Tvätt (igen)..

Satt och funderade igår och kom på att jag tror att dottern har blivit sambo utan att jag riktigt har märkt hur det gått till.
Nät jag tänkte tillbaka kom jag på att hennes pojkvän inte sovit en enda natt hemma på flera månader, utan han har sovit hos oss. Det kan vara förklaringen till de mängder tvätt jag har (vet att jag tjatar om detta) men det är inga naturliga mängder. På en dag presterar de varsitt par underkläder, varsitt par strumpor, tre handdukar (dottern har två) och de kläder de hade dagen före. Allt läggs i tvättkorgen i och för sig. Men på en vecka blir det bara av de två : 28 stycken strumpor, 14 underkläder,21 handdukar. Det måste få ett slut. När jag kommer hem idag ska jag skälla!

Julbordshelvete!

Julbordshelvete!
Varje år samma skit, så många åsikter och viljor och datum som inte passar. Två julbord ska jag boka varje år, ett för firman och mekanikerna där det ska finnas mycket tjejer och nära till pubar och öl. Och ett julbord till vår största kund, cirka 15 personer med respektive. Där ska det vara fint som fan, gärna fredag, men bara vissa fredagar för de är ju uppbokade jämt. Där ska det gärna vara underhållning men bara lite så att man kan prata, där ska det också finnas möjlighet till "barhäng" i samma lokal och det ska vara öppet hela natten dessutom. För dessa människor vill inte virra runt på stan och leta nya lokaler att hänga i.  Jag har det inte lätt just nu.

Skogspromenad

Hemsk upplevelse igår kväll....
Jag och min kompis skulle som vanligt knalla runt i elljusspåret som ligger där hon bor, en promenad på ca femtio minuter. Vi brukar gå kring 20:00 och så även igår. När vi är mitt i mörkaste skogen och har kommit ganska precis halvvägs så slocknar skogen!!!! Det blir svart! Och då pratar vi svart, vi såg ingenting, det var som att blunda. Vi stod stilla, förvirrade och höll hårt i varandra en lång stund tills vi kom till sans och började reda ut situationen. Långt borta såg vi en ljusprick, en liten ljusprick och vi bestämde att vi skulle gå mot den. Så över stock och sten som två pensionärer på skridskor vacklade vi fram genom träden och efter mycket möda hittade vi ut. I mitt huvud snurrade det fantasier om våldtäktsmän, lustmördare och Blair Witch Project. Men vi kom ut iallafall och eftersom kompisen är nyinflyttad så var vi rejält vilse men iallafall på fast mark. Jag har nu skaffat mig en ficklampa. Man får väl inte släcka skogen sådär?


Fortsättning...

Fortsättning på föregående inlägg...
Jag satt med fröken ur i högtalartelefonen, exakt klockan nio loggade jag in och PANG så satt jag i kö i 37 min!!! Man kunde inte ha varit snabbare än jag var, det finns inte och ändå sket det sig. Som tur är fick min kompis biljetter, ganska dåliga men ändå, vi betalade 545 kr och likvärdiga biljetter kostar 2000 kr på Blocket just nu. Hur sjukt är inte detta? Jag får iallafall gå på finalen i Globen även i år och det är jag glad för.

Spännande!

Nu är det spännande...
Jag sitter med ticnet sidan beredd, om en kvart släpps biljetterna till melodifestivalen.
Förra året tog de slut på 14 minuter! Kruxet är att alla som är inloggade på ticnet "kastas ut" klockan nio och sen gäller det att vara snabb med tangenterna. Jag övade igår kväll på att hitta på sidan och jag har skaffat mig en kortare inloggningsadress allt för maximal snabbhet. Jag och kompisen sitter beredda vid varsin dator. Börjar bli riktigt nervös nu.

Ny bil!

Dottern har köpt sig en bil....
Hon har gått och tittat på små söta karamellfärgade bilar i gulliga modeller och vad blir det? Jo en krockad Toyota Kombi, silverfärgad årsmodell -98!!!!
Toyota är ju en bra bil och det var en lågmilare med bara en ägare som vi dessutom känner litegrann, men ändå... Hela baken är intryckt och den är lite bucklig runt om egentligen. Men dottern beter sig som en nybliven mor. Hon är stolt som en tupp, förevisar sin bil som om det vore en Ferrari minst iallafall med en mycket mallig uppsyn. Hon klappar den och polerar och dammsuger och ser inga som helst fel på sin nya pärla. Gulligt va?

Flyttat?

Jag har tydligen flyttat! Utan att veta om det, mycket ska man vara med om.
Vi fick varsitt brev igår, maken, jag och dottern. Varsitt brev från skatteverket som ville meddela oss att de bokfört oss på en annan adress!!!  Det är inte riktigt så konstigt som det låter, vi bor på en hörntomt och har därför två gatuadresser men så länge jag bott där och det är lääääänge, så har vi haft den ena gatan som adress. Och nu har vi tydligen den andra!?
Spelar väl ingen roll egentligen men har de inget bättre att pyssla med? Trivs ju på min adress som dessutom är mycket lättare och kortare att skriva än den nya. I förlängningen innebär det förmodligen massa trassel med myndigheter och sånt för vi har dessutom makens firma skriven på den andra adressen så vi har redan två brevlådor. Jag känner på mig att det kommer att bli stök med detta.

Bra eller?

Jag vet inte om jag ska vara nöjd eller inte?
Ica har börjat med en ny grej till sina kortkunder. Det går ut på att man får rabatt på "sina varor" det vill säga att man får rabatt på de varor som man köper ofta. Idén är nog bra men jag vet inte om man vill ha det kastat i ansiktet direkt vilka varor man ofta köper och därför får billigare. I vårt fall så får vi rabatt på nudlar, gorbys frysta piroger, pås-såser, olika sorters sallad på burk (räksallad, rödbetssallad) . Vi fick billigare blandad sallad också men det är en klen tröst. Jag är en dålig ohälsosam shoppare och nu finns det dessutom bevis på det!

Arg...

Först var jag på Åland och sen besökte jag mamma i Dalarna och nu ska jag snart ut i skärgården och landet. När i helvete ska jag få vara hemma och ta hand om tvätten? Jag har så mycket smutstvätt att vi har börjat köpa nya kläder istället för vi har glömt vad vi har....
Hatar cyklister också, har nästan kört över två stycken nu på morgonen. De får väl för sjutton bestämma sig för om de är fotgängare eller trafikanter!!! Bara för att de sätter på sig en gul väst och en ful hjälm så upphör inte alla regler att gälla på gatorna, vi har högerregel i detta land! Inte fulast går först!!! Usch vad jag är arg.

Dum?

Nu har jag varit och impulsköpt en kofta för 799 kr i ylle som inte går att tvätta, bara för att den såg så varm ut och jag frös. Hur dum i huvudet är jag?

Kryssning

Usch jag är förkyld, snor är jobbigt. Som tur är finns ju nässpray men det gäller att hålla den långt ifrån dottern som äntligen blivit kvitt sitt nässpraysberoende. Jag känner mig som värsta knarkaren när jag smyger runt med min flaska.
Vi åker med jobbet till Åbo i helgen. Oj vad våra mekar är eantusiastiska, kul att nån tycker det är kul med Ålandsbåt iallafall. Jag har aldrig fattat varför båten måste åka. Det vore ju bättre om den stod still så kunde man gå av när man ville och slapp känna sig så avskuren. Vi går ju ändå aldrig av i Finland eller Åland eller vad sjutton vi nu ska. Nej fram för stillastående ålandsbåtar, då slipper man ju vågor också. Men taxfreen är ju rolig iallafall.

hits