Nytt liv...

Livet med barn med körkort är annorlunda. Hon blev ju inte vuxnare bara för det, bara mer saker att stöka med.
Imorse står jag färdig med skor och jacka på redo att åka till jobbet. "kan jag få bilnyckeln, du hade bilen sist!"
Och jag får till svar: "nja.... det är just det som är problemet, jag vet inte var den är!!" Jag fick ta reservnyckeln, men jag antar om bilen är hemma så är väl nyckeln också det någonstans.
Annars har jag firat att ramadan är över för iår. I morse hade muslimerna på jobbet med sig speciella ramadan-slut-kakor som fick mig att få en sån sockerchock att jag förmodligen aldrig vill äta godis mer.

Cirkus...

Cirkusmorgon..... Dottern var ute igår, så när jag väcker henne så är hon på ett uselt humör, jag väcker henne med framdukad frukost och jag tycker inte att nån som får frukost framdukad har rätt att vara arg. Till saken hör att hon äntligen klarade körkortet i förrgår så man tycker att ett ständigt leende borde vara på sin plats. Men nu är hon upprörd över att hon inte alltid får låna min bil, men jag är ju idrottsskadad i foten ju, och kan knappt gå. Hon var arg iallafall både på mig och sin pojkvän så jag skickade upp henne på rummet och sa åt henne att inte förstöra min morgon, och hans (som om hon var tretton igen typ) Under den här tiden hinner maken ner i duschen före mig... och den mannen kan duscha, han tvättar varje tå separat, klipper tånaglarna varannan dag och är väldigt ordentlig och det tar sjukt lång tid. Så efter lite strykning, tvättning och plock i diskmaskinen är det äntligen min tur.... när jag kommer upp så har dotterns pojkvän blivit magsjuk och spyr som en räv... Det tog tid att komma till jobbet idag. Jag gick upp sju och klockan är nu nästan halvtio.

Jobb

Vi söker en reservdelsman på jobbet. Vi har lärt oss av bittra erfarenheter att bara för att du kanske har rätt bakgrund och rätt utbildnng behöver du inte vara rätt person så vi är rätt flexibla med våra krav på eventuell anställd personal. Vi har egentligen bara två krav:Körkort och intresse av bilar. Annonsen kom in på platsjournalen igår eftermiddag och vi är bombade med människor som vill arbeta just här och nu. Jag har tillbringat en timme med att läsa ansökningar och jag slås av samma sak som slår mig när jag tittar på Idol: Har människor ingen självinsikt överhuvudtaget???? Det är ju sanslöst... Vi har fått ansökningar från tjejer och det är ok, men tjejer som skickar värsta utvikningsbilderna på sig själva och skriver att deras största intresse är SKOR?! men att de för den delen inte är rädda att få skit under naglarna?! En kvinna från Kazakstan som aldrig har arbetat i sverige överhuvudtaget, inte kan svenska är 36 år, utan körkort! Och killarna som söker är nästan ännu värre. Är det så att folk är desperata och söker vad som helst eller vad är det frågan om?

Kul med djur!

Har lite kul med min nya inlånade hamster....
Skickar bilder till brorsan med familj som är på semester, bilder med händelser ur deras hamsters nya rika liv.
I förrgår la jag upp en bakgrundsbild på en vy av de egyptiska pyramiderna på laptopen, ställde en bricka med sand på tangentbordet och satte hamstern framför. Resultatet blev "Hamster också på semester i Egypten". Igår placerade jag hamstern i stekpannan ovanpå lite grönsaker och potatis och tog ett jättefint kort. Ikväll tror jag att jag ska försöka placera henne i en miljö av alla små spritflaskor man köper på flygplanet och lite drinkparaplyer.

Skadad!

Jag har fått min första idrottsskada!! Det betyder ju att jag faktiskt har idrottat!! Jag är såååå stolt.
Det är foten som fått sig en släng av skada. Den är förmodligen överansträngd av allt mitt powerwalkande, men det gör faktiskt ingenting. Jag ska gå till en sporthandlare som säljer skor och köpa mig ett par riktigt proffsiga walkingskor. Och jag kommer att kunna svara JA på frågan om jag går mycket. Fattar nu precis hur Kallur och Olsson känner sig. Idrottsskador är inte att leka med. Jag måste ta det lite lugnt nu. Jag har tränat för mycket!!! Vem hade kunnat tro det?

Kallt...

Livet med hamstern går jättebra. Hon bits inte alls utan känns som hur harmoniskt och ofarlig som helst. Vi borde bli djurtämjare. Annars kör jag första dagen i långkalsonger idag!! Känns lite tidigt men jag sitter precis brevid en stor öppen garageport som måste vara öppen hela tiden. Jag kan dessutom inte gnälla för mekarna måste ju vara ute precis hela tiden men fy fan vad jag fryser. Den 29 får vi iallafall ordning i verkstaden och allt ska vara iordning och vi kan stänga ytterdörren. Annars undrar jag vart sommaren tog vägen? Den gick väl alldeles för fort iår? Men jag gillar hösten så det är inte hela världen. Jag dricker te och tänder ljus och glömmer att jag har en trädgård vilket är skönt.

Hamster....

Jag passar just nu en liten dvärghamster! Världens minsta lilla råtta. Jättesöt men livsfarlig, hon bits tydligen.
Dottern har lovat ägarinnan det vill säga min brorsas dotter att hon kommer att vara tam och snäll på en vecka, de har åkt på semester och under den tiden ska vi få pli på hamstern är det tänkt. Vi har nu börjat så smått med kognitviv beteende terapi på henne (råttan alltså) och vi får se hur det går. Det känns som vi har ett hårt jobb framför oss. Men hittills har vi fått en positiv respons på vårt arbete och hon kommer när vi knackar på burgallret trots att det är mitt på dagen och hamstrar sover då. Så den lilla råttan verkar svara på behandlingen. Annars får vi väl helt enkelt slipa ner tänderna på henne.


Trååååkigt....

Men vad jag har det tråkigt idag.....
Inte ens en ny häftapparat och en alldeles ny skrivare kan få idag att kännas roligt.
Jag har absolut inget att göra just nu alla papper som jag väntar på ligger på någon annans skrivbord. Solen skiner ute och jag har hur mycket roliga saker som helst att göra hemma, det känns som väldigt slöseri med bra tid att sitta här.
Ska på sex års kalas ikväll det ska bli roligt och sedan har jag den vanliga helgproblematiken.... till landet eller inte?
Maken åker för att gräva med sin grävskopa och dottern är hemma för att jobba och båda två vill att jag är med dem. Jag får dela på mig igen känns det som. Fredagkväll hemma och lördagkväll på landet får det bli så att alla blir nöjda. (utom jag då!)

Vanligt beteende?

Känsliga läsare får ursäkta eftersom jag verkar ha hakat upp mig på att skriva om toaletter men det är så att det ligger mig rätt nära just nu. Vi har ju en verkstad som brann upp i april. Nu börjar det bli ordning igen men fortfarande är det en del grejer som saknas. Bland annat har jag inget innertak på mitt kontor, och mitt kontor ligger precis i anslutningen på vår just nu enda toalett som inte heller har något innertak. Denna toalett som delas av oss 16 på verkstaden och ungefär hundra byggarbetare. Att kalla det lyhört är en underdrift så jag hör ju ett och annat jag inte vill minst sagt. De flesta verkar veta om min närhet nu så det har blivit lite diskretare ljudnivå på händelserna där inne men vad som förvånar mig nu på sista tiden är hur många som använder sin "sittning" på toaletten till att ringa upp gamla kompisar och prata en stund samtidigt som man uträttar sina behov!! Pratar om väder och vind och vad som händer i helgen och helt vanliga saker för att fördriva tiden.... Visste inte att det var ett vanligt beteende bland karlar men nu vet jag.

Bevis!

Tror att jag för första gången i mitt 43 åriga liv har fått kondis!!! Jag har ju gått låååånga snabba promenader varje dag i över två veckor nu och dessutom har jag slutat röka på riktigt och igår kväll höll jag jämt och till och med snabbare tempo än min 25 åriga kompis i ett elljusspår!  En timme och hon flåsade och inte jag!! De som känner mig vet nu att om jag kan få kondis så kan alla få det! Så det finns faktiskt hopp för alla, det är nu bevisat!


Tråkigt...

Sitter på jobbet med mitt kaffe och känner mig lite ledsen...
Jag tror att dottern och hennes pojkvän inte har långt kvar på sitt förhållande och det känns mycket sorgligt. Jag har ju haft honom i huset i två och ett halvt år nu och det sätter ju sina spår. Jag tar nästan mer hand om honom än jag gör med dottern. (hon är ju lite mer mogen och ansvarsfull, vilket förmodligen är anledningen till att det är på upphällningen). Men det känns ju som om ett av mina egna barn försvinner....Han är världens snällaste kille och har varit underbar mot dottern men de har verkligen inte utvecklats åt samma håll. Han säger att hon inte är likadan som hon var när de blev ihop men herregud hon var sexton nyss fyllda då och gick i högstadiet. Nu går hon sista året i gymnasiet och det händer en del med tjejer framförallt då. Han däremot är fortfarande 16-17 i huvudet trots att han fyller 20 nästa månad.


Små blåsor...

Helgen över och jag var en bra barnvakt. Det enda problemet med brorsans ungar är att de förmodligen borde undersökas för små blåsor och slappa tarmar.
Jag gick på bio med barnen iallafall trots att det är ett lättköpt sätt att göra sig omtyckt, under filmen fick jag följa med på toaletten TRE gånger. Sedan gick vi på restaurang med dotter och dotters pojkvän och först fick barnen sin mat  och åt med god aptit. När det var dags för vår mat och jag preis skulle ta första tuggan, då blev pojken bajsnödig och flickan kissnödig. Lång kö på toaletten och kall mat...... sen blev killen bajsnödig igen!!!!!" Men då förbarmade sig dotterns pojkvän och tog hand om det så jag fick äta klart.

Barnvakt

Det är inte så tacksamt att jobba med bara karlar ibland... Här kommer jag till jobbet, nyklppt och fin och med en helt ny totalt personlighetsförändrande lugg, och inte en käft märker nåt. Jag ser ju helt annorlunda ut idag!!! Suck

Ska passa brorsans två barn på lördag. Sex och tio år gamla... jag har svår ångest... Vad ska vi hitta på? Bio känns lite lättköpt, jag vill hitta på nåt orginellt istället men jag har inte bestämt mig för vad det ska bli. Det ska ju vara roligt när faster kommer på besök! Faster låter elakt tycker jag, skulle hellre velat vara moster men då hade ju brorsan blivit tvungen att bli syrra och det vill jag inte.


Trött

Börjar bli trött på min arbetsplats nu. Vi är snart klara för återöppning av vår verkstad som brann ner, eller upp och det kryllar av byggjobbare. Precis hur många som helst. Och de dricker upp allt kaffe, de bajsar på vår enda toalett, de stjäl fikabordsplats och jag vill vara ifred......
Apropå enda toalett så funderar jag över en sak. Och det är hur handdukar kan bli smutsiga? Man tvättar ju händerna, sen torkar man sina RENA händer på handduken eller? Våra handdukar på vår ENDA toalett som jag delar med 100 byggjobbare hänger som blöta svarta trasor längs väggarna.

Landet.

Morgon på jobbet! Jag har nu gått till och från jobbet i två dagar, jag är så duktig!!!
Kilona rasar men från fel ställen, jag vill väl inte bli av med fett från ansikte och bröst heller?? Synd att man inte kan bestämma! Eller kilona rasar förresten?! Två kilo har det blivit.
Var på landet i helgen, eller arbetslägret som jag kallar det nuförtiden. Och mitt ialltihop när maken hade fått ut mig i vedhögen och vi skulle stapla ved så kommer våra nya grannar, ett par bögar som har tummen mitt i handen och behövde hjälp av maken med nån lampa eller kran eller vad det nu var. Maken är deras gud tror jag... iallafall så satte jag snabbt på kaffet och sedan satt vi heeeela eftermiddagen och fikade och pratade om livets  allvar och förbränningstoaletter, och jag slapp jobba. Bränntoaletter är en ny grej som funkar så att man sätter i ett typ av melittafilter i toaletten, gör vad man ska, stänger locket, trycker på en knapp och sen brinner hela skiten(eller urinet) upp!!! Mycket smart. Problemet är att det sen tar sjuttio minuter att förbränna bajs och fyrtio minuter för kiss med en himla massa watt. Så ett snabbt överslag så skulle det kosta 4,50kr för varje besök och det skulle bli rätt mycket pengar en midommarhelg. (Ej inräknat inköpet av toan som går på 30 000kr) Jag tyckte det var värt men inte maken.

hits