Begravning?

Nu är det snart dags, jag är snart packad och klar,
Jag la mina färdigstrukna kläder, mina skor och min nya bikini i väskan och det såg ut som om det var Döden själv som skulle på semester. Allt var ju för sjutton svart!!! Herregud min garderob passar bättre till begravningar än semester! Jag måste nog köpa nåt nytt i färg annars blir väl egyptierna deprimerade när de ser mig.

Lögner....

Min brorsa berättade följande historia om sin granne:
Grannens dotter trodde pinsamt länge på jultomten. Hon blev retad i skolan men stod envist på sig, Tomten finns! Hon var övertygad. Tillslut gick det så långt att hennes mamma blev tvungen att avslöja sanningen för henne och hon tog beskedet med ganska stort lugn men det som upprörde henne var att hennes mamma hade ljugit för henne. Mamman hade ju sagt att man absolut inte fick ljuga och berättat hur viktigt det var att alltid tala sanning. Och mamman lovade att aldrig mer ljuga för sin dotter.
Det gick en vecka allt var frid och fröjd, sen ställer dottern frågan. "men mamma..... tand-fén finns väl iallafall????".

Stressad..

Vaknade imorse och kände mig enormt stressad. Jättekonstig känsla, jag är sällan stressad, det är min omgivning som brukar stressa och jag brukar vara lugnet. Men jag tror att folk omkring mig har stressat för mycket på sista tiden att även jag börjat ta intryck.
Vi har problem på jobbet. Jag kan meddela att om någon har barn och undrar vad de ska satsa på för yrke så kan jag tipsa om bilmekaniker, eller plåtslagare eller vad fan som helst som går ut på att laga nåt. De kan tjäna grova pengar på sina yrkesval. Vi utbildar bra mekaniker här, de börjar dra in pengar och sen kommer nån firma från nåt gigantiskt bilmärke (gärna tyskt) och köper över våra mekar för astronomiska summor. Jag fattar ju att de går då. En kille på lite över tjugo år kan tjäna hur mycket som helst idag om han är händig. Men vi då?.. vi kan inte erbjuda såna summor, så alla bra mekar lämnar oss hela tiden, inte med glädje och det är en tröst men vad ska de göra?
Min bror som är bilelektriker blev uppringd av en firma häromdagen som ville fördubbla hans lön om han började bygga hus istället?? Snubben är elektriker!! Då fattar ni hur vi har det. Ingen personal kvar och de som kämpar på har så mycket jobba att de knappt kan leva. Suck.... Nu har jag gnällt klart.

Hundra kronor...

Funderingar en onsdagförmiddag....
Jag blev lovad att risifrutti light smakade som vanlig risifrutti.... Jag kan nu dementera detta, gå inte på den enkla , den smakar skit! Lightprodukter är helt enkelt inte lika gott. Så där rök min frukost.
Dottern har problem igen. Hon har blivit medveten om sitt överflöd och vill nu dela med sig av sitt överflöd till bättre behövande vilket är fint tänkt ju. Hundra kronor i månaden har hon tänkt överföra till någon organistation men det var där det sket sig! Hon kan ju till exempel bli fadder till ett utrotningshotat djur tänkte hon. Men om hon väljer pandan så får ju inte tigern, späckhuggaren och isbjörnen några pengar, för att inte tala om bergsgorillorna och då blir det ju orättvist. Men så kom hon på att hon ska nog stödja människor iallafall. Och då är ju frågan vilka det är som det är mest synd om. SOS Barnbyar till exempel gillar hon men ska hon kanske hålla det på lokal nivå och stödja barncancerfonden eller ännu lokalare och stödja stockholms uteliggare? Ja dessa hundra kronor har skapat ett enormt moraliskt dilemma för henne.

Vår?

Men var tog våren vägen? Jag fryser igen!
Igår regnade när jag skulle ta mig till jobbet. Hela uppfarten utanför huset var fylld med daggmaskar! Varför gör de så? Jag fattar att det är för att det blir för mycket vatten men på sommaren regnar det ju av bara den ibland och ¨då verkar de kunna stanna kvar i marken. Är det för att marken är hårdare nu eller? Vår duvor har hittat hem också. Vi har ett par som bott i vår trädgård i flera år. Jag antar att det är samma par iallafall. Två stycken feta rackare som kommer varje år vid den här tiden eller så är det en hel generation duvor som kommer, detta är kanske barnbarnsbarn till orginalduvorna? Men då blir det ju incest iochför sig! Andra vårtecken är spindlar stora som hus i badrummet, ruggigt otäckt.

Måndag igen...

Helgen var lugn . Har tänkt mycket på den stackars flickan som är försvunnen i Dalarna, jag lider med hennes föräldrar. Att inte veta måste vara det värsta. Vissa saker tar hårdare än andra och det här tog hårt på mig. Jag kan verkligen leva mig in i mammans panik. 
Annars har helgen gått i lugnets tecken som sagt, städat lite, tvättat mycket och strukit. Planerat äldsta dotterns bröllop har jag också gjort. Av någon anledning har jag inte varit på ett enda svenskt kyrkbröllop. Jag har varit på två katolska bröllop och ett muslimsk, annars har de jag känner som gift sig gjort det snabbt och hemligt och gärna utomlands. Jag har alltså inte så stor koll på kyrkbröllop och ju mer jag forskar så visar det sig att det är rena vetenskapen. Hur mycket regler och måsten som helst.

Cykel?

Jag börjar bli sugen på cykel! Jag la ner tankar på att cykla när jag fick cyklande barn och jag inte kunde hitta på ett bra svar på varför jag inte behövde cykelhjälm. Nu var jag ingen jättecyklist ska erkännas och den cykel jag fortfarande har köpte jag för min första lön när jag var sexton. Hon är gammal nu min cykel.
Men jag tycker nu att det ser ganska skönt ut med dessa människor som cyklar till och från jobbet, och det ligger ju lite i tiden också, miljömässigt och så. Men så har vi frågan om cykelhjälm... De är ju groteskt fula men alla har dem ju nu så det ska väl vara ok, men jag har ett gigantiskt stort huvud det är problemet. Mitt jättehuvud syns inte när jag går omkring som en vanlig människa men när jag får någon typ av hjälm på mig och jag måste ha största herrstorleken DÅ syns det.

Ny dag...

Morgon igen....Jobbet igen... livet går runt hela tiden.
Tiden går så fort, det känns som igår dottern drog iväg på semester och nu har hon bara en kväll kvar.
Var tog veckan vägen? Det är skönt att jag har min resa att se fram emot, det är skitviktigt tycker jag att ha saker planerade som är roliga. Så har det så blivit vår iallafall.. Det blommar blå blommor i trädgården och jag konstaterar att gräsmattan är lika full med mossa som förra året. Det är väl det bästa med vintern, man kan glömma sånt för en stund. Konstaterar att vi nog måste klippa äppelträden iallafall trots att jag tycker de är så fina oklippta så är de nu för stora för sitt eget bästa. Måste ha en ny vårjacka också och nya skor kanske och ny bikini (jag åker snart har jag nämnt det?? Haha) Problemet är att jag har ätit en massa onyttigt på ren trots med motiveringen "jag ska iallafall aldrig mer visa mig i bikini, det är bara alla andra som får åka utomlands, det är så synd om mig, nåt måste jag ju få unna mig!!!" Hur barnslig får man bli? Kvinna +40 beter sig som en barnunge, så nu måste jag lite snabbt minska midjemåttet iallafall.


Lost...

Tillbaka igen...
Jag har precis hämtat mig från chocken efter att ha ett bortappat barn i egypten i tre dagar.
Vi hade bestämt att jag skulle ringa henne till hotellrummet så slapp hon kasta ut pengar på telefoni. Vad ingen visste var att telefonen på hennes rum var trasig. Jag ringde och ringde... och alltid så svarade hotellpersonalen att "no sorry, she is not in her room right now". Jag ringde nätter och tidiga mornar och alltid samma svar. Jag fick panik. Ringde till vingresor och fick dem att rycka ut med sin akutstyrka och blev uppringd efter ett par timmar och bekräftade att de inte heller fick tag i henne. Då höll jag på att dö på riktigt. Tankarna i min skalle vid denna tidpunkt var helt fruktanskvärda. Det fanns inget som hon inte drabbats av. Hon hade drunknat, blivit ihjälslagen i en mörk gränd, blivit kidnappad, påkörd, magsjuk och kvävd av sina egna spyor, allt hade drabbat henne och pojkvännen. Men efter ytterligare några plågsamma timmar ringde hon iallafall och undrade vad jag höll på med. Hela hotellet var tydligen i uppror och på jakt efter  dem och de hade bara badat och solat i lugn och ro, livet lekte och allt var bra. Så idag tyckte jag att mitt tandläkarbesök på en och en halvtimme och en kostnad på 2000kr var bara trevligt. Saker kan vara värre.

hits