Varför blir det sånt kaos...

Så fort vi ska göra något i vår familj blir det lite annorlunda..... jag tänker på födelsedagskalas som urartar till rena cirkusföreställningar och andra sammankomster som inte blir så normala som jag tänkt.
Jag planerar ordentligt och  städar hela huset, gör fint och donar och sen kommer de......
Min släkt med tillbehör... de stormar in, kastar jackor och skor och små hundar i min nypyntade hall, de kommer på att barnen vill nog inte ha maten JAG tänkt bjuda på och ställer sig glatt och steker korv och kokar spagetti.  Allt under glatt och HÖGT stojande.
Dotterns konfirmation blev en sån tillställning. Med början redan i kyrkan då vår bänkrad var fylld med hela släkten, den minste kusinen tappade sin gula traktor i golvet tusen gånger, jag gjorde pappersplan till fyraåringen av psalmpapper, dotterns pojkvän lärde också fyraåringen att göra djävulstecknet (i kyrkan) suck... dessutom fick vi ett skrattanfall under uppläsningen av "veckans döda" då jag fick för mig att "fröken Signe Julbord"  hade avlidit och skickade det vidare.  Vi drog även igång orgeln av misstag under  en bön. Och väl hemma igen .... det sedvanliga kaoset plus att dottern glömt att berätta att hon bjudit nio klasskompisar extra kvällen innan.
Men roligt har vi och jag älskar min familj men det blir aldrig som jag planerat.

Ballongflyg

ballongSå har jag då överlevt ballongflygningen... inte visste jag att man inte kunde styra skiten, for iväg i god fart på tisdagskvällen och landade på en stubbåker full med mygg och stora hästar med ilskna hästtjejer flera timmar senare. Det var tydligen konstiga vindar och bönderna är tydligen mycket aggressiva och fientliga mot oss ballongfarare. Så man kan inte bara landa på vilken liten plätt som helst. Men ner kom vi i mörkret och döpta i champagne bland myggen blev vi ocskå. Och rätt häftigt var det.


Vem tror på sånt ?

Min mans äldsta dotter gick till en "spåtant" idag, lite på kul för att sätta dit sina arbetskompisar som bestämt hävdade att denna kvinna verkligen verkade veta vad hon talade om...

Spådamen ville ha frågor ställda till sig och när dottern inte ville ställa frågor konstaterade hon att dottern var : 11 år yngre än hon verkligen är, att hennes nuvarande pojkvän är utländsk och otrogen, pappan till hennes barn är dessutom pappa till en massa andra barn och utländsk (hon pratade engelska med båda två) att hon var arbetslös men städade ibland på dagis och att hon var gravid.....allt detta vär så långt ifrån verkligheten man kan komma , inte ens i närheten...

Vem tror på sånt ?

Hur kan man betala för skiten ?


Klonad hemmapappa

Träffade en ex pojkvän idag... väldigt ex . (jag har varit lyckligt gift mycket länge) Iallafall... han var förbi på jobbet och visade upp sin ettåriga dotter och berättade hur mysigt det var att vara hemmapappa, han visade hennes tänder, att hon kunde klappa händerna och nästan gå...

Inget konstigt med det egentligen, men om man känt honom från början så är var det ungefär som om ......(jag kan inte komma på nån bra liknelse) men det är den minst tänkbara personen i världen som skulle gulla med sitt barn, framför andra människor. Helt sjukt var det, som om han var klonad. Men lugnande på nåt sätt. "Alla kan ändra sig"  "Det finns hopp om mänskligheten"

Det tar bara längre tid för vissa.


vad har jag gjort henne ?

båtDet finns en kassörska i min Ica butik som hatar mig...en liten tjej, tonåring förmodligen och jag vet inte vad jag gjort henne.

Hon sitter alltid i kassan längst in där jag måste ställa mig för av någon anledning så har de mitt snusmärke enbart i den kassan. Hon hälsar inte... hon tar mina prylar och slänger iväg dem så att det tjongar i disken. Och jag står som ett fån och bara stirrar... Mot kunderna efter eller före är hon demonstrativt jättetrevlig. ... Jag har tagit med mig dottern också så att jag har bevis på galenskapen... Men jag tycker samtidigt att det är lite kul.. "vad kan jag ha gjort som har gjort denna lilla tjej så fruktansvärt upprörd ?" Det har pågått i snart ett halvår. Nångång ska jag ta reda på det....


hur gör de ??

Jag har läst att de nu håller på att utbilda "spermahundar"...

Precis som "ledarhundar" och "bombhundar och sånt....

Syftet är väl att sätta dit våldtäktsmän eller ?? Men min fundering är....

Hur fan tränar man dessa hundar ?? Var får de själva "övningssperman" ifrån ? Jag får jättemycket underliga bilder i huvudet... ha ha ha


det är inte värt att ha semester...

När jag kom till jobbet idag. första dagen efter en månad så hade jag väntat mig pukor och trumpeter, "hej vad kul och se dig"  "välkommen tillbaka " och sånt. (gärna med välkomst tårta också)....

Men ... jag var helt själv, det var alldeles mörkt, inga bilar på parkeringen och en gubbe stod lite mystiskt på en stege och målade lite lojt (värsta Twin Peaks stämningen)

Alla hade under semesterperioden flyttat till vår andra terminal ...

Ok tänkte jag... lite kaffe på det här så blir det väl bra och effektivt utan massa störningar (positiv som jag är !)

Men .... de hade skruvat ner kaffemaskinen och tagit den med sig också !

Då höll jag på att börja grina på riktigt, helt ensam och inget kaffe. Hade jag skitit i att ta semester hade jag kunnat försvara kaffemaskinens existens på mitt arbete... Fan vilken skitdag !!!!


Därför är det skönt att det snart är höst....

Man slipper all jäkla grillning. (jag tycker att det har blivit nån slags tävling om vem som kan grilla konstigast och med mest finesser, för att jäklas på båtresan grillade vi falukorv)

Man slipper all sprit.. (varför ska man nödvändigt trycka i sig massa alkohol redan på förmiddagen bara för att solen skiner)

Myggen försvinner, (så även flugor,getingar och ormar)

Man kan tvätta sig som vanligt folk (inte stå i kallt vatten till naveln och försöka skölja schampot ur håret, för att det är så mysigt med morgondopp)

Man kan läsa en bok inomhus med gott samvete,( utan att svettas i en solstol och ha glömt solglasögonen)

Man kan sluta äta "kall mat" typ sallader och denna jäkla rostbiff (och ägna sig åt varm god mat istället)

Och till sist vinterkläder och höstkläder är mycket roligare att köpa än små linnen och skit.

SÅ... det var mitt försök att trösta mig själv för att jag bara har en vecka kvar på semestern.

 


Tillbaka från sjön..

blommor Jaha... då var sommarens resa utförd. Vi åkte båt tre familjer, och i år var det Mälaren som gällde. Mycket regn och en burk med daggmask som ruttnade i båten vilket gjorde att vi trodde det var läckage på toaletten och mannen gjorde sig beredd att montera bort hela "skiten" haha.

Femtonåriga dottern var med och även dottern till en kompis nya flickvän (också hon 15, dottern inte mamman) .

Vår dottern är en riktig "bimbo" och den andra tjejen var en riktig "svart-piercad,svart ögd,dödskalle klädd" typ. Och de hade alltså aldrig träffats förr....

Men de blev jättekompisar, det var jätteroligt och synen när de två mest omaka brudarna i världen gick runt bland Mälarens städer var obetalbar. (Tänk Barbie och Niemi) Haha de var jättesöta.


hits