Landet...

På landet med maken i helgen. Its payback time.... han följde med till Thailand, jag agerar hustru som älskar att gräva, elda, kratta och vara lantis. Det är ett givande och tagande i ett äktenskap. Iallafall så åkte vi hem lagom till valborgs elden, inte lämnar jag sjuttonåringen ensam över valborg inte. Och tur var väl det för i dag upptäckte maken hur kul man kunde ha med dynamit!!!! Han sprängde som en galning och varje laddning gjorde han större och större. Tillslut for böckerna ur bokhyllan inomhus och då var det dags att åka hem. Annars vetefan hur det slutat. Jag måste annars vara ett medicinskt mirakel, har enorm värk i axlar och nacke och har funderat på vad jag gjort och kom på att jag har lagt pussel!!! Måste vara den mest otränade människan i hela världen, träningsvärk av att lägga pussel!!!

Larm...

Oj .... jobbig morgon, vi blev sena allihop och sprang runt som yra höns för att hinna i tid. Vad som sedan händer är att dottern glömmer att upplysa maken om att pojkvännen ligger kvar i huset och sover. Allt är frid och fröjd, vi hinner i tid fram till att pojkvännen bestämmer sig för att masa sig ur sängen och går ut ur rummet och hela huset börjar tjuta! Maken har larmat!!! Vi lyckas stänga av larmet på distans, trösta den stackars pojken  som är vettskrämd och jag säger att han kan gå till skolan så ska jag åka hem och låsa och larma på igen.
Men då hade vi inte räknat med våra nitiska grannar... Som vägrar tro att han tillhör familjen utan är helt säkra på att han är en inbrottstjyv och vägrar att släppa iväg honom. Vilket rablder det blev. Han kom inte till skolan i tid iallafall... Men heder åt såna grannar, fast man kan tycka att någon borde kännt igen pojkvännen som drällt omkring hos oss i snart ett år.

Jobb...

Dottern var på sin första anställningsintervjuv idag.... telemarketing gällde det och vad jag förstår så var det inget problem med att få jobb och meningen är att hon ska jobba 12 timmar i veckan utspritt på kvällar och helger. Men mitt barn förnekar sig aldrig... "jaha vilka dagar ska jag jobba då?" "hmm torsdagar är det ju så jättebrapå tv Efterlyst och den där nya serien" "jag kanske jobbar så mycket att jag inte får någon fritid att göra av med  alla pengarna på!!" "det var jättelångt att åka också" "om jag jobbar söndagmornar skjutsar du mig då?" (eller hur...) "jag ska ju provjobba på fredag och söndag men tror du att jag kan ringa och fråga om jag kan slippa fredag för det kommer folk som jag ska möta vid tåget då" Vi får se hur detta slutar.... om det blir något överhuvudtaget.

Matte.....

Dottern har matte problem, oj vilka problem hon har, jag kan inte heller räkna utan jag tjatade mig till en trea i gymnasiet. Hon ska bara läsa matte i ett år på gymnasiet men under den tiden skall både matte A och matte B hinnas med, det är tydligen obligatoriskt. Men hon hängde ju knappt med i grundskolan. Eftersom jag inte kan hjälpa henne har jag ofta beklagat mig inför vänner och bekanta och alla har lovat att "säg bara till, jag var skitbra på matte, jag hjälper henne gärna" Men nu med bara ett nationellt prov kvar så försöker jag ta tag i dessa löften men oj vad folk blev upptagna! Jag fattar att det inte är så kul att plugga matte på fritiden (jag skulle hellre äta bajs) men lova inte massa saker då!!  Idag har jag fått nobben av fem personer som inte har en enda ledig timme på fjorton dagar att avvara. Men de ska få äta upp det om nån av dem någonsin behöver hjälp med tyska eller franska verb eller spansk konversation..... Då ska vi stå där dotter och jag och vara såååå upptagna.


En liten fågel....

Jag fick en liten fågel av maken i julklapp, en liten fågel på en pinne som man stoppar ner i en blomkruka och som börjar kvittra när blomman är törstig. Jag fick den för att han ville visa mig att orsaken till att våra blommor dör var att jag vattnade för sällan. Vilket fick till följd att han med jämna mellanrum kastade sig över våra blommor och fullkomligt dränkte dem med mängder av vatten. Våra blommor var mycket förvirrade. Men nu med den lilla fågeln har det visat sig att blommorna inte alls var så törstiga som han trott. Våra blommor dog drunkningsdöden och svalt inte ihjäl som han påstod. Nu är våra blommor med fågelns hjälp såååå lyckliga.

Vem är vem?

Funderar över Filip och Fredrik.... varför skriker de så högt ? Eftersom maken har ganska taskig hörsel så har vi tvn på jäkligt högt och under deras program så är jag helt slut i huvudet efteråt, det ringer i öronen.
 Är 100 Höjdare lyteskomik eller  har de äkta känslor för sina intevjuvobjekt.?  Vem är smartast av dem? (Filip eller Fredrik) vem skriker högst? vem är vem? Jag och dottern skulle välja den ljusa om vi blev tvungna att välja iallafall. Stavas det förresten Filip eller Philip ?

Tillåtet?

Hörde på radio nyss att det ska bli förbjudet för vuxna att ta kontakt med barn på nätet  om man har sexuella avsikter!!!!  Har det varit tillåtet ?????? Det låter ju inte klokt!!

Trädgård...

Jag kommer från förorten.... förorten på riktigt där folk numer talar bruten svenska fast de är födda av svenska föräldrar. Jag anser att det är en av mina största fördelar att jag har vuxit upp och gått i skola där. Man får ett annat perspektiv på saker som jag tycker saknas i den betydligt med välbärgade förort där jag nu bor.  Min mormor bodde och trivdes i förorten ända fram till sin död och efter att hon blev änka så blev hon så jättefint omhändertagen av sina grannar och vänner från alla delar av världen. Det finns nog inte en religös högtid som min mormor inte har firat, oavsett religon. Hon blev inbjuden till allihop. Så det var tryggt att ha henne där.
Det var en lång tankebana för att komma fram till att jag varit ute i trädgården och röjt idag.... jag var den första av oss som lämnade förorten och fick trädgård.Ingen hade odlat något före mig och jag var tjugo år.  Numer bor hela släkten i villor men jag var först som sagt, och alla fel som jag gjorde från början i trädgården har kunnat undvikas av mamma och brorsan. ÅÅÅ vad jag skulle vilja börja om från början med att odla, men det växer mycket på tjugo år och jag skulle aldrig orka eller ha tid. Så det får vara som det är. Vildvuxet och jäkligt.

Sladdar...

Det borde finnas en universalsladd!! Jag är så satans trött på alla sladdar som dräller här hemma. Det är sladdar till laptoparna, sladdar för att ladda telefoner, kameror, sladdar för att överföra grejer mellan kameror och datorer och telefoner, det är sladdar överallt och inte en jäklel är den andra lik. Har samlat alla i en låda för att inte tappa bort dem men den lådan ser nu ut som ett ormbo och alla sladdar är ihoptrasslade och jag blir galen. Mer sladdlöst säger jag! Sen kan jag tycka att digitalkameror är lite tråkiga också (när jag ändå gnäller) jag har inte klistrat in en enda bild i fotoalbum på säkert fem år. De ligger i datorerna alla bilder och blir en bild inte bra så raderar man den bara.Vilket är synd då det ju är dessa som är roligast om ett par år. Så .... dagens I-landsgnäll.

Tandläkare....

Jag var med om något skumt idag. Dottern som har tandläkarskräck blev tvungen att dra ut en tand, en mjölktand utan rötter dessutom så det var verkligen ingen big deal. Men för henne var det ett enormt trauma. Iallafall, tandläkaren var ju medveten sedan länge om hennes skräck och hade därför bestämt att hon skulle komma en timme tidigare innan själva utdragningen för att inta ett glas med lugnande medel. Sagt och gjort.... hon drack vätskan och blev full som en alika, hon fnittrade, talade om för tandsköterskan att hon var vacker, hade utläggningar om hur man borde inreda lokalen, sjöng en sång, blev arg på mig för att jag inte hade bullar med mig. Kort sagt: skitfull och jättekänslosam....När då tandläkaren börjar sitt arbete blir hon ju då inte lugn direkt... hon blir ju naturligtvis jätteledsen, arg, förtvivlad osv. Alla känslor låg ju på ytan precis som det gör när man är drängfull. Nej jag fattar ingenting, varför skulle de droga henne? Söva henne fattar jag, men denna fylla gjorde ju detta verkligen till en dramatisk händelse. Onödigt... Hon är ju inte direkt sugen på att göra om det.


Nyår....

I Thailand passade vi på att fira nyår... Den trettonde april närmare bestämt. Vad Thailändarna gör på nyårsafton är att de kastar vatten på varandra. Och då menar jag att alla kastar vatten... Det är vattenslangar, vattenpistoler, hinkar (gärna med isbitar i) och detta slänger de glatt på varandra. Ingen är fredad (utom turisterna då) så vill man slippa detta måste man hålla sig inomhus.  Så man slänger alltså en skopa vatten rakt över någon och sen säger man gott nytt år. Det vore kanske nåt att ta efter? Men lite kallt i december kanske. Roligt hade de iallafall.

Hemma igen....

Hemma igen.... solbränd och fin och med nya insikter om mig själv och min familj.
Vi tillbringade sista veckan på en mycket enslig plats i den thailändska övärlden. Rena rama Robinson..... Hotellet var nyöppnat och viljan var mycket god, solen sken, vattnet var ljummet, vi hade en hel anläggning för oss själva, en bungalow direkt på stranden, spottavstånd till havet. Men efter ett par dagar så vill man ha något mer, nåt att göra, nåt som händer.... jag skaffade mig egna små uppdrag. Som att bygga ett staket av snäckor runt vår bungalow,  dottern började plugga spanska utan tjat. Och hade maken fått och de hade förstått språket så skulle han ha lagt upp en handlingsplan för hela hotellet. Det fanns en restaurang med en mycket begränsad meny och vi hade kunnat döda för något som smakade chocklad eller chips. Men missförstå mig inte... semestern var helt perfekt, vi är utvilade, smalare, och har haft det alldeles alldeles underbart....

hits