta hade funkat perfekt men det är en annan historia.
Det var hög musik, det var fruktansvärt hög musik hela tiden. Konversation var omöjlig.... Det kom in mat hela tiden och när vi ätit i tre timmar kom huvudrätten. Shit vad jag var mätt.
Klockan ett på natten serverades tårtan, fem våningar och därefter skulle gästerna hänga guld på bruden!!  Just i det ögonblicket hade jag också velat vara brud. Hon var så full av smycken att det var ett under att hon kunde stå upprätt. Sen ännu mer musik och dans och absolut ingen alkohol, men på det hela taget ändå en trevlig fest.

Förlåt...

Jag har gjort  något konstigt...

Brorsan berättade att hans tioåriga dotter hade i läxa att göra tåhävningar. Hon är gymnast och har fått ett träningsschema med övningar att göra varje kväll.
I läxan ingick tåhävningar 2x50 gånger. Brorsan berättade att han hade provat övningen och sa att efter 30 stycken blev det jobbigt, de sista 20 var smärtsamma men att om man sedan väntade 2 minuter och gjorde nästa vända med 50 stycken så kändes det inte alls. Värt att prova tänkte jag, hur jobbigt kan det vara?
Mycket riktigt efter 30 stycken upp och ner på tårna så krampade det ordentligt i vaderna men som han sagt så blev de följande 50 en barnlek.. End of story kan man tycka. men...... dagen efter..... och idag..... jag kan inte gå!!!!!

Mina stackars vader som var totalt ovetande om vad de skulle bli utsatta för straffar mig nu hårt.
Jag har två stenhårda knölar i varje vad och jag går som en mycket gammal människa, det gör så förbannat ont att jag har börjat gå på tå när ingen ser, varje steg är en plåga och jag tycker mycket synd om mina vader. Förlåt... ni har alltid ställt upp för mig, det var dumt och onödigt av mig ... jag är jätteledsen. Ska aldrig göra så mer....

Dagens läge....

Var på jobbet klockan sju imorse...
Trodde att det var mycket trafik när jag vanligen åker, det var ingenting mot alla som är på vägarna en timme tidigare. Trängselskatt my ass!!!! Vad hjälper det?

Efter att ha ätit eller rättare sagt inte ätit har jag denna vecka gått UPP 2 hekto!? Men hallå... jag slutar nu att försöka, jag återgår till min vanliga diet på chips, polly och tunnbrödsrullar med räksallad och är lycklig och accepterar min vikt på 59,4kg. Det kunde varit värre jag har iallafall försökt. Kanske gör ett försök att röra på mig istället men det får bli en senare fråga. Nu ska här frossas!!!

Letade klänning igår till det tunisiska bröllopet på fredag....
Det är bara att konstatera att jag och långklänningar inte är en bra kombination.... Jag ser helt enkelt fruktansvärt löjlig ut, och framför allt så känner jag mig som ett stort skämt... Det blev en klänning, alldeles för dyr, strax nedanför knäna, jättesnygg och kan användas vid fler tillfällen. Men absolut inte passande på ett muslimsk bröllop.
Shit vad ska jag göra? Snygg eller rätt??


Bra dag....

Vissa dagar är bättre än andra....

Man vaknar utvilad, man ser inte grotesk ut i spegeln, man har en bra hårdag.
På jobbet är alla glada, kaffet gott, problemen lättlösta, kunderna nöjda, budkillarna jättesöta, kaffet gott (igen)
Lunchen var god, man är inte hungrig, regnet öser ner men det är bara mysigt.

Varför är vissa dagar såna? Är det hormonbetingat eller är det "ringar-på vattnet-principen" (jag är glad, du blir glad, vi blir glada, alla blir glada). Det är konstigt för idag har inga andra förutsättningar än någon annan dag den bara känns så mycket bättre än till exempel igår. Som inte var någon dålig dag bara inte lika bra...


Kolmården...

Reflektioner från Kolmårdens djurpark

Om  du ska åka dit, se till att alla i sällskapet har pigga ben och är över femton år.
Barnvagnar och skrikiga barn går bort helt.  Det är väldigt kuperad terräng. Vi var där förra veckan jag och sjuttonåringen och det var en helt perfekt dag. Men annars var de flesta som var där morföräldrar med sina barnbarn som tog hand om barnen innan dagis och skolor drog igång. Jag har sällan sett så många lidande pensionären på samma ställe.

Apan Enzo måste få en kompis... han bor ensam med mamma, pappa och en moster eller nåt  och de är inte så sugna på att leka med honom det blev riktigt sorgligt när man såg de glada chimpansbebisarna i hagen brevid som hade massor av kompisar att leka med. Varför kan inte Enzo få leka med dem?

Delfinfamiljen måste också fixas till, som det var nu på delfinshowen så fanns det bara en stjärna och det var djurskötaren Therese. Hon gjorde fler konster är alla delfiner tillsammans.

Roligt hade vi iallafall... klappade hajar, rockor, getter och grisar... bara en sån sak.


hits