Tråkigt....

Jag är så duktig med mitt nya nyttiga liv.
Imorse till exempel gled jag in på pressbyrån för att köpa snus och något att äta för jag hann inte med frukost. (det är ju visserligen inte så bra) men mitt bland allt godis och nybakade bröd så slutade det med att jag köpte snus och en BANAN!!  Jag är imponerad av mig själv.
Till middag idag lagade dottern quinoa som var en helt ny erfarenhet verkligen. Det var väl typ bulgur, nåt grynliknande i en kastrull, men jag åt tillsammans med grönsaker och kyckling och rätt gott var det faktiskt. Men å andra sidan var jag så hungrig att jag kunnat äta vad som helst med glädje.
Så här sitter jag nu, fredagskväll, ensam (maken på landet) och inte en enda påse polly eller skål med chips i sikte. Jag har däremot 70% mörk choklad om jag inte skulle kunna hejda mig och nötter..... shit vad detta är tråkigt......
Imorgon bär det av till landet där maken har skapat ett arbetsläger, landställen ska ju vara en källa till avkoppling men inte vårt landställe inte.
Åter söndag.... hej hopp


Sport....

Jag har tittat en del på vm i friidrott, jag ser nästa all sport på tv men maken anser att det hela egentligen är ett legitimt sätt för mig att få slappa ett par timmar utan dåligt samvete och vem vet så kanske det började....

Iallafall så stör jag mig så fruktansvärt på svenska friidrottare som om man ska vara krass inte är i världsklass direkt. Vi har ju ett par stycken och rent statistiskt så är vi nog ett bra friidrottsland med tanke på befolkningsmängden med de som är bra och i världsklass är ju ändå bara cirka fem personer i hela sverige, resten är ju fullkomligt urkassa. Och det som stör  mig är när de har kastat, hoppat eller sprungit och kommit riktigt jättesist så är de flestas kommentar ungefär "nej men jag är nöjd, det viktigaste är ju att det är roligt, och att jag får vara här"  Viktigast för vem? Då kan vi ju för sjutton köra utlottning av vm biljetter så kan ju vem som helst vara med och ha roligt. Sport är inte roligt för mig.... det är blodigt allvar.  Vinn eller försvinn...   Eller var åtminstone rejält jäkla besviken.

Lagar...

Vad nytt?
Vi har hakat på trenden att inte dricka flaskvatten. Vi dricker numer vatten direkt ur kranen igen som för något år sen. Vad vi däremot inte gör så är det sopsortering... det hoppade på något vis över vårt område, så vi har ingen sortering överhuvudtaget. Vi har fått trängselskatt i stockholm igen men det stör mig inte så mycket eftersom jag väldigt sällan åker bil i city under vardagar. Det är ju mycket prat om miljö just nu och det är ju alldeles utmärkt , hoppas bara att det inte är en modegrej utan att det håller i sig. Såg precis ett program på tv med ett halvt öga där en kvinna sa att vi för att få ordning på miljön skulle instifta fler lagar, vilket inte är så tokigt egentligen för man vänjer sig ju. Det skulle ju kännas helt rubbat att tända en cigg inne på en restaurang tillexempel och det var väl bara ett par år sedan det blev lag? Så ge mig bra lagar så ska jag följa dem de lovar jag.

Min skalle....

Upptäckte i helgen att jag inte är skapt som andra människor.....
Vi var på kräftskiva och på varje tallrik låg en sån kräfthatt i papper med gummiband som man ska fästa under hakan. Den kvinnliga delen av sällskapet valde att sätta gummibandet bakom huvudet under håret istället. Det ger faktiskt en lite mindre löjlig effekt. Men döm om min förvåning när jag inte lyckades fästa hatten på huvudet på det sättet. Jag fick de manliga deltagarna att försöka med gummibandet bakom huvudet och alla lyckades utom jag.
Började då att undersöka skallen efter avvikelser och upptäcker då att jag är helt plattskallig baktill. Jag hade alltså inget att fästa gummibandet på och det var därför det bara halkade ner. Jag har gått i fyrttiotvå år utan att veta att jag har en helt vanskapt huvudform. Får vara jäkla glad att jag har hår som döljer eländet.


Lägesrapport...

Lägesrapport från arbetsplatsen....
Vi har fått en ny kille som har en lång svart prydlig fläta på ryggen, ända ner till rumpan, en manlig Pochahontas alltså. Jag har jättedåligt samvete eftersom jag tvingat en kille att äta nudlar och makaroner resten av månaden då han har tagit ut alldeles för mycket pengar i förskott, han blev magsjuk igår stackarn och det kanske är mitt fel? Nudlarna kanske var gamla. Vår man från Afganistan har fått hem sin fru äntligen och kommer nu till jobbet nytömd och mätt med matlåda och ett belåtet leende på läpparna. Annars är allt lugnt, alla är glada, bilarna blir lagade på löpande band, semestrarna är över och allt flyter på. De tyska turisterna är ett minne blott och det är jättehärligt att det snart är höst. Men nu är snuset slut så jag tar och åker hem....

Hjälp!!!

Nu tror jag att nån jäklas med mig iallafall....
Vad är det frågan om???

http://www.aftonbladet.se/mode/article646811.ab

Klänning...

Vi är bjudna på muslimskt bröllop.
Har hört att de muslimska damerna på bröllop är ordentligt uppklädda och uppsmyckade.
Långklänning och grejer..... och smycken inte ett smycke utan i princip allt man äger  (det är tydligen viktigt som sjutton).Vi är tre svenska par som är bjudna och hur mycket vi ska klä upp oss är en fråga som vi har stött och blött i en evighet nu. Jag anser att är man bjuden så ska man ta seden dit man kommer och om nu seden bjuder långklänning så vad fan... det är väl bara att offra sig. Framför allt för att inte skämma ut brudgummen inför brudens far som tydligen är mycket noga med sånt. Medan andra i vårt sällskap tycker att "herregud vi är ju svenskar och vi klär inte upp oss balklänning på bröllop de får de väl acceptera" Nu har en av kvinnorna i vårt sällskap gjort slag i saken och köpt en klänning, för hon skulle iallafall på fin middag i helgen. Och den klänningen kommer hon att ha på bröllopet säger hon. Den klänningen är svart!!! Vad säger muslimsk lag om det ? Jag skulle iallafall inte ta på mig något svart på bröllop varken svenskt eller muslimskt så det så....

Apoteket...

Var på apoteket idag....
I kassan står en apoteksdam för att ta betalt för mina varor. Hon har ett jättestort munsår. Det är naturligtvis synd om henne, för munsåret riktigt lyser det går liksom inte att låta bli att titta utan att tänka "oj vilket munsår"...
När jag sen kommer hem så slår mig tanken att om apoteket hade varit privatägt så hade kvinnan med munsåret inte fått arbeta med kunder så länge hon såg ut som hon gjorde. Hon hade blivit förpassat till arbete på lagret eller nåt. För där stod hon ju som ett levande bevis på att produkterna mot munsår som de gör så mycket tv reklam för inte fungerar alls.

Fjäder....

Konversation vid frukostbordet imorse.. (jag maken och sjuttonåringen)

Dottern: Vi blev tvungna att kasta ett ägg i soporna igår (hon och pojkvännen).
Jag och maken: varför??
Dottern: Det var en fjäder på ägget!!!
Jag och maken: ???????????
Dottern: Men fatta vad äckligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag och maken:???????????

Man undrade hur de tror att de går till när hönorna värper. Jag ska nu gå upp och kasta min dunkudde i soporna.
Fjädrar där också och så kan man ju inte ha det!!!

Två kungar?

Det har uppstått vissa problem med vår asylsökande irakier som jobbar hos oss....
Han är extremt troende och det är väl inget problem med det i sig men när det inverkar på regler och lagar på arbetsplatsen så blir det ju knepigt. Grejen var att han vägrade att använda skydd.... du ska ha skyddskor på en verkstad för att skydda fötterna, du ska använda skyddsglasögon när du svetsar, du ska ha handskar när du handskas med vissa vätskor och så vidare. Men han ville inte, eller rättare sagt han förklarade att han inte behövde. När han sen fick en svetsflisa som fastnade i kinden cirka en centimeter från ögat så tog vi iallafall i med hårdhandskarna och sa att "nu måste du använda skydd, för din egen skull" Han svarar då att han inte behöver det för att "han har två kungar som skyddar hans ögon, och är det meningen att han ska tappa ögonen så är det Guds vilja" Vad svarar man på sånt? Är det inte Guds vilja att det finns skyddsglasögon i sånt fall?
Inte helt lätt att vara arbetsgivare.

Mamma

Mamma kom på besök till Stockholm, hon bor ju numer i Dalarna och verkar trivas bra med det trots att hon har bott hela sitt liv i storstaden. Men ibland går hon till överdrift med sin nya lantliga stil.... hon kommer tillexempel glidande till mitt hem iförd ett par lila foppatofflor och inte bara lila de var också dekorerade med nyckelpigor!!!!!
Herregud... jag fick ju springa runt till grannarna och förklara att det förmodligen brunnit i huvét på mamsen.
Skämt åsido men väl lantlig har hon blivit när hon dessutom ringer mig och är i full extas över det faktum att Hedemora har fått sin första rulltrappa. Som hon varit med och invigt på invigningsdagen och åkt både upp och ner och hur fin den var (fortfarande rulltrappan) med röda handtag och små lampor!!!! Vi pratar här om en kvinna som nästan är född i en rulltrappa, som har åkt tunnelbana med obligatorisk rulltrappsåkning i över femtio år varje dag!!!!

Bantning?

Har passerat en gräns på vågen i sommar som jag svurit att aldrig passera och därför har jag nu bestämt mig för att göra nåt åt vikten för första gången i mitt liv. Efter att ha levt i nästan trettio år med ett nästan anorektiskt utseende (och det är för all del inte kul det heller ) har jag nu lagt på mig ett gäng kilon som jag nu tänkte ta bort.
Men hur gör man? Fastnade för GI dieten.... man får ju äta massor av bra grejer, typ bacon, grädde, ost, räksallad.
Skippar man bara potatisen och riset och pastan så verkar det vara lugnt (inga chips alltså... suck) men det känns som nåt fel om jag bara sitter och käkar saker med fett. Jag måste förmodligen röra på mig också........

Mynt...

Jag försökte växla in 536 kr i småmynt igår...
Dottern har en spargris, en blå gris som hon lägger alla mynt i och nu var den full. Men att få dessa pengar förvandlade till sedlar var ingen lek.
Försökte med de närmaste bankerna, en bank sa sig villig att ta emot pengarna mot en växlingsavgift på femtio kronor om mynten låg i pappersrör, men rören kunde vi inte få av dem eftersom vi inte var kunder i deras bank, jag erbjöd mig att köpa rör men de var inte till salu.. En bank tog trettio procent av pengarna och en vecka på sig att sätta in dem på bankkonto. Jag hade kanske kunnat åka till min bank men den ligger inte nära och jag trodde detta skulle bli en enkel match. Myntautomaterna i de stora butikerna var trasiga, så det slutade med att dottern spanade in en sommarjobbare av manligt kön i en mindre matbutik och körde en charmoffensiv mot stackarn så innan han visste vad som hände hade han tagit hand om alla våra mynt, räknat dem och gett henne sedlar. Men så kan man ju inte hålla på i fortsättningen.


Nyheter...

Men vad jag har kommit av mig med skrivandet. ....
Hoppas att det har med rutiner att göra, jag börjar känna ett starkt behov av att få rutinerna tillbaka.
Jag vill ha barnet i skolan och inte ute och rännande ute på vardagsnätter, jag vill ha maken tillbaka från landet, han håller precis som Sanna på att sätta världsrekord i semester, jag vill köpa höstkläder, jag vill dricka te och tända ljus, jag har börjat tröttna på kräftor och mygg. Jag är laddad nu för den mörka hösten.

Annars känner jag att jag måste dela med mig av information som jag precis fått av lillebrorsan. Det är nämligen så att man kan.... håll i er nu...köpa smycken till sin foppatoffel!!!!!! Det finns små grejer att köpa som man kan hänga i hålen på toffeln och göra den personlig och "finare".  (var den inte tillräckligt ful som den var???) Jag undrar var folk får sina ideér ifrån.

Naturen....

Knasiga saker i naturen som jag funderar över: Varför söker sig nattfjärilar till ljuset? Om de är så sugna på ljus och värme varför är de inte uppe och flyger på dagen?  Och sen har vi sniglarna... var bor de egentligen och vart är de på väg? Hittar en på väg uppåt utanpå vår husvägg, några klättrar uppåt och sitter högt uppe på varsitt blad i syren buskarna. Vad förväntar de sig att hitta där egentligen? Finns ju inga snigelkompisar där.
Sen har vi myggor... vad äter de förutom att suga blod? För om de var bara blod de var ute efter skulle de väl vara mer i stan och mindre på landet?  Jag upptäcker att naturkunskap inte heller var mitt ämne i skolan.

Tillbaka i Grottan...

Sådärja... tillbaka i grottan igen. Den meterhöga jättehögen på skrivbordet är nu sorterad till några lite mindre högar men det är en gåta att man ska behöva såhär mycket papper för att dra runt skiten.
Men nu har jag överblick ....
Maken kvar på landet och dottern är i en stuga utan el och vatten och har därför batterislut i mobilen så när hon kommer hem har jag ingen aning om. Vore bra att veta för jag förbereder mig på ett ensamt "fiskbulleparty" om hon inte kommer hem (favoriträtt som ingen annan äter) men kommer hon hem så käkar vi Thaimat ute någonstans, men det ger sig väl. I värsta fall får det bli både fiskbullar och thai det funkar det med.
Det var rätt trevligt att komma tillbaka till jobbet om man betänker vad som väntade mig om jag stannat kvar på landet där maken har beställt 20 ton (20 000 kg eller hur??? är dålig på matte) en hel jäkla massa grus, singel och jord iallafall för att bygga en parkeringsplats!!!!! (vi bor på en liten ö utan biltrafik)  Men han har som vanligt inte förnekat sig utan hans vagnspark på landet består trots fordonsförbud av Två stycken fyrhjulingar, en stor traktor, två båtkärror MED båtar på och en cykel. Och det är klart att det tar lite plats.

hits