Kort om veckan....

Nu är det fredag igen och även denna vecka har försvunnit....
Idag är det sjukt lugnt på jobbet, funderar allvarligt på att  gå hem snart. Ska åka till landet och maken ikväll, han har åkt i förväg han... bryr sig inte ett dugg om plikt och ansvar han inte. haha.
Veckan har varit lite knäpp och annorlunda, har gjort saker jag normalt inte gör för att vara exakt. Veckan började med att jag kom hem från mamma i Dalarna rejält bakis. Vi fastnade med en flaska whiskey efter melodifestivalen som slutade klockan 24:00. Det var då vi skulle ta en sängfösare och kom sen inte i säng förrän klockan var sju på morgonen. Söndagen (morsdag) var tung minst sagt. Dottern och jag har orienterat!!!! I ett tidigare inlägg ondgjorde jag mig över varför man måste orientera i skolan, och dottern har följt traditionen och inte genomfört en enda orientering. Då säger hennes lärare "om du orienterar själv hemma, så har du chans på ett VG i betyg" Dotterns skulle då bli den absolut första i släkten som fick skapligt betyg i gympa eller idrott som det nu heter, och den chansen ville vi ju inte missa. Så vi köpte en karta och gav oss ut i skogen för att orientera. Två och en halv timme senare hade vi hittat tre kontroller och det var nästan mörkt i skogen men oj vad vi var stolta (och barriga)....
Igår var jag kallad till mamografi, det är ju en sak för sig det också. Fattar inte hur brösten kan plattas ihop så mycket. Väldigt läskigt ser det ut, men bra är det att det finns iallafall.

Usch!!

Efter branden i vår verkstad har jag nu förmånen att dela toalett med 15 bilmekaniker!!!
De har ju blivit av med sin och behöver därför använda min som jag annars bara delade med kunderna.
Jag har ju inga söner och min man förutom att vi har varsin toalett hemma så är han ett under av noggrannhet och petighet vilket inte alltid är roligt men det är bra i samband med toaletter.
Nu är frågan: Hur beter sig karlar på toaletten egentligen???? Har det ingen jäkla hyfs alls??? Detta var en helt ny upplevelse för mig. Det kissas överallt, urinstänk på toasitsen och golvet som inte torkas upp. Är det svårt att pricka rätt? Och alla ska tydligen bajsa också!! Det luktar fan och är stora ränder i min toalett!!! Är det vanligt att karlar gör så här? Jag vet som sagt inte. Men om det är så så lider jag med mina medsystrar.

Död hund....

Man får vara med om konstiga saker ibland....
Makens dotters pojkvän ringde mig idag på jobbet. Han är väldigt blyg och tystlåten av sig så det var jätteskumt bara att han ringer. Han börjar samtalet med "det har hänt något hemsk....., jag vet inte om jag orkar berätta". Där höll ju jag på att svimma, hjärtat började bulta och jag såg stjärnor och solar och blev skiträdd. Sen fortsätter han:
"vi fick avliva henne idag"... Henne det är en labrador som de haft på prov och som visat sig inte vara pålitlig. Hon morrar åt alla, men när hon sen bet dottern och hennes sjuårige son så fattade hon att det inte funkade, men det satt hårt inne. Nu var hon alltså avlivad och dottern hade inte kunnat vara med, för hon är av åsikten att man inte har rätt att ta livet av en levande frisk varelse. Så den stackars polkvännen fick göra det själv och nu var han helt knäckt även han. Han hade inte kunnat ta något beslut om vad som skulle göras med liket och han hade bara till klockan sex på sig. Frågan var till mig om jag kunde hämta den döda frysta hunden tills dottern hade samlat sig så mycket att hon bestämde sig vad hon ville göra med jycken. Jag lyckades iallafall övertala honom om att låta veterinären där hunden låg stå för kremeringen så att jag slapp ha en död hund i garaget över helgen. Och nu är det gjort... jag åkte dit så att de slapp och betalade tusen kronor och fick en faktura där det står : Kremering av död hund, 10-30 kilo.

Skvaller....

Igårkväll sprang jag på en gammal klasskompis som jag inte sett på länge.
Jag träffade honom senast för cirka tio år sedan då med fru och litet barn. Till saken hör att denna kille var absolut fulast i klassen. Han hade inte ett rätt utseendemässigt men han var trevlig och smart men det är ju inte direkt egenskaper man värderar högst i en ålder av 8-16 år.
Han har ju växt till sig kan man lugnt konstatera och han är fortfarande lika trevlig. När jag träffade honom med barnet för tio år sedan så konstaterade jag till min stora glädje att sötare barn hade sällan skådats och vad jag blev glad för hans skull då, för han om någon vet säkert hur det känns att inte riktigt se ut som alla andra. Måste ha varit skönt att konstatera att hans son iallafall inte skulle få kommentarer om att han var ful.
Till mitt försvar ska sägas att jag faktiskt var snäll mot honom i skolan och vi umgicks en del vilket kan vara en efterhanskonstruktion det vet jag men han bekräftade det på en "reunion" som vi hade ett par år efter skolan slutat att jag aldrig hade varit dum vilket känns skönt. Iallafall så hade han träffat en tjej som också gick i vår klass och han hade det mest fantastiska skvaller jag någonsin hört och jag har knappt någon att berätta det för.... man umgås ju inte längre med så många av sina grundskolekompisar. Men här kommer skvallret iallafall och det är riktigt smaskigt! Tjejen i klassen har gift sig med vår gamla och då menar jag gammal till ålder också klassföreståndares man!!! Det känns jättekonstigt... nästan som incest eller nåt. Hon har gift sig med frökens man!!! Det får man väl inte göra?

Det sket sig...

Näe det sket sig med dotterns körkort. Men det går väl fler tåg eller bilar då. Men om sanningen ska fram så vet jag inte hur det här ska sluta. Det är verkligen "vimsigast i världen" ska ut och köra bil, man kommer fram det gör man själva bilkörningen funkar perfekt med växlar och allt, men det är inte alltid säkert att man kommer dit man ska. Det är mycket filer och sånt att ta hänsyn till i stockholmstrafiken och sånt blir ju problem.
Annars är det hockey vm som gäller för mig just nu. Tycker det är perfekt att matcherna går på natten. Då stör jag ju inte familjefriden heller som närmar sig kaos då jag vill se på sport. Vi är alltid nära skilsmässa när jag bara måste se någon viktig sport på tv. Maken tycker det är bortkastad tid och dottern blir uttråkad. Gissa att det blir kul i sommar med både EM i fotboll och OS. Får väl se om jag har familjen kvar i september.

Äntligen?

Ännu en morgon och äntligen fredag. Eller äntligen ? egentligen skulle jag vara glad att slippa denna helg.
Har tydligen lovat dottern att övningsköra med henne precis hela helgen. Hon kör upp på måndag och har lånat bil av storasyster(jag har ju automat) och där ska jag sitta i en bil utan AC hela helgen och köra runt i stan i 100 graders värme. Medan maken är på landet och slappar. Men vad gör man inte för sina barn. Alldeles för mycket ibland.....

Back in buisness....

Tillbaka igen efter mycket stök i verkligheten.
Hela vår arbetsplats har brunnit upp... eller ner eller hur man nu säger, det har inte varit så roligt direkt.
Jag har nu en stor förståelse och sympati för människor som drabbats av brand för det är verkligen ett rent helvete.
Sot och lukt tränger in precis överallt, till och med papper inuti kopieringsmaskinen var kolsvarta.
Kontorsdelen klarade sig med bara rök och sot men verkstaden is no more.....
Man kan vara tacksam att det skedde på våren och inte i november. En annan sak som facinerar mig är att det finns så många yrkesgrupper man inte kände till... såna som rycker ut på ställen där det brunnit. Hela yrkeskårer som bara pysslar med att röja upp efter katstrofer. Det vimlar av dem här nu.
Men som nån sa, det kunde varit värre, ingen blev skadad (utom makens psyke då, han är rätt knäckt nu) det var bara materiellt, våra försäkringar var i ordning och efter regn kommer solsken.... eller hur?

hits